ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κόλκα για Ριζούπολη: «Δε μας επετράπη να πάρουμε εκείνο το πρωτάθλημα»

Ο Γιόνας Κόλκα παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Φινλανδίας και μίλησε για τα γεγονότα της Ριζούπολης, στο ντέρμπι αιωνίων το 2003, το οποίο έκρινε τον τίτλο.

Κόλκα για Ριζούπολη: «Δε μας επετράπη να πάρουμε εκείνο το πρωτάθλημα»

Ο Γιόνας Κόλκα παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Φινλανδίας και μίλησε για τα γεγονότα της Ριζούπολης, στο ντέρμπι αιωνίων το 2003, το οποίο έκρινε τον τίτλο.

Αναλυτικά

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο τα πράγματα ήταν ακόμη φυσιολογικά. Ωστόσο, για παράδειγμα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε τις τσάντες μας από το κάτω μέρος του πούλμαν και χρειαστήκαμε την προστασία της αστυνομίας για να μπούμε. Τελικά η αστυνομία φρόντισε για τις τσάντες. Πριν πάμε στα αποδυτήρια έπρεπε να περιμένουμε 5-10 λεπτά, προκειμένου η αστυνομία να τσεκάρει ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά ή επικίνδυνα υλικά.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.688 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να επιθεωρήσουμε τον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν σεκιούριτι, όμως ήταν διασκορπισμένοι, επομένως δεν μπορούσαμε να πάμε στον αγωνιστικό χώρο γιατί μπορεί να μας χτυπούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε καν τον αγωνιστικό χώρο πριν από το παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προθέρμανση, διότι οι ίδιοι οπαδοί του Ολυμπιακού μας περίμεναν.

Συνεπώς περιμέναμε ώσπου οι παίκτες του Ολυμπιακού να βγουν στο γήπεδο και πήγαμε προς την πλευρά τους για να προστατευθούμε. Έπειτα κάναμε προθέρμανση προς το κέντρο, όπου όλη την ώρα έπεφταν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Μερικοί παίκτες μας είχαν χτυπηθεί από φωτοβολίδες και είχαν τρύπες στις προπονητικές τους φόρμες. Μετά την προθέρμανση πήγαμε στα αποδυτήρια υπό την προστασία της αστυνομίας. Μου έχει εντυπωθεί καλά αυτό.

Όταν άρχισε το παιχνίδι ο τερματοφύλακάς μας πήγε στην εστία και δέχθηκε ένα μπουκάλι στην πλάτη. Ήταν ξαπλωμένος για λίγο, ώσπου ο διαιτητής πήγε και του είπε ‘σήκω και παίξε’.

Ύστερα απ’ όλα αυτά, χάναμε ήδη 2-0. Το ματς είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Έληξε 3-0, αλλά νομίζω ότι αν γινόταν σήμερα κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να διεξαχθεί. Τα διοικητικά παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά. Οι οπαδοί μας πέταξαν αντικείμενα και συνεπλάκησαν εκτός γηπέδου. Ίσως να ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, αλλά ναι, απ’ ότι φάνηκε δεν μας επετράπη να κατακτήσουμε εκείνο το πρωτάθλημα. Έπρεπε να πάει σε κάποιον άλλον…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.