Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν ξεκάθαρο πλάνο για τον Βοτανικό και με πολύ προσεκτικές κινήσεις σκοπεύουν να «θωρακίσουν» το έργο, προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος από τις όποιες προσφυγές.

Οι κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Βοτανικό και τη δημιουργία Παναθηναϊκής Πολιτείας, με βάση τη διπλή ανάπλαση, είναι πάρα πολλές και όπως φαίνεται στοχευμένες και προσεκτικές.  Ο μεγάλος στόχος είναι το χρόνια πρόβλημα του συλλόγου να λυθεί και μια περιοχή η οποία παραμένει… μπλοκαρισμένη λόγω του γεγονός ότι ο νόμος της ανάπλασης παραμένει ενεργός, να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί σε κάθε επίπεδο.

Όπως έχουμε τονίσει ξανά, ο DPG δε θέλει μόνο τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά και μπασκετικού χωρητικότητας περίπου 15.000 θέσεων.  Αν το σχέδιο δεν άλλαζε, τότε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη θα μπορούσε να χτίσει, δίχως να χρειαστεί το παραμικρό από την κυβέρνηση. Όμως, τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Οι συζητήσεις, λοιπόν, με την κυβέρνηση είναι αναγκαίες, προκειμένου να περάσει ένα νέο προεδρικό διάταγμα, ώστε στην ανάπλαση να «μπει» και το κλειστό μπάσκετ. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος προσφυγών. Πως, λοιπόν, διασφαλίζεται ο Παναθηναϊκός και με ποιον τρόπο δε θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα;

Οι άνθρωποι του Γιαννακόπουλου γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους και γι αυτό τον λόγο στο σχέδιο το οποίο μελετούν και έχουν συζητήσει με την τωρινή κυβέρνηση, «θωρακίζουν» το έργο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μελέτη και τις εργασίες για τον Βοτανικό ΜΕ κλειστό μπάσκετ, τα νέα σχέδια τα οποία περιλαμβάνουν και το νέο γήπεδο δεν ξεφεύγουν από τα όρια των συντελεστών δόμησης του προηγούμενου.  Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πηγαίνουν το πλάνο προσεκτικά και συντηρητικά, δίχως υπερβολές για να μην την… πατήσουν, όπως είχε γίνει και παλαιότερα με την αποτυχία Βαρδινογιάννη – Βωβού. Έτσι, λοιπόν, ακόμη και σε ενδεχόμενη προσφυγή, υπάρχει η σοβαρή εκτίμηση ότι το έργο δεν πρόκειται όχι απλώς να μπλοκαριστεί, αλλά ούτε καν να καθυστερήσει σημαντικά.

Όλα αυτά, βέβαια, θα τα δούμε αναλυτικά και με τις τελικές συζητήσεις, οι οποίες αναμένεται να γίνουν 10 με 15 μέρες μετά την 7η Ιουλίου, όταν και θα γίνουν εκλογές.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS