ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Νταμπίζας είπε αυτά που περιμέναμε, ο Παναθηναϊκός καθιερώνεται ως μικρομεσαία ομάδα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει τα λεγόμενα του Νίκου Νταμπίζα στη σημερινή συνέντευξή Τύπου, μέσω άρθρου του στο panathinaikos24.gr.

Ο Νταμπίζας είπε αυτά που περιμέναμε, ο Παναθηναϊκός καθιερώνεται ως μικρομεσαία ομάδα!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναλύει τα λεγόμενα του Νίκου Νταμπίζα στη σημερινή συνέντευξή Τύπου, μέσω άρθρου του στο panathinaikos24.gr.

Παρά κάτι δύο ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νταμπίζα, που μίλησε για την περίοδο που ολοκληρώθηκε, αλλά και για την περίοδο, που έρχεται. Δεν άκουσα κάτι που δεν περίμενα, ούτε μπορώ να πω  ότι γίναμε σοφότεροι με τα όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Επιβεβαίωσε, ότι το μπάτζετ περιμένει σε χαμηλά επίπεδα, διότι πρώτιστη ανάγκη είναι η συνέπεια στις πληρωμές και η εξυγίανση! Για πρωταθλητισμό, ούτε λόγος. Μία λέξη που είναι απαγορευμένη πλέον με τον Αλαφούζο στο τιμόνι. Είπε ότι θα γίνουν μεταγραφές και αυτό το ξέραμε. Είπε ότι οι παίκτες που δεν υπολογίζονται αν δεν φύγουν δεν πρόκειται να παίξουν και ουσιαστικά τους έστειλε ένα μήνυμα.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.490 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό  που όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα περίμενε να ακούσει από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας είναι ΠΟΤΕ επιτέλους αυτή η ομάδα θα γίνει αντάξια του ονόματός της στο γήπεδο. Και το κακό για μένα είναι, ότι ο Νταμπίζας δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Εχει αποδεχθεί πλήρως το πλάνο του Αλαφούζου που σημαίνει, ότι ο Παναθηναϊκός καθιερώνεται ως μικρομεσαία ομάδα.

Είπε και κάτι άλλο ο Νίκος Νταμπίζας Ότι τον ενδιαφέρει η συνέπεια στις πληρωμές. Συνέπεια δεν είναι να έχεις απλήρωτους τους υπαλλήλους από 4-6 μήνες, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Αυτό δεν λέγεται συνέπεια, αυτό λέγεται ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους ανθρώπους, που δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους. Και για αυτό δεν έχει ευθύνη πλέον μόνο ο Αλαφούζος, αλλά και ο Νταμπίζας, που είχε υποσχεθεί κανονικότητα και από τον Γενάρη και μετά δεν υπάρχει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Οσο για τον κόσμο, που ανέφερε ο Νταμπίζας, να πούμε ότι είναι σωστό αυτό, που είπε πως μόνο αν είναι όλοι ενωμένοι μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά . Πραγματικά μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά. Αυτό, όμως, που δεν πρέπει να αγνοεί ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι ότι αυτός ο κόσμος έχει κάνει μεγάλη υπομονή και έχει στηρίξει 7 χρόνια τώρα. Κάπου έχει κουραστεί και έχει βαρεθεί κάθε χρόνο να ακούει, ότι στόχος είναι η εξυγίανση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αντέχει να βλέπει την ομάδα κομπάρσο στην Ελλάδα αποκλεισμένη από την Ευρώπη, να χρωστάει σε όσους μιλάνε ελληνικά και ξένες γλώσσες και να τους αφαιρούνται βαθμοί για χρέη.

Και φυσικά δεν μιλάω για τους 100-200-300, που κάνουν τα μπάχαλα και η ομάδα κάθε χρόνο τα πληρώνει, αλλά για τους πολλούς, που έχουν προτιμήσει να απέχουν από το γήπεδο, διότι δεν υπάρχει κάποιος, που να εμπνέει ότι αυτός ο σύλλογος κάποια στιγμή θα γίνει και πάλι Παναθηναϊκός!

Να πω και κάτι άλλο και κλείνω σχετικά με μία άλλη αναφορά του Νίκου Νταμπίζα. Φυσικά και αγοράζεται ο πρωταθλητισμός. Με 3,5 εκ. ευρώ μπάτζετ δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα ειδικά, όταν οι άλλες μεγάλες ομάδες έχουν 25 και 30 εκ. ευρώ μπάτζετ. Αν δεν πας το μπάτζετ πολύ πιο ψηλά δεν ελπίζεις σε τίποτα, όσα χρόνια και να περάσουν. Και καλές οι Ακαδημίες και να έχεις το 50% των παικτών της πρώτης ομάδας από τα τμήματα υποδομής, αλλά όπως πολύ σωστά είχε πει ο Γιώργος Δώνης «Δεν γίνεται να κάνεις πρωταθλητισμό με ακαδημίες. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα του Άγιαξ, θα πάρει ο Άγιαξ παίκτες με 5 και 10 εκατομμύρια. Τον πρωταθλητισμό τον αγοράζεις».

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.