ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

100αρα στο ΟΑΚΑ και επίδειξη δύναμης από την αρχή!

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τον πρώτο τελικό με τον Προμηθέα σε show και επικρατώντας 103-77, έκανε το 1-0 στη σειρά!

100αρα στο ΟΑΚΑ και επίδειξη δύναμης από την αρχή!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα με 8-0 στα πρώτα 2 λεπτά του αγώνα. Η αντίδραση του Προμηθέα ήταν άμεσα και έτσι μείωσε την διαφορά στους 3 πόντους με το σκορ να διαμορφώνεται στο 11-8.

Ο Προμηθέας έδειχνε ότι δεν τα βάζει κάτω από τόσο νωρίς και έτσι 5 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 13-13 σε πρώτη φάση και στη συνέχεια 15-15. Το τέλος του πρώτου αυτού κομματιού του αγώνα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +6 με 24-18.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το τριφύλλι πάτησε γκάζι με την διαφορά στα πρώτα 2 λεπτά να πηγαίνει στο +10 και να δίνει άλλο αέρα στους πράσινους.  Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ισοπεδωτικός με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφεύγει στο +19 μόλις τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Προμηθέας έδειχνε πολύ αδύναμος στο να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, με αποτέλεσμα το τελος του πρώτου ημιχρόνου να τον βρίσκει στο -21 (52-31).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.340 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλάθης ήδη στο ημίχρονο είχε 9 ασίστ και ήταν μία ανάσα από άλλο ένα double- double, το οποίο και πέτυχε στη συνέχεια του αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό μιας και οι πράσινοι έδειχναν ανίκητοι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +31 (70-39). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 82-51.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα είχε διαδικαστικό ουσιαστικά χαρακτήρα, μιας και οι πράσινοι είχαν ανεβάσει την διαφορά. 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 89-61, με τους 100 πόντους να είναι πάρα πολύ κοντά. Πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Νικ Καλάθης με double – double, με άξιους συμπαραστάτες τους Ντεσόν Τόμας, αλλά και Ματ Λοτζέσκι.

Τελικά οι πράσινοι πέτυχαν 103 πόντους με τον Προμηθέα να φτάνει τους 77.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.