ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Νταμπίζας: “Δεν μας απασχολεί τόσο το μπάτζετ τη δεδομένη στιγμή”

Ο Νίκος Νταμπίζας παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ για το πλάνο του Παναθηναϊκού και για τους στόχους που έχουν τεθεί ενόψει της επόμενης σεζόν.

Νταμπίζας: “Δεν μας απασχολεί τόσο το μπάτζετ τη δεδομένη στιγμή”

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Νταμπίζας στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το πόσο εύκολα μπορεί να πορευτεί ο Παναθηναϊκός, δεδομένης της χρόνιας αποχής από τίτλους: «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έχει μία βάση το τι πρεσβεύει ένας σύλλογος και το dna του ιστορικά, αλλά η σημερινή πραγματικότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Η μακροχρόνια αποχή από τους στόχους πάντα συνάδει με την ιστορία ενός συλλόγου. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, αλλά για να φτάσεις σ’ αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να περάσεις κάποια στάδια. Από τη στιγμή που υπάρχει μια διαδικασία να περάσεις, οφείλεις να την περάσεις. Αν μιλάμε υποθετικά ή αόριστα για την ιστορία του κλαμπ κι ότι είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε, τότε δεν είμαστε ρεαλιστές. Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε μια εικονική πραγματικότητα. Αν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία ο σύλλογος να επανέλθει στην κανονικότητα, θα πρέπει το ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση και οι φίλαθλοι να είναι ταυτισμένοι σε έναν κοινό σκοπό. Αν αυτό δεν υπάρχει, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για καμία αρμονία και ισορροπία προς τη φυσιολογική διαδικασία. Τα 6, τα 7 ή τα 10 χρόνια μπορεί να είναι πολλά, μπορεί να είναι λίγα.Ή μπορεί να γίνουν και ακόμα περισσότερα στο μέλλον, εάν δεν υπάρχουν οι σωστές διαδικασίες. Οπότε πρέπει να υπάρξει μια αποδοχή της πραγματικότητας.Από εκεί και πέρα, να βάλεις ένα ξεκάθαρο πλάνο για το πώς μπορείς να πετύχεις και να υπηρετήσεις κάποιον στόχο.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό».

Για το αν πίστευε ότι θα υπήρχε η απαιτούμενη υπομονή από τους οπαδούς: “Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Εισπράττω από ανθρώπους ότι πιστεύουν και ότι μπορούν να στηρίξουν μια διαδικασία.Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφράσει μια διαφορετική άποψη, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει κι ο αντίλογος. Δηλαδή αν δεν κάνεις αυτό το πράγμα (σ.σ. στήριξη), ο αντίλογος ποιος είναι; Το γενικό κι αόριστο ότι ‘είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό;’Δυστυχώς τώρα αυτό δεν γίνεται. Και πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα. Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο που μπορούμε να πούμε.Όλα έχουν μια διαδικασία. Θα πρέπει να την περάσουμε για να επανέλθουμε εκεί που διαχρονικά ανήκουμε”.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 153.267 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: “Έχουμε αρχίσει ένα συγκεκριμένο πλάνο και αρχές. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από κάτι που αρχίσαμε πέρυσι. Σίγουρα το πλαίσιο είναι καλύτερο σε σχέση με την αρχή – δεν υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί που είχαμε. Θέλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν σε μας και στην ομάδα που βρισκόμαστε. Θα το κάνουμε. Θα υπηρετήσουμε το πλάνο με τις αρχές που γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες, σίγουρα τα πράγματα θα πρέπει να βελτιωθούν. Θα είμαστε καλύτεροι. Θεωρώ υποχρέωσή μας να βάλουμε τις βάσεις για να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διαχείρισης. Να βάλουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν στη λειτουργία της ομάδας. Και να δημιουργήσουμε μία διαδικασία εσωτερικής βελτίωσης. Η Τότεναμ που έφτασε στον τελικό του Champions League αποτελεί παράδειγμα. Σίγουρα η μεταγραφική ενίσχυση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τη βελτίωση της λειτουργίας κάθε ομάδας, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Εμείς οφείλουμε ως οργανισμός να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις λειτουργίες για να βελτιωθούμε εσωτερικά.Οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια έρθει μέσα από τις μεταγραφές, θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο πλάνο για να μπορέσουμε να φέρουμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Καλοί ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλοί. Εμείς χρειαζόμαστε τους κατάλληλους, οι οποίοι θα μπορέσουν να υπηρετήσουν το πλάνο που έχουμε με τον προπονητή. Σκοπός είναι σταδιακά να επιστρέψουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο στην κανονικότητα, με βάση πάντα το παρελθόν. Δεν μας απασχολεί το μπάτζετ τόσο πολύ αυτή τη στιγμή”

ΣΧΟΛΙΑ