Ο Ρενέ Χένρικσεν επέστρεψε στα γήπεδα, σε φιλικό παλαιμάχων της Ακαντέμισκ, δίνοντας βροντερή απάντηση σε όλους με τη θέλησή του και τη μάχη που δίνει με την ασθένειά του. Ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού, μίλησε στα ΜΜΕ της Δανίας για το θέμα, συγκλονίζοντας για ακόμη μια φορά:

«Όταν δημοσιοποίησα την ασθένεια μου τον περασμένο χρόνο, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από πρώην συμπαίκτες και αντίπαλους. Ήταν πολλά τα γλυκά και εμψυχωτικά μηνύματα. Όμως η θλιβερή συνομιλία δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Αντίθετα, προτίμησα να γελώ με αυτό. Η επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο, είναι η απόδειξη ότι είμαι καλά αυτή την περίοδο. Είναι η μέρα που περίμενα να έρθει. Η φροντίδα που είχα ήταν εξαιρετική και υπολογίζω τα λεπτά που βρίσκομαι στο γήπεδο σαν μέρος της αποκατάστασης μου. Και αυτό, γιατί υπάρχει ξεκάθαρα και το κοινωνικό κομμάτι σε όλο αυτό. Ο γιατρός μου επέτρεψε να παίξω πλήρως, αλλά η ασθένειά μου προκαλεί ελαφρά αλλοίωση του σκελετού μου, επομένως, με συμβούλεψε να μην πηγαίνω σε πολλές επιθέσεις με το σώμα”.

Για τις χημειοθεραπείες: «Ήταν το Δεκέμβριο, όταν το ανοσοποιητικό μου σύστημα σε μια περίοδο τριών εβδομάδων ήταν υπό πίεση. Στο τέλος της πορείας χημειοθεραπείας, έκανα μια μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, με την οποία σκοτώθηκε ολόκληρος ο μυελός των οστών μου. Έτσι, το σώμα μου αποκαταστάθηκε, όμως ειλικρινά ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, γιατί απενεργοποιήθηκε όλο το σώμα. Οι γιατροί γνωρίζουν ότι παρόμοιες θεραπείες βοηθούν και ευτυχώς το ίδιο έγινε και στην περίπτωσή μου. Όμως το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν θα ήταν λάθιος αν πω ότι σκίστηκαν όλα τα φύλλα από το ημερολόγιο. Η χημειοθεραπεία κάνει πολλά πράγματα σε έναν άνθρωπο. Κάποιος ανακαλύπτει πόσο καλά λειτουργεί το ανθρώπινο σύστημα και ότι πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί η ισορροπία. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η ασθένεια μου. Γενικά, κάποια στιγμή θα “ξυπνήσει”. Ίσως γίνει τον επόμενο μήνα ή σε 20 χρόνια. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Απλά ανυπομονώ για τις μέρες που θα έρθουν και θα ζω φυσιολογικά και όχι ως άρρωστος. Κάθε μέρα είναι χρυσάφι για μένα”.

Για το πως περνά την καθημερινότητά του: «Δουλεύω λίγο ως λογιστής στην εταιρεία μου. Εδώ μπορώ να κοντρολάρω το χρόνο μου. Επίσης ζω σε μια φάρμα, στην οποία πάντα υπάρχει κάτι να κάνω. Μεταξύ άλλων, χρειάζεται να συμμετέχω στη φροντίδα των αλόγων. Είναι κάτι όμορφο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, καθώς χρησιμοποιούσα το σώμα μου με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Για το αν ασχολείται ακόμη με το διεθνές ποδόσφαιρο αλλά και τον Παναθηναϊκό: «Σταμάτησα πριν από τρια με τέσσερα χρόνια. Ο σύλλογος βρίσκεται σε περίοδο καμπής, καθώς είχε οικονομικά προβλήματα και δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάτι το διαφορετικό στο μέλλον.Πάντως πρόκειται για ένα κλαμπ με μεγάλο βάση οπαδών, όμως δεν υπάρχουν ξένοι επενδυτές, εξαιτίας των σκανδάλων που υπήρχαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο οικονομικό κομμάτι. Ίσως η κρίση ανάγκασε όλους όσοι ενδιαφέρονται, να αποσύρουν τα συναισθήματα τους».