ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Τελικά… λεφτά υπήρχαν!

Ο Νικόλας Βασιλαράς προσπαθεί να εξηγήσει πως σε μια χρονιά που μπήκαν 28 εκατομμύρια ευρώ ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά…

Τελικά… λεφτά υπήρχαν!

Όχι πως δεν τον γνωρίζαμε, πλην όμως είναι διαφορετικό να μεταφέρεται ως σκέτη πληροφορία και αλλιώς με ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα. Τα αδιάσειστα στοιχεία λοιπόν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο καταδεικνύουν ότι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν μπει 28.226.029 σε δέκα μήνες. Λεφτά τα οποία προφανώς και μπήκαν από τον Αλαφούζο και… ακόμα πιο προφανώς χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθεί η μέχρι πρότινος εγκληματική του διαχείριση κατά την οποία έχει… προλάβει να βάλει/πετάξει πάνω από 60 εκατομμύρια.

«Πως γκένεν αυτό;» που είχε αναρωτηθεί και ο Ογκουνσότο σκορπίζοντας το γέλιο, αν και στον Παναθηναϊκό κανείς δεν γελάει και όλοι βρίσκονται σε κατάθλιψη διαρκείας. Πως τα κατάφερε ο Αλαφούζος με την ομάδα να έχει απαξιωθεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα και τα 28 να μην φτάνουν ούτε για «ζήτω» μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Πως έχει καταφέρει ενώ όντως έριξε τόσο χρήμα να συνεχίζει να έχει «μέσα» πέντε και πλέον μήνες ανθρώπους που δεν βγάζουν εκατομμύρια αλλά περιμένουν απλώς τον βασικό τους μισθό είναι κάτι που κάποια στιγμή θα πρέπει να το απαντήσει. Κυρίως στους ίδιους, αν ποτέ βρει τη δύναμη να τους κοιτάξει στα μάτια αντί να κρύβεται και να εμφανίζεται μονάχα μέσα από διαρροές.

Μια εξήγηση για το πως περίπου φτάσαμε σε μια ΠΑΕ που έχουν μπει τόσα λεφτά και που το μπάτζετ της είναι στο πάτωμα να εξακολουθεί να υπάρχει τέτοιο χρέος είχε δώσει… κατά λάθος ο πρώην πρόεδρος της ομάδας. «Ήταν πολιτικοί οι λόγοι που δεν έβαλε τα χρήματα ο μεγαλομέτοχος για την άδεια» είχε πει πριν κάτι μήνες ο Βασίλης Κωνσταντίνου στις πιο κοντινές στην αλήθεια δηλώσεις που έκανε ποτέ. Αν στο «πολιτικοί» εννοούσε την «πολιτική» δηλαδή την τακτική ή τις… πολιτικές εξελίξεις δεν το διευκρίνισε ωστόσο πιθανότατα παίζει και ο συνδυασμός των δύο ενδεχομένων.

Διότι με αυτά και με τα άλλα δεν προκύπτει εν τέλει ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Λεφτά υπήρξαν και υπάρχουν, μπήκαν και μπαίνουν ωστόσο για τους δικούς του λόγους ο Αλαφούζος το κάνει στο… και ένα. ΟΚ, το ότι αναγκάζεται να πληρώσει τρεις και τέσσερις φορές πάνω απ’ όσα θα πλήρωνε υπό κανονικές συνθήκες ασφαλώς και είναι δικό του θέμα. Δικά του είναι τα λεφτά και αν θέλει μπορεί ακόμα και να τα κάψει. Το θέμα είναι γιατί ένας σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό να έχει υποστεί τέτοιο εξευτελισμό. Και εδώ το πράγμα χοντραίνει, εξ ου και το μέγεθος της οργής. Διότι δεν μιλάμε για μια απλή εταιρία ή το κανάλι του, αλλά για ένα σύλλογο που εκατομμύρια άνθρωποι τον βάζουν πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να ξαναπούμε τι έγκλημα έγινε την τελευταία διετία ούτε που θα βρισκόταν ο Παναθηναϊκός αν ο Αλαφούζος έκανε όχι κάποια υπέρβαση αλλά απλά τα προφανή. Έτοιμη ομάδα είχε την πρώτη χρονιά του Ουζουνίδη και την διέλυσε για ένα κομμάτι ψωμί. Ξεπούλημα κανονικό. Και με το παρασκήνιο σε μεγάλο βαθμό καθαρισμένο και με τον ίδιο να έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό ε;

Όλα αυτά είναι γνωστά και θα μείνουν για πάντα γραμμένα στην ιστορία. Το ξέρουμε το πριν, το θέμα είναι τι γίνεται με το μετά. Ο Αλαφούζος είτε βάλει 28 είτε… 128 είναι καμένο χαρτί για την απόλυτη πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού και αυτό δεν αλλάζει ο Θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω. Το θέμα είναι να βρεθεί ο επόμενος. Αν δε ο ίδιος θέλει πραγματικά να φύγει εκεί πρέπει να εστιάσει χωρίς πολλά – πολλά άλλα. Ούτε να ψάξει να ρεφάρει τη χασούρα ούτε τίποτα. Στο τέλος της ημέρας ΔΙΚΑ ΤΟΥ λάθη πληρώνει, όχι άλλων. Και για να ευθυμήσουμε και λίγο (λέμε τώρα…) υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που τολμάνε να μιλάνε για την διαχείριση άλλων εποχών. Τότε που ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά μεγάλος και πολεμήθηκε εκ των έσω για να διαλυθεί… Τι όχι; ΥΓ: Εχω διαβάσει τίτλους και τίτλους για τις μπασκετικές εξελίξεις, ένας όμως θα ήταν ο πλέον κατάλληλος, ορμώμενος από την γνωστή στους πάντες φράση: Ολοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ