ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Η συσπείρωση είναι το Α και το Ω

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει την ενότητα που του έλειψε, να πείσει τον κόσμο του πως άλλη κουβέντα είναι η ομάδα και άλλη ο Αλαφούζος και να προχωρήσει μπροστά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η συσπείρωση είναι το Α και το Ω

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει την ενότητα που του έλειψε, να πείσει τον κόσμο του πως άλλη κουβέντα είναι η ομάδα και άλλη ο Αλαφούζος και να προχωρήσει μπροστά. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Νίκος Νταμπίζας ζήτησε να είναι όλοι μια γροθιά. Δεν έχει άδικο. Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν δεν έχει ενότητα δε θα μπορέσει να πετύχει ούτε αυτά τα λίγα που μπορεί μέσω των συνθηκών που διαμορφώνονται. Δε θα μπορέσει να κάνει ούτε μισό βήμα παραπάνω. Είτε παίζει στο ΟΑΚΑ, είτε στη Λεωφόρο, αν δεν έχει συσπείρωση, ενότητα παντού και αν δε γίνει μια γροθιά, δεν θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Φυσικά και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά την αντιμετώπιση του Γιάννη Αλαφούζου από τους οπαδούς, αυτή είναι μια σχέση που από τη στιγμή που στράβωση, το γυαλί δεν κολλάει ξανά. Όμως εκείνο που ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη, δεν έχει να κάνει με το θέμα Αλαφούζος. Άλλωστε ο μεγαλομέτοχος δεν εμφανίζεται στο γήπεδο και δεν προβλέπεται να το κάνει. Το θέμα της συσπείρωσης έχει να κάνει καθαρά με τη σχέση ομάδας – κόσμου.

Σαν αυτή που γεννήθηκε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Από τη στιγμή, μάλιστα, που μπήκε ξανά στην κουβέντα η Λεωφόρος, θα ήταν ιδανικό ο Παναθηναϊκός να έβρισκε εκείνη τη ζεστασιά της έδρας τους, ζεστασιά που μονάχα οι οπαδοί του μπορούν να δημιουργήσουν. Παρόμοια με εκείνη του 2013-14, όπως ανέφερε και ο Νταμπίζας. Τα λάθη που έχουν γίνει δε γυρίζουν πίσω, ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει μπροστά και να δει την πραγματικότητα με ρεαλισμό. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Και η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Το είπε ο Νταμπίζας ξεκάθαρα. Προσπάθησε μέσω του λόγου του να το… γλυκάνει, μιλώντας για το Κύπελλο και για τη διεκδίκησή του, αλλά ακόμα κι αυτό για να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα μικρό… θαύμα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Δεν έχει το ρόστερ για να το υποστηρίξει. Θα το έχει αν κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, αν ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ του, όμως με ένα μπάτζετ που θα βρίσκεται στα – καθαρά – τρία, τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορείς να ενισχυθείς ώστε να κοιτάξεις στα μάτια και να διεκδικήσεις οποιοδήποτε τρόπαιο απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Είναι μια διαφορετική κουβέντα όμως αυτή, την οποία καλό θα είναι να την ανοίξουμε πάλι μετά το τέλος των μεταγραφών και αφού έχουμε στα χέρια μας τα δεδομένα της ενίσχυσης. Προς το παρόν όλα είναι στον αέρα και ο Παναθηναϊκός, σαν οργανισμός, καλείται να βρει την ενότητα και τη συσπείρωση που έχει ανάγκη. Χωρίς αυτή ακόμα κι αν το μπάτζετ με κάποιο μαγικό τρόπο πάει στα 15 εκατομμύρια, δε θα μπορέσει να προοδεύσει.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.