ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Ντε… Σόου Τόμας στο Περιστέρι και 1-0 ο Παναθηναϊκός

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 68-91: Με τον Ντεσόν Τόμας να κυριαρχεί (21π, 10ρ) και τον επίσης εξαιρετικό Καλάθη να... σιγοντάρει (19π, 11ασ) , η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πέρασε άνετα από το Περιστέρι, κάνοντας το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League.

Ντε... Σόου Τόμας στο Περιστέρι και 1-0 ο Παναθηναϊκός

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 68-91: Οι “πράσινοι” επέστρεψαν στις επίσημες υποχρεώσεις και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση των πλέι οφ της Basket League. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έβαλε θεμέλια νίκης από το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι και έχτισε από νωρίς μια διαφορά η οποία του έδωσε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Σε εξαιρετική ημέρα ο Ντεσόν Τόμας, που έβαλε 21 πόντους και κατέβασε 10 ριμπάουντ. Από κοντά ο Καλάθης, που ήταν ορεξάτος και δημιουργικά (19π – 11ας), αλλά και ο Ματ Λοτζέσκι (13π).

Το επόμενο “ραντεβού” των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 1 Ιουνίου (18:00) στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.249 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μεγάλη αποχή από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν εμφανής στην αρχή για τους παίκτες του Πιτίνο. Φάση τη φάση, η κατάσταση άρχισε να ρολάρει, με τους “πράσινους” να παίρνουν μπροστά. Ο Παπαπέτρου έκανε την αρχή και στη συνέχεια οι Ντεσόν Τόμας, που μετέτρεψε σε πόντους τις περισσότερες προσπάθειες και Νικ Καλάθης (κεφάτος δημιουργικά, αλλά και εκτελεστικά), βοήθησαν τους Κυπελλούχους Ελλάδος να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με μια καλή διαφορά (+10, 15-25). To δίδυμο Καλάθη – Τόμας συνέχισε τις υψηλές “πτήσεις” και με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει τον ρυθμό που θέλει, η διαφορά άνοιξε περισσότερο. Κάποια στιγμή, η “ψαλίδα” είχε ξεπεράσει τους 20 πόντους, με το ημίχρονο να τελειώνει στο άνετο 31-49 υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έδειχναν πως είχαν επιβληθεί των αντιπάλων τους.

Μέχρι το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν φτάσει το εντός συνόρων επιθετικό στάνταρ του (50 πόντοι), με τον Ντεσόν Τόμας να κυριαρχεί (16 πόντοι με 6/9 σουτ και 3/4) και τον Καλάθη να βρίσκεται στην ίδια κλίμακα (14 πόντοι και 6 ασίστ).

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν εκείνη που έδειξε ένα “κλικ” πιο αποτελεσματική. Με όπλο την περιφέρεια, την εμπειρία του Βασιλόπουλου αλλά και τον “ζεστό” Μπεντίλ, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να “ροκανίσουν” κατά πολύ τη διαφορά, φτάνοντας στο -10 (46-56, 25′) με επί μέρους σκορ 15-7. Όλα επέστρεψαν στην… κανονική τους ροή, όταν η άμυνα στο ζωγραφιστό “έσφιξε” και ο Τόμας ανέλαβε δράση, δίνοντας στους πράσινους την ευκαιρία να πάνε με +19 στο τελευταίο δεκάλεπτο (49-68). Παρά τη διάθεση του Περιστερίου για νέα αντεπίθεση, το νερό είχε… μπει στ’ αυλάκι, με τα τελευταία λεπτά να υπογράφονται μέσω… showtime! Οι “πράσινοι” πέρασαν με σχετική άνεση από το Περιστέρι, έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και το Σάββατο θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα πρόκρισης στα τελικά της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-49, 49-68, 68-91

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.