ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Δύο ιστορικές επιδόσεις και νέο “13άρι” από τον Καλάθη

Πολλές οι αξιοσημείωτες επιδόσεις του Παναθηναϊκού στο Game 1 της σειράς με τον Προμηθέα. Αναλυτικά τα "πράσινα" ρεκόρ που σημειώθηκαν στο χθεσινό ματς.

Δύο ιστορικές επιδόσεις και νέο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ σημειώνοντας δύο κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία των τελικών. Αυτές των περισσότερων πόντων και των περισσότερων ασίστ. Ο Νικ Καλάθης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League, ενώ έφτασε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε “double-double”.

Αναλυτικά τα πράσινα ρεκόρ, όπως σημειώνονται από τον ΕΣΑΚΕ:

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε ρεκόρ επίτευξης πόντων για τους τελικούς του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού το “κοντέρ” κόντρα στον Προμηθέα έγραψε “103”. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση σε ματς τίτλου ήταν οι 101 πόντοι που σημείωσαν οι “πράσινοι” στον πρώτο τελικό του 2004 απέναντι στο Μαρούσι και στον τέταρτο τελικό του 2011 κόντρα στον Ολυμπιακό στην παράταση.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο εκτέλεσε με πολύ υψηλά ποσοστά εντός παιδιάς και μάλιστα έχοντας 32 εύστοχα δίποντα, “άγγιξε” το σχετικό ρεκόρ των τελικών των πλέι οφ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που κρατάει ο Ολυμπιακός από το 1994, όταν είχε 33 στον πρώτο τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 49.006 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι “πράσινοι” ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση ασίστ για παιχνίδι τελικής σειράς της Betshop Basket League. Είχαν 29 όσες και στον πρώτο τελικό του 2016 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ιστορικό ρεκόρ ανέδειξε και η τρίτη περίοδος, στη διάρκεια της οποίας ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε 30 πόντους, τους περισσότερους στην ιστορία του στους τελικούς των πλέι οφ αφού είχαν από 29 στη δεύτερη περίοδο του τρίτου τελικού του 2009, στην τρίτη περίοδο του δεύτερους τελικού του 2012, στην τέταρτη περίοδο του τέταρτου τελικού του 2012 και στην τρίτη περίοδο του πέμπτου τελικού των περσινών πλέι οφ. Την κορυφαία επίδοση κρατάει ο Ολυμπιακός που είχε 35 πόντους στη δεύτερη περίοδο του τρίτου τελικού του 2015.

Η διαφορά των 26 πόντων είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στην ιστορία των τελικών των πλέι οφ της Betshop Basket League. Μεγαλύτερη όλων είναι εκείνη των 35 με την οποία κρίθηκε ο 5ος τελικός του 1996 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 73-38).

Το 3ο “13άρι” του Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης συνεχίζει να “γράφει” το ένα “double-double” μετά το άλλο κατορθώνοντας να φτάσει σε τέτοια επίδοση και στις τέσσερις φετινές εμφανίσεις του στα πλέι οφ, τρεις με το Περιστέρι Βίκος Cola στα ημιτελικά και στον πρώτο τελικό με τον Προμηθέα. Αυτό ήταν το έκτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα κι έτσι έφτασε στην 4η θέση της σχετικής λίστας τον Δημήτρη Μαυροειδή (προηγούνται Χόρτον, Μπέντιλ και Έβανς).

Ο διεθνής γκαρντ είχε 11 πόντους και 13 ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League αφού είχε 13 τελικές πάσες στη 17η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στον Προμηθέα και πάλι, στην Πάτρα, αλλά και στον 2ο ημιτελικό των φετινών πλέι οφ απέναντι στο Περιστέρι Βίκος Cola.

Πέραν του αρχηγού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ…

*Πέραν των 16 πόντων και των τεσσάρων ριμπάουντ του, ο Ματ Λοτζέσκι με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, σημείωσε την κορυφαία επίδοση του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Αμερικανός είχε από τέσσερις τελικές πάσες τρεις φορές στο φετινό κι άλλες τρεις φορές στο περσινό Πρωτάθλημα.

Με τους 16 πόντους του, ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τους 1.500 πόντους καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τα κατάφερε στο 141ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

*Με την 127η εμφάνιση του στην Betshop Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Ίαν Βουγιούκας ξεπέρασε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας.

*Στην 30ή εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με οχτώ πόντους, όσους είχε στο ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo. Ο νεαρός γκαρντ μάλιστα ξεπέρασε τους 100 πόντους στην κατηγορία.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ μοίρασε για τρίτη φορά πέντε ασίστ, αφού την ίδια επίδοση είχε στο ματς της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ και στον 3ο ημιτελικό με το Περιστέρι Βίκος Cola.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...