Αυτό ήταν. Game of Thrones ήταν και πάει. Πάμε παρακάτω. Για το HBO όμως δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι πρέπει να αφήσει άθικτο το Γουέστερος οριστικά. Γιατί ο τρόπος που τελείωσε η σειρά προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να επανέλθουμε. Τουλάχιστον λίγο πιο δυτικά.

Ούτως ή άλλως το HBO έχει ανακοινώσει από καιρό το πρόγραμμα του για 4 spin-off σειρές από τα βιβλία του Τζορτζ Μάρτιν που θα τοποθετούνται χρονικά πολύ πριν ή πολύ μετά τα γεγονότα του Game of Thrones. Το ένα μάλιστα είναι σε διαδικασία παραγωγής και λογικά θα δούμε τον πιλότο προς τα τέλη του 2020 ή αρχές του 2021.

Για τις άλλες τρεις δεν υπάρχει ακόμα απτό πλάνο και γι΄αυτό έχουμε να προτείνουμε κάτι. Κάτι που σίγουρα το σκέφτονται στο HBO. Από δω και πέρα θα υπάρξουν spoilers, γι΄αυτό αν δεν έχεις δει το φινάλε, καλύτερα να μη συνεχίσεις την ανάγνωση.

Όλοι οι γόνοι του Οίκου των Σταρκ δικαιώνονται στο τέλος. Μόνο ο Τζον που δεν είναι ατόφιος Σταρκ δεν παίρνει κάτι μεγαλοπρεπές, αλλά τουλάχιστον βρίσκεται σε ένα μέρος που αγάπησε με τον Ανταρόλυκο του και τον φίλο του Τόρμουντ. Ο Μπραν γίνεται βασιλιάς των 6 βασιλείων και η Σάνσα βασίλισσα του 7ου, του Γουίντερφελ, που το διακηρύσσει ανεξάρτητο.

Η Άρυα όμως επιλέγει το άγνωστο. «Τι βρίσκεται δυτικά του Γουέστερος;» ρωτά τον Τζον. Δεν γνωρίζει. Κανείς δεν γνωρίζει. Γι΄αυτό θα πάει να το εξερευνήσει. Παίρνοντας ένα πλοίο και στόλο από το King’s Landing, σαλπάρει για το άγνωστο θυμίζοντας Μαγγελάνο, Κολόμβο και γενικά όλους τους θαλασσοπόρους. Λέτε να κάνει αποικισμό και να ζήσει με τους ιθαγενείς; Να κάτι που θα θέλαμε πολύ να δούμε σε σειρά. Με την τροπή που πήρε ο χαρακτήρας της Άρυα, αυτή η κατάληξη της ταιριάζει γάντι.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS