ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

“Ματ” πρόκρισης στο Περιστέρι!

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 75-82: Οι "πράσινοι" δεν ήταν σε καλή βραδιά, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι ήταν on fire! Ο έμπειρος φόργουορντ με τα μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 22 πόντους συνολικά, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League.

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 75-82: Οι “πράσινοι” δεν ήταν σε καλή βραδιά, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι ήταν on fire! Ο έμπειρος φόργουορντ με τα μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και με 22 πόντους συνολικά, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League.

Έστω και δύσκολα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει τρεις τις νίκες του στη σειρά με το Περιστέρι, το οποίο ήταν άκρως μαχητικό και έβαλε πολλά εμπόδια στην ομάδα του Πιτίνο, μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματ Λοτζέσκι, που “ξεκλείδωσε” το ματς με τους 22 πόντους που σημείωσε (5/8 τρίποντα). Ανέβηκε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού ο Καλάθης, που έγινε “διπλός” σκοράροντας 11 πόντους και μοιράζοντας 10 ασίστ. Διψήφια συγκομιδή πόντων και για τον Παπαπέτρου (11π).

Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος περιμένουν την κατάληξη της σειράς μεταξύ της ΑΕΚ και του Προμηθέα (2-1 μπροστά στη σειρά η “Ένωση”), ώστε να μάθουν τον τελευταίο αντίπαλό τους στον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.538 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός κατάλαβε στην αρχή του ματς, ότι έπρεπε να παραμείνει συγκεντρωμένος και σοβαρός ώστε να τελειώσει απόψε τη δουλειά και να τσεκάρει από σήμερα το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League. Η αστοχία και οι κακές επιλογές έφεραν “κόλλημα” στην επίθεση, με το Περιστέρι να το εκμεταλλεύεται πλήρως, με τους Σκορδίλη και Φλέμινγκς (9-2). Από το -7, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7, κάτι που συνέβη όταν ο Λάνγκφορντ βρήκε το χέρι του και ο Παπαπέτρου τον ακολούθησε, σκοράροντας από την περιφέρεια (14-21, 10′). Στη συνέχεια, η παρέμβαση του Λοτζέσκι (7π στο ημίχρονο) έφερε τους “πράσινους” στο +10, όμως σταδιακά, η παραγωγικότητα άρχισε να μειώνεται, την ώρα που το Περιστέρι έκανε την αντεπίθεσή του. Με τον νεαρό Καράμπελα να είναι “ζεστός”, οι γηπεδούχοι “ροκάνισαν” τη διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 36-40 υπέρ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο.

H φόρα του Περιστερίου συνεχίστηκε και από τη στιγμή δε που ο Παναθηναϊκός έδινε δικαιώματα στους γηπεδούχους, εκείνοι πέρασαν μπροστά στο σκορ, μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου. Ο νευρικός Καλάθης (η απόδοσή του έγινε περισσότερο αισθητή από τη στιγμή που το τριφύλλι είχε αρκετές απουσίες στα γκαρντ) και οι κακές επιλογές στην επίθεση ήταν τα σημεία που κόστισαν στους “πράσινους”, οι οποίοι είχαν ένα πολύ κακό δεκάλεπτο (56-55). Η επιστροφή του Νικ στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου έφερε ένα ισχνό προβάδισμα, αλλά το Περιστέρι απάντησε και έφερε το ματς στο +4 στο τελευταίο πεντάλεπτο (67-63, 35′). Χρειάστηκε να έρθει η νέα… ενεργοποίηση του Νικ, ο οποίος έβρισκε τον Λοτζέσκι και εκείνος, ως λίρα “εκατό” σήμερα, άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τον Παναθηναϊκό από την περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-40, 56-55, 75-82

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.