ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Καλάθης οδηγός, άνετα ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός - Περιστέρι 86-66: Με τον Νικ Καλάθη να έχει κέφια (14π, 13ασ) και άλλους τρεις παίκτες "διψήφιους", ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Καλάθης οδηγός, άνετα ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 86-66: Οι… προθέσεις είχαν φανεί από νωρίς, αλλά ουσιαστικά “σφραγίστηκαν” στο δεύτερο δεκάλεπτο για την ομάδα του Πιτίνο. Οι γηπεδούχοι, με το επί μέρους 33-17 στη δεύτερη περίοδο, ουσιαστικά δρομολόγησαν τη μοίρα του ματς, το οποίο και κατέκτησαν, κάνοντας το 2-0 στη σειρά απέναντι στο Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη (που στην ανάπαυλα βραβεύτηκε για την προσφορά του στον σύλλογο).

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Νικ Καλάθης, ο οποίος βοήθησε στην επίθεση, αλλά κυρίως στη δημιουργία (14 πόντοι – 13 ασίστ). Από κοντά και οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντεσόν Τόμας, Κιθ Λάνγκφορντ (12 πόντοι και οι τρεις).

Τη Δευτέρα (3/6) το Game 3 της σειράς στο Περιστέρι, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται άλλη μία νίκη για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους τελικούς της Basket League.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.536 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Με κεκτημένη ταχύτητα από την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός έκανε σαφείς τις προθέσεις του από νωρίς, ανοίγοντας το ματς με επί μέρους (7-2) και τον Ντεσόν Τόμας να δείχνει αρκετά ορεξάτος. Η ομάδα του Πεδουλάκη κατάφερε να βρει τα σουτ που θα της επέτρεπαν να ματσάρει την αντίστοιχη του Πιτίνο και σταδιακά έδειχνε να “κρατιέται” με τα ξεσπάσματά της, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -2 (19-17). Έπειτα όμως, εφαρμόστηκε με πλήρη επιτυχία ο νόμος του ισχυρού εντός του παρκέ. Η τριάδα των Καλάθη (11 πόντοι – 9 ασίστ στο ημίχρονο), Τόμας και Παπαπέτρου (12 πόντοι έκαστος) πήραν από το… χεράκι την ομάδα, η οποία άγγιξε το +20 και με 33 πόντους ενεργητικό στο δεύτερο δεκάλεπτο (δέχθηκε 17) έβαλε πλώρη για την απεικόνιση της πρώτης… παράστασης νίκης (52-34, 20′).

H παραγωγικότητα των Κυπελλούχων Ελλάδος δεν συνέχισε στα ίδια επίπεδα, όμως κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το ματς είχε κριθεί. Ο, πλέον τέταρτος πασέρ στην ιστορία της λίγκας, Νικ Καλάθης, συνέχιζε να μοιράζει ασίστ κατά βούληση, με τους Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ να παίρνουν στη συνέχεια τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, παραδίδοντας τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με το άνετο +19 στο “σακούλι” (68-49). Οι Καλαϊτζάκης, Λοτζέσκι, Κιλπάτρικ ξαναπέρασαν στο παρκέ και προσέφεραν στην επίθεση, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία ενός παιχνιδιού που δρομολογήθηκε από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός απέχει πλέον μία νίκη από την πρόκριση στα τελικά και θα τη διεκδικήσει στα δυτικά και στο ματς της Δευτέρας (3/6, 21:00).

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 52-34, 68-49, 86-66

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.