ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η πιο εφικτή πρόταση για Βοτανικό, η μεγάλη προσπάθεια του Γιαννακόπουλου και η ΠΑΕ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης καταγράφει στο panathinaikos24.gr όλα όσα έχουν συμβεί και - πιθανότατα- θα συμβούν στο θέμα Βοτανικού.

Η πιο εφικτή πρόταση για Βοτανικό, η μεγάλη προσπάθεια του Γιαννακόπουλου και η ΠΑΕ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης καταγράφει στο panathinaikos24.gr όλα όσα έχουν συμβεί και – πιθανότατα- θα συμβούν στο θέμα Βοτανικού.

Αρχίζω με το αυτονόητο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει χορτάσει από μακέτες και υποσχέσεις από πολιτικούς και διοικήσεις. Πλέον θέλει πράξεις. Εχει κουραστεί να βλέπει όλες τις μεγάλες ομάδες να έχουν τα δικά τους σύγχρονα γήπεδα και ο Παναθηναϊκός να μην έχει το δικό του μεγάλο γήπεδο τουλάχιστον 35.000 θέσεων. Αρα ότι ακούγεται για γήπεδο είναι λογικό ο κόσμος να είναι επιφυλακτικός και να κρατάει και μικρό καλάθι. Και καλά κάνει. Και εγώ αν δεν δω να πέφτουν υπογραφές και να αρχίσουν τα έργα ανέγερσης του γηπέδου δεν είμαι σίγουρος για τίποτα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου θα έχω πάντα το ενδεχόμενο να μην γίνει και πάλι τίποτα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγράφουμε το ρεπορτάζ ως έχει και να παρακολουθούμε βήμα-βήμα την πορεία των συζητήσεων, μέχρι να δούμε που θα καταλήξουν και με την ευχή αυτή την φορά να γίνει αυτό, που θέλει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Πάμε να δούμε πως έχει το θέμα.

*Εδώ και καιρό έχουν αρχίσει συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για να προχωρήσει το πρότζεκτ στον Βοτανικό και από την στιγμή, που το Athens Alive φάνηκε, ότι και χρονοβόρο ήταν και αμφίβολο αν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

*Πολλοί μπορεί να σκέφτονται, ότι είναι ένα προεκλογικό τρικ, αλλά δεν ισχύει. Οι συζητήσεις γίνονται εδώ και μήνες και οι πληροφορίες λένε, ότι οι δύο πλευρές έχουν φθάσει ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Δεν υπάρχουν υπογραφές και για αυτό και δεν λέμε για συμφωνία. Εξάλλου το ότι δεν είναι προεκλογικό τρικ αποδεικνύεται, ότι και από τη ΝΔ επισήμως έχουν εκφραστεί θετικά για τον Βοτανικό, πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο προχώρησαν οι συζητήσεις .

*Αυτό, που είναι εκτός του ισχύοντα νόμου είναι το γήπεδο μπάσκετ . Και υπάρχουν δύο προτάσεις για το γήπεδο μπάσκετ. Η μία, για την οποία έγιναν κουβέντες εδώ και μήνες ήταν να παραχωρηθούν τα τετραγωνικά, που ήταν να φτιάξει κάποιες δικές του εγκαταστάσεις ο Δήμος (Δημαρχείο, γραφεία) και να γίνει το γήπεδο μπάσκετ χωρίς να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης να γίνει μία τροποποίηση του νόμου και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος από το ΣΤΕ. Η δεύτερη είναι του νέου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για να μην επηρεαστεί καθόλου η Διπλή Ανάπλαση να μείνει ως έχει και δίπλα σε ένα οικόπεδο του Δήμου Αθηναίων να γίνει το γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων.

*Αυτή την στιγμή φαίνεται, ότι περισσότερες πιθανότητες έχει η πρόταση Μπακογιάννη, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να μην υπάρχουν κίνδυνοι προσφυγών στον ισχύοντα νόμο της Διπλής Ανάπλασης και να γίνει κανονικά το γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων, ενώ στην πρώτη πρόταση  για να μην αλλάξει ο συντελεστής θα έπρεπε να γίνει 35.000 θέσεις το ποδοσφαιρικό γήπεδο

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπαθεί εδώ και καιρό και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, για να βρει λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Το Athens Alive ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία, που κανείς δεν ξέρει πως θα τελείωνε, αλλά το πιο πιθανό θα ήταν να μην γινόταν τίποτα και στράφηκε στην λύση του Βοτανικού, που είναι έτοιμη βάση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ κάνει μεγάλη προσπάθεια, για να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό με τον Βοτανικό.

*Η χρηματοδότηση δεν είναι πρόβλημα, από την στιγμή, που η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank «καίγονται» να γίνει το γήπεδο, διότι χάνουν πολλά χρήματα από την διακοπή της ανέγερσης του Mall του Βωβού. Είναι διατεθειμένες να δανειοδοτήσουν για την κατασκευή των γηπέδων και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, ενώ θα υπάρχουν και η οικονομική βοήθεια από την Περιφέρεια (όπως έχει γίνει με όλα τα γήπεδα) και τα ίδια κεφάλαια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου .

*Μην περιμένουμε οι οριστικές εξελίξεις να είναι γρήγορες. Πιστεύω, ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε εικόνα για το πώς πάει η προσπάθεια, διότι υπάρχουν οι εκλογές στην μέση και το καλοκαίρι και ειδικά ο Αύγουστος, όπου δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα λόγω… αδειών.

*Οσον αφορά στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του  μόλις δώσει τη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές. Εφ’οσον στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια για τον Βοτανικό θα επιδιώξει να μπει και στην ΠΑΕ με ένα πλάνο, που θα έχει και την συμμετοχή του κόσμου, αλλά και όσων επιχειρηματιών επιθυμούν να βοηθήσουν. Διότι δεν είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας να σηκώσει το βάρος της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του ερασιτέχνη. Είναι ανέφικτο.

Αυτά και πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι όλα είναι ανοιχτά και να κρατάτε μικρό καλάθι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.