ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κουρμπέλης: «Όνειρό μου να σηκώσω πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Στο μέλλον του με τον Παναθηναϊκό, τα παιδικά του αισθήματά που άλλαξαν, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και το κεφάλαιο «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Κουρμπέλης: «Όνειρό μου να σηκώσω πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Το δικό του απολογισμό για τη φετινή χρονιά στον Παναθηναϊκό έκανε ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην «Πράσινη» και τόνισε ότι το μεγάλο όνειρό του πλέον είναι να γίνει πρωταθλητής με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Από εκεί και πέρα, ο διεθνής αμυντικός χαφ αναφέρθηκε στην περσινή πρόταση του ΠΑΟΚ, το μέλλον του στην ομάδα, τα διοικητικά προβλήματα και τις δυσκολίες που παρουσιαστήκαν.

Επίσης, μίλησε για την οικογένειά του, τη ζωή στην επαρχία και το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.786 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην εφημερίδα «Η Πράσινη»

Για το αν ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού: «Όχι, οι περισσότεροι το ξέρουν και θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν οπαδός του Παναθηναϊκού. Αλλή την ομάδα την έχω αγαπήσει τα 2.5 χρόνια που είμαι εδώ. Έχομε περάσει όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές και όσο περνά ο καιρός την αγαπώ ακόμη περισσότερο».

Για την άρνηση στην πρόταση του ΠΑΟΚ: «Πέρυσι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Είχα φτάσει κοντά στο σημείο να πω το ναι. Αλλά τότε δεν είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ. Δεν μπορώ να παίρνω αποφάσεις εν βρασμώ. Ήταν μια πολύ καλή προοπτική για μένα και οικονομικά. Αλλά πιστεύω πως έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μέλλον μου μένοντας στον Παναθηναϊκό».

Για το αν σκέφτεται που σήμερα θα ήταν πρωταθλητής: «Εντάξει… Δε θα πω ψέματα, υπάρχουν κάποιες στιγμές αυτές οι σκέψεις, αλλά χωρίς να το μετανιώνω, σε καμία περίπτωση, για την απόφαση που πήρα. Απλά ως γεγονός. Ήταν μια δικιά μου απόφαση και κανενός άλλου και δεν το έχω μετανιώσει. Προχωράμε».

Για το αν θέλει να το καταφέρει με τον Παναθηναϊκό: «Αυτό είναι ένα μεγάλο μου όνειρο. Ως αρχηγός να σηκώσω ένα τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό. Και μακάρι η ομάδα τα επόμενα χρόνια να δυναμώσει, γιατί έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι είδαμε την ΑΕΚ και φέτος τον ΠΑΟΚ να σηκώνουν το πρωτάθλημα, οπότε στόχος είναι να μπει η ομάδα σε αυτή την τριάδα που διεκδικεί τους τίτλους».

Για τα σενάρια για τον ίδιο: «Αρχικά να πω πως δε δίνω καμία σημασία σε όσα γράφονται καθημερινά. Τα βλέπω, αλλά δε δίνω βάση. Έχουν ακουστεί διάφορα. Τα περισσότερα από αυτά δεν ισχύουν. Εγώ είμαι ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό, περνάω καλά, έχω τη στήριξη όλων στην ομάδα, από το προπονητικό τιμ μέχρι τους υπαλλήλους. Τώρα το τι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα, αν έρθει μια πρόταση δεν μπορώ να ξέρω εγώ αν θα μπορέσει η ομάδα να πει όχι, οπότε θα δούμε στη συνέχεια. Εγώ, πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ».

Για το αν υπάρχει προοπτική: «Νομίζω ναι. Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ κάνουν πολύ καλή δουλειά κι αυτό πιστεύω φάνηκε για κάποια στιγμή φέτος, αν και δεν είμαστε εν τέλει ευχαριστημένοι γιατί δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Άλλοι περίμεναν χειρότερα τα πράγματα, αλλά εμείς ξέραμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να βγούμε στην Ευρώπη και να κάνουμε μια καλύτερη πορεία στο Κύπελλο, γιατί μας στοίχισε πολύ ο αποκλεισμός από τη Λαμία. Και πιστεύω αν όχι τώρα, σε βάθος χρόνου θα φανεί η δουλειά που γίνεται από όλους τους ανθρώπους στην ομάδα».

Για πιθανή ανανέωση: «Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα. Όταν έρθει η στιγμή θα γίνουν οι συζητήσεις, θα δούμε τι έχει στο μυαλό του ο ένας, τι έχει ο άλλος… Θα στο πω σαν να μην είμαι εγώ στη θέση μου. Αν ήμουν η ομάδα και είχα τη δυνατότητα, δε θα άφηνα έναν παίκτη στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Προσωπικά, αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θα ήθελα να ανανεώσω».

Για το ότι ήρθε ως μεταγραφή με σημαντικό ποσό: «Νομίζω πως εκείνη την εποχή ο κόσμος δικαίως έκρινα τη μεταγραφή μου. Προερχόμουν από έναν τραυματισμό και δεν είχα πολλές συμμετοχές με τον Αστέρα εκείνη την περίοδο. Ήμουν από μια επαρχιακή ομάδα, μικρός σε ηλικία, δεν είχα δείξει ακόμα, ότι θα μπορούσα να κάνω γρήγορα το βήμα και να παίξω άμεσα στον Παναθηναϊκό. Εγώ πίστευα στις δυνατότητές μου, πάντα πιστεύω. Είχα έρθει και πίστευα ότι θα παίξω. Ήμουν και επιλογή του προπονητή. Με πίστευε πολύ και με βοήθησε πολύ ο κ. Ουζουνίδης. Ήταν ο βασικός παράγοντας που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα κι αμέσως σταμάτησαν να ακούγονται όλα αυτά τα πράγματα για τα χρήματα που είχα δοθεί για τη μεταγραφή μου. Όλοι ξαφνικά άρχισαν να πιστεύουν σε εμένα, λόγω αυτών των εμφανίσεων και συνεχίστηκε πολύ όμορφα αυτή η διαδρομή».

Για το ότι έγινε σύντομα αρχηγός και πήγε στην Εθνική: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχαν τρέξει τόσο γρήγορα τα όνειρά μου. Υπήρχαν πολλοί παίκτες μπροστά από εμένα, έμπειροι παίκτες, που πλέον δεν είναι τόσοι πολλοί. Δεν ήταν κάτι που επεδίωξα σε καμία περίπτωση, αλλά ήρθε από μόνο του, λόγω και της μεγάλης πίστης που είχε σε εμένα ο κ. Ουζουνίδης. Μετά την φυγή του Ζέκα με έχρισε αρχηγό. Αυτό ήταν κάτι που με ξάφνιασε και του το μετέφερα και του ίδιου, γιατί ήμουν πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα. Υπήρχαν κι άλλοι έμπειροι και ικανοί παίκτες για να σηκώσουν το βάρος, αλλά ο προπονητής με πίστεψε και πιστεύω πως τον δικαίωσα για την επιλογή του. Είμαι πολύ χαρούμενος που με έχρισε αρχηγό του Παναθηναϊκού, μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

Για την πίεση που έγινε αρχηγός και πήγε στην Εθνική: «Πίεση και άγχος δεν είχα ποτέ στη ζωή μου, ούτε και τότε, ούτε και τώρα. Συνηθίζω να βλέπω τα πράγματα χωρίς να πανικοβάλλομαι και προχωράω. Δεν μπορώ να πω ποτέ ότι νιώθω άγχος».

Για την ηρεμία στο παιχνίδι του: «Νομίζω όλοι, λίγο-πολύ, μεταμορφωνόμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τι μετρά περισσότερο στη ζυγαριά στον Παναθηναϊκό μεταξύ των θετικών και των αρνητικών: «Αυτά που μου έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός είναι πολλά! Και πιστεύω ότι η ζυγαριά γέρνει προς το καλύτερο. Μου έχει δώσει πολλά. Η κλήση και το ότι αγωνίστηκα στην Εθνική ήταν κάτι σπουδαίο. Αποτέλεσε σκαλοπάτι για μένα η παρουσία μου στην ομάδα. Σίγουρο είναι δύσκολο για αυτή την ομάδα να μη διεκδικεί στόχους που ήταν αυτονόητοι στο παρελθόν και είχαν συνηθίσει σε αυτούς οι φίλαθλοι, όπως η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες. Όλα όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να ζεις με αυτά και να προχωράς με αυτά».

Για τις εποχές Ουζουνίδης και Δώνη: «Έζησε τελείως διαφορετικές καταστάσεις ο ένας και ο άλλος προπονητής. Φέτος είχε μπει μια τάξη σε πάρα πολλά θέματα η οποία δεν υπήρχε πέρσι όπως γνωρίζετε κι εσείς. Με αυτό δυσκολεύεσαι να κάνεις και τη δουλειά σου. Όσο πιο πολλά προβλήματα έχεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να παράγεις έργο. Φέτος μπήκαν σε μια σειρά τα πράγματα και ο συγκεκριμένος προπονητής δουλεύει περισσότερο με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έτσι έπρεπε να γίνει και βάσει γεγονότων, με τις απαγορεύσεις και όλα αυτά. Έχω να κρατήσω καλά πράγματα κι από τον προηγούμενο προπονητή και του χρωστάω σίγουρα ότι είμαι στον Παναθηναϊκό».

Για την αγωνιστική διαχείριση της κρίσης: «Πέρσι νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολο. Δεν υπήρχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Τα προβλήματα ήταν μεγάλα, υπήρχαν και αρκετοί ξένοι παίκτες. Βέβαια, τα παιδιά ήταν πολύ καλά όλα δεν έχω να πω τίποτα για κανέναν, απλά τους καταλαβαίνω. Κι εγώ αν ήμουν σε μια ομάδα σε μια ξένη χώρα, με τέτοιες καταστάσεις, θα ήμουν διαφορετικός. Θα είχα διαφορετική αντιμετώπιση προς την ομάδα που θα ήμουν. Έτσι συνέβη και με τα παιδιά και το θεωρώ πολύ λογικό. Νομίζω πως πέρσι, λοιπόν, ήταν πιο δύσκολη η χρονιά έτσι όπως εξελίχθηκε. Την φετινή σεζόν δεν νιώσαμε έτσι. Σε αντίθεση με πέρσι, υπήρχε αρχή, μέση και τέλος».

Για την απουσία μεγαλομετόχου από την καθημερινότητα των παικτών: «Αυτό το ζήσαμε και πέρυσι. Κακά τα ψέματα. Ξέρουμε ότι η σχέση του μεγαλομετόχου με τους οπαδούς είναι δύσκολη ακόμα. Δεν αφήνει το μεγαλομέτοχο να κάνει ενδεχομένως αυτό που θέλει να κάνει. Μπορεί και να ήθελε να εμφανιστεί. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πάρω θέση. Γνωρίζουμε όλοι το πρόβλημα στις σχέσεις. Η γνώμη μου είναι πως ο ποδοσφαιριστής θέλει μια στο τόσο να βλέπει και το μεγαλομέτοχο. Έχουμε τους ανθρώπους της ομάδας που μας λένε τα πράγματα όπως είναι, αλλά μια παρουσία του μεγαλομετόχου δεν είναι ποτέ κακή».

Για την χρονιά που πέρασε: «Ο πρώτος γύρος ήταν… πρωταθλητισμού. Αν όχι πρωταθλητισμού, μιας ομάδας που θα ήταν εύκολα στην τετράδα. Στο δεύτερο γύρο ξεκινήσαμε με κάποιους τραυματισμούς, είχαμε και αυτή την ιστορία με τις ιώσεις τη στιγμή που άρχισε ένα πρόγραμμα να παίζουμε δυο και τρεις αγώνες την εβδομάδα. Τετάρτη – Κυριακή συνεχόμενα παιχνίδια. Θα βάλω όμως και το γεγονός ότι ήμασταν πολύ άτυχοι σε κάποια παιχνίδια του δεύτερου γύρου. Εκεί που στον πρώτο γύρο κάναμε όλες τις ευκαιρίες για γκολ, στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Από εκεί και μετά, στο δεύτερο και τρίτο κακό αποτέλεσμα, αλλάζει λίγο και η ψυχολογία από εκεί που κέρδιζες συνέχεια. Συνολικά θα πω ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας στο δεύτερο γύρο».

Για το αν αυξήθηκε η πίεση μετά τον καλό πρώτο γύρο: «Για το μέγεθος του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι είχαμε ποτέ στην χρονιά πίεση. Αν έπρεπε να είχαμε κάποια στιγμή πίεση, αυτό ήταν στην αρχή. Που ξεκινήσαμε με -6, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα όλοι έλεγαν πως η ομάδα θα κινδυνεύσει. Παρόλα αυτά, αυτό δεν έγινε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, δεν νομίζω πως υπήρξε κάποιος που ένιωσε πίεση. Μπορεί κάποιοι να ένιωσαν πίεση στα πολλά ανηρικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου».

Για το ότι κάποιοι θεωρούσαν πως ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαζόταν: «Όταν είσαι έξω από την ομάδα και δε βλέπεις τι δουλειά γίνεται, δε γνωρίζεις καταστάσεις είναι λογικό να βλέπεις μια ομάδα με πολλά πιτσιρίκια, με -6 και απαγόρευση μεταγραφών να φτάσει σε μια τέτοια θέση. Εγώ, όπως και κανένας στην ομάδα δεν το πίστευε αυτό, ξέραμε τις δυνατότητές μας. Στην προετοιμασία δουλέψαμε ενάμιση μήνα και είχαμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε να μην νιώθουμε αυτό τον φόβο».

Για το αν νιώθει την ευθύνη με τόσα νέα παιδιά στην ομάδα και σε αυτή την κατάσταση: «Τόσο εγώ όσο και κάποια άλλα έμπειρα παιδιά, είχαμε αρκετά δύσκολο έργο. Έπρεπε να έχουμε κοντά μας τους μικρούς, να είμαστε δίπλα τους και να τους βοηθάμε σε διάφορα πράγματα και πιστεύω ότι το πετύχαμε αυτό».

Για το αν υπάρχει παίκτης στην ακαδημία που ξεχωρίζει: «Ναι, από τα παιδιά της Κ19 είναι ο Αθανασακόπουλος, έχει ταλέντο αλλά θα πρέπει να δουλέψει συγχρόνως. Ταλέντο μαζί με δουλειά θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Είναι και άλλα παιδιά, όμως, όπως ο Σερπέζης, ο Ζαγαρίτης. Όλοι οι μικροί έχουν ταλέντο, αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά».

Για το αν το μότο της καριέρας του είναι η σκληρή δουλειά: «Θα είμαι ειλικρινής. Μέχρι τα 21 μου δεν έκανα τίποτα, μετά κατάλαβα ότι δε γίνεται έτσι και, για να το πω λαϊκά, έβαλα τον κώλο μου κάτω».

Για τους πιο δύσκολους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει: «Μπίσεσβαρ και Φορτούνης. Είναι δύο καλοί παίκτες, απρόβλεπτοι, με ταλέντο και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος πάνω τους σε όλο το παιχνίδι».

Για τα γεγονότα στο μπάσκετ: «Μου αρέσει το μπάσκετ και στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω. Αυτό που γίνεται δεν έχει όφελος για κανέναν. Το μπάσκετ στην Ελλάδα μας έχει δώσει τρομερές χαρές. Κρατάει τη σημαία της χώρας μας ψηλά και πρέπει να βρεθεί λύση, γιατί με τις διαμάχες και τις κόντρες δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί να γίνεται αυτό».

Για την περίπτωση να έρθει νέος επενδυτής: «Δεν πιστεύω ότι ο επενδυτής που θα θελήσει να έρθει, όποιος κι αν είναι αυτός θα κοιτάξει το έμψυχο δυναμικό για να προχωρήσει. Άλλα θα κοιτάξει πρώτα. Οι ακαδημίες όλα αυτά τα χρόνια βγάζουν παίκτες με ταλέντο, θα μπορούσε να επενδύσει και να έχει κέρδος από αυτό. Ο κόσμος αν συσπειρωθεί έχει δείξει ότι έχει μεγάλη δυναμική. Εύκολα κάποιος μπορεί να προχωρήσει».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις η σχέση του κόσμου με τη διοίκηση. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Στην αρχή δε μας πίστευαν, αλλά με τα αποτελέσματά μας τους φέραμε στο γήπεδο. Αλλά είδαμε πως μετά από δύο τρία ατυχή αποτελέσματα μειώθηκε ο κόσμος. Κακά τα ψέματα έτσι είναι οι φίλαθλοι στην Ελλάδα: πας καλά θα σε στηρίξει, δεν πας καλά δεν είναι 100% μαζί σου».

Για το τι τον έχουν διδάξει οι γονείς του: «Η οικογένειά μου όλα τα χρόνια της πορείας μου στο ποδόσφαιρο ήταν πάντα δίπλα μου, έκανε πολλές θυσίες. Τους χρωστάω πάρα πολλά. Έχουν… τρέξει πάρα πολύ για μένα. Οι γονείς μου με έχουν μεγαλώσει με αξίες. Ό,τι είμαι τώρα το χρωστάω στην οικογένειά μου».

Για το τι τον τρόμαξε όταν ήρθε στην Αθήνα: «Δεν μπορούσα να συνηθίσω τις αποστάσεις με τίποτα. Μπορώ να πω ότι αυτό δε μου άρεσε καθόλου, αλλά πλέον το έχω συνηθίσει. Όταν ήμουν στην Τρίπολη σε πέντε λεπτά ήμουν στο γήπεδο. Αυτό στην αρχή μου είχε κακοφανεί».

Για το αν θα ήθελε να έχει σπουδάσει: «Όχι, δεν ήμουν… φαν του σχολείου».

Για το αν θα κάνει οικογένεια: «Ναι, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου. Να περάσω τα 30 και βλέπουμε…».

Για το τι θα έκανε αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής: «Ο πατέρας μου είναι αγρότης, οπότε μάλλον προς τα εκεί θα πήγαινα και εγώ, θα βοηθούσα τον πατέρα μου στα χωράφια. Βέβαια δεν ξέρω. Αν δεν είχα το ταλέντο αυτό ίσως να διάβαζα, να προσπαθούσα να περάσω σε κάποια σχολή, αλλά δεν το είχα με το διάβασμα».

Για τον καλύτερό του φίλο: «Ο Τάσος Μπακασέτας που παίζει στην ΑΕΚ. Από 16 χρονών μέναμε μαζί στην Τρίπολη και έχουμε περάσει πολλές στιγμές».

Για τον Έλληνα και τον ξένο που θα ήθελε στον Παναθηναϊκό: «Θα πω τον… Μπακασέτα που είναι ο κολλητός μου (γελάει), αλλά ποιον να πω από το εξωτερικό; Τον Μέσι; Θα φάμε τον Μπουζούκη (γελάει). Ήμουν φαν του Μέσι αλλά με έχει απογοητεύσει τελευταία. Ο Μέσι είναι ένα καθαρό ποδοσφαιρικό ταλέντο, ο Ρονάλντο ο ορισμός του ηγέτη».

Για το αν θα πήγαινε να ψηφίσει, αν δεν έπαιζε με την Εθνική και μπορούσε: «Αν δεν είχα κάτι να κάνω θα πήγαινα, αλλά δε θα στενοχωρηθώ που δε θα ψηφίσω».

Για τη θέση αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ: «Μου έγινε μια πρόταση και με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο συμβούλιο ήμουν συμπαίκτης αλλά κυρίως φίλοι και είπαμε να κάνουμε μια αλλαγή για να διεκδικήσει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτά που πρέπει, γιατί τώρα τελευταία βλέπαμε ότι είχαμε σωπάσει θέλοντας και μη. Πιστεύω από όλο αυτό θα βγει κάτι καλό γιατί όλοι όσοι είμαστε στο συμβούλιο έχουμε όρεξη να βοηθήσουμε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή και τα δικαιώματά του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...