Ο Παναθηναϊκός επεξεργάζεται κίνηση προς την UEFA, ώστε να αρθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει να πάρει μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη τη σεζόν 2019/20, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η LiveSport.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ στελεχών της ΠΑΕ για αίτημα προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σχετικά με την άρση της «πράσινης» ποινής για να σβηστεί η απαγόρευση στην τρίτη σεζόν εφαρμογής της (2020/21). Μάλιστα, στο τριφύλλι θα σταθούν στα εξής επιχειρήματα, αν προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια: α) στο ότι υπήρξε δραστική μείωση του χρέους στο διάστημα από την ανακοίνωση του τριετούς αποκλεισμού μέχρι τώρα, β) στην συνέπεια αποπληρωμής των διακανονισμών και στη διευθέτηση των ανοιχτών θεμάτων με τους πιστωτές, γ) στην απόκτηση άδειας για το πρωτάθλημα, κάτι που δεν συνέβη πέρσι και δ) στο ότι ο σύλλογος έχει περάσει τα 2/3 της ποινής, παρουσιάζοντας σαφή βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες του.

Φυσικά, μια τέτοια ενέργεια δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Εάν οι «πράσινοι» προχωρήσουν το θέμα, θα χρειαστεί να υπάρξει προετοιμασία από το νομικό επιτελείο του συλλόγου, προτού κατατεθεί το αίτημα προς την UEFA.