ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η ποιότητα του Μπουζούκη και η ψυχή του Ινσούα

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βρει ποδοσφαιριστές που θα του κάνουν τη διαφορά και ποιοτικά και σε θέμα… τσαμπουκά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να βρει ποδοσφαιριστές που θα του κάνουν τη διαφορά και ποιοτικά και σε θέμα… τσαμπουκά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Θα είναι δύσκολη και αυτή η μεταγραφική περίοδος για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός πως πήρε άδεια και δεν έχει τους περσινούς περιορισμούς, δε σημαίνει ότι όλα θα είναι πιο εύκολα. Ευκολότερα σε σχέση με πέρσι ναι. Εύκολα σε καμία περίπτωση. Ο σημαντικότερος λόγος είναι φυσικά τα οικονομικά.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ περιορισμένο μπάτζετ, μικρότερο ίσως απ’ αυτό που αρχικά υπολόγιζαν οι Δώνης και Νταμπίζας. Θα πρέπει να κινηθεί και να αναζητήσει παίκτες με… ταβάνι στα συμβόλαια που δε θα ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Δεν είναι εύκολο. Αναγκαστικά θα ψάξει τις λύσεις των δανεικών, που μπορεί να πάρει κάποιον ποδοσφαιριστή για τον οποίο δε θα κληθεί να πληρώνει ολόκληρο το συμβόλαιό του.

Όπως έκανε με τον Κάτσε ή παλαιότερα με τον Αμπέντ. Οι πράσινοι δεν έχουν πολλά, αλλά θέλουν πολλά. Κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο τους. Θέλουν παίκτες σε όλες τις γραμμές, πιθανότατα ακόμα και σε αυτή του τερματοφύλακα, ίσως χρειαστούν παίκτες αν προκύψει κάποια πώληση ποδοσφαιριστή, κάτι που θα ανεβάσει τον αριθμό και φυσικά θέλουν παίκτες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο ποιοτικά.

Είναι από τις περιπτώσεις που σημασία έχει και το πόσοι θα έρθουν και το ποιοι θα έρθουν. Διότι δεν αρκεί μονάχα να γεμίσει το ρόστερ του, αλλά να το κάνει με τέτοιο τρόπο που θα του επιτρέψει να γίνει πιο ανταγωνιστικός και όσον αφορά την ποιότητά του, αλλά και τη δυναμική του εντός γηπέδου.

Τον «τσαμπουκά» κατά το κοινώς λεγόμενο. Με λίγα λόγια, οι «πράσινοι» θέλουν παίκτες με τα στοιχεία των δύο κορυφαίων τους την προηγούμενη σεζόν. Με την ποιότητα του Μπουζούκη και με την ψυχή και τον δυναμισμό του Ινσούα. Ένα… μείγμα που θα τον ανεβάσει επίπεδο σε όλους τους τομείς και θα του χαρίσει και διάρκεια, κάτι που του έλειψε την περασμένη σεζόν.

Exit mobile version