ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η ομάδα χρειάζεται έναν άρρωστο Παναθηναϊκό – Μόνο στο Βοτανικό μπορεί να γίνει γήπεδο»

Ο Αντώνης Αντωνιάδης σε συνέντευξη του στο Panathinaikos24.gr μίλησε για τις ευθύνες στον Παναθηναϊκό, την άμεση ανάγκη για γήπεδο στο Βοτανικό ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την... προοπτική του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Η ομάδα χρειάζεται έναν άρρωστο Παναθηναϊκό - Μόνο στο Βοτανικό μπορεί να γίνει γήπεδο»

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr, για την κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Ο Αντώνης Αντωνιάδης δεν μάσησε τα λόγια του και υπέδειξε ως βασικό υπαίτιο για τη σημερινή κατάσταση, τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι γήπεδο μπορεί να φτιαχτεί μόνο στο Βοτανικό.

Τι είπε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και για το πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξαναγίνει μεγάλος. Όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί στο Panathinaikos24.gr.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.697 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό φέτος;

« Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι μίκρυνε πάρα πολύ. Αυτό μας στεναχωρεί όλους. Φυσικά ευθύνη γι΄ αυτό δεν έχουν ούτε οι Δώνης – Νταμπίζας, αλλά ούτε τα παιδιά που αγωνίζονταν. Όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν μεταβατικές περιόδους, οι οποίες διαρκούσαν ένα εξάμηνο, μ΄ ένα χρόνο. Ο Παναθηναϊκός εδώ και 7-8 χρόνια είναι σ΄ αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα η ομάδα να μικρύνει. Αυτό είναι πολύ στενάχωρο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. 

Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να παίζει για την σωτηρία του! Ο Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος για να κάνει πρωταθλητισμό και να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Εδώ όχι μόνο πρωταθλητισμό δεν κάνουμε, αλλά Ευρώπη δεν βγαίνουμε, κινδυνεύουμε να πέσουμε κατηγορία και είμαστε τιμωρημένοι. Η προσπάθεια του Δώνη και των παιδιών είναι άλλο θέμα. Εγώ δεν καταλογίζω ευθύνη στα παιδιά, μιας και έκαναν την προσπάθεια τους. Εγώ αναφέρομαι στο αφεντικό του Παναθηναϊκού, τον μεγαλομέτοχο, τον Γιάννη Αλαφούζο». 

Άρα θεωρείτε ότι η διοίκηση Αλαφούζου έχει την πιο σοβαρή ευθύνη;

«Νομίζω την αποκλειστική ευθύνη. Εγώ δεν καταλογίζω ευθύνη στον Δώνη, στον Νταμπίζα και στα παιδιά που αγωνίζονται, αλλά αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός, που όλοι ξέρουμε εδώ και 100 χρόνια».

Αντωνιάδης

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να επανέλθει;

« Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οργάνωση και γήπεδο. Αυτά τα πράγματα είναι απλά. Δεν γίνεται όλες οι άλλες ομάδες να έχουν γήπεδα και ο Παναθηναϊκός να παίζει στο ΟΑΚΑ με 2.500 κόσμο και στη Λεωφόρο, που είναι τόσο παλιό γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει από την κεφαλή. Από την κορυφή γίνονται οι αλλαγές. Όχι να προωθήσουν ορισμένα ταλέντα για να κοροϊδέψουν τον κόσμο». 

Ποια είναι η γνώμη σας για το Βοτανικό;

«Στο μόνο σημείο που μπορεί να φτιάξει  ο Παναθηναϊκός σύγχρονο γήπεδο είναι στο Βοτανικό. Ούτε στη Λεωφόρο, ούτε στο Γουδί που έλεγαν μπορεί να γίνει. Πρέπει να γίνει το γήπεδο το συντομότερο δυνατό. Για να γίνει όμως πρέπει να αναλάβει κάποιος, ο οποίος είναι διατεθειμένος να βάλει κάποια χρήματα και να φτιάξει ένα οργανόγραμμα, με σκοπό να δημιουργηθεί σε δύο χρόνια γήπεδο.

Όπως έκανε η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη. Θα ζηλεύουμε σε λίγο την ΑΕΚ. Όταν περνάω από κει και βλέπω το γήπεδο που φτιάχνεται, με πιάνει η καρδιά μου. Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός, η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που έφτιαξε γήπεδο με προβολείς και φυσικό χλοοτάπητα, τώρα δεν έχει γήπεδο».

Θεωρείτε ότι αυτός ο άνθρωπος που θα βγάλει τον Παναθηναϊκό από την κατάσταση αυτή, θα μπορούσε να είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, αλλά φυσικά μπορεί και να είναι. Η ομάδα χρειάζεται έναν άρρωστο Παναθηναϊκό, που να κάνει ένα οργανόγραμμα, να βάλει χρήματα,  ώστε ο Παναθηναϊκός να βγει από την μιζέρια, να μην χρωστάει σε κανέναν και φυσικά να βάλει ως στόχο να φτιάξει το γήπεδο! Ομάδα μεγάλη χωρίς σύγχρονο γήπεδο, δεν γίνεσαι. Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός βρισκόταν για πολλά χρόνια στην κορυφή ήταν ότι είχε το πρώτο γήπεδο στην Ελλάδα με προβολείς και χλοοτάπητα. Δεν μπορεί να παίζουμε το 2020 στο ίδιο γήπεδο που παίζαμε το 1960 ή να παίζουμε στο ΟΑΚΑ και να έχει 2.500 κόσμο. Εμείς είχαμε 10.000 κόσμο στην προπόνηση».

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

«Δεν υπάρχουν μηνύματα. Και εμείς και ο κόσμος είναι πολύ στεναχωρημένος με τον Παναθηναϊκό. Όλοι βλέπουμε τον Παναθηναϊκό και πληγωνόμαστε, κλαίμε. Κλαίμε για το πόσο χαμηλά έπεσε η ομάδα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Όσο μπορούν να υποστηρίζουν οι φίλαθλοι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.