ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παρασκήνια

Ένα βιβλίο που πρέπει να έχει κάθε Παναθηναϊκός

Το "Λεωφόρος Αλεξάνδρας" δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για Παναθηναϊκούς. Είναι μια βουτιά στην πράσινη ιστορία, είναι μια Παναθηναϊκή εγκυκλοπαίδεια που κάνει τη διαφορά.

Ένα βιβλίο που πρέπει να έχει κάθε Παναθηναϊκός

Το “Λεωφόρος Αλεξάνδρας” δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για Παναθηναϊκούς. Είναι μια βουτιά στην πράσινη ιστορία, είναι μια Παναθηναϊκή εγκυκλοπαίδεια που κάνει τη διαφορά.

Ποια η σχέση του Μεγάλου Συλλόγου με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; Πότε οι ποδοσφαιριστές νίκησαν παλαιστές στη διελκυστίνδα; Πώς ο προσκοπισμός έσωσε τους «πράσινους»; Ποιοι ήταν οι έξι ύμνοι του Παναθηναϊκού; Ποιος παίκτης έπαιρνε άδειες από τη φυλακή για να υπερασπιστεί τα χρώματα της ομάδας του; Τι ήταν οι «μητέρες του Παναθηναϊκού» και ποιο απίστευτο ρεκόρ σημειώθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ; Τελικά ποια ομάδα υποστήριζε ο Νίκος Σταυρίδης; Ποιες βαρυσήμαντες δηλώσεις έκαναν για τον Παναθηναϊκό ο Πελέ και ο Ζαϊρζίνιο;

Οι απαντήσεις δίνονται στο βιβλίο Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160 των Αριστοτέλη Μπενόγλου και Ανδρέα Οικονόμου, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Εκδοτική Belle Époque. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της σειράς βιβλίων Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια. Αυτή τη φορά, η ιστορία δεν γράφεται μέσα από τίτλους, όπως στον πρώτο τόμο, αλλά μέσα από την αφήγηση άγνωστων –στην πλειονότητά τους– ιστοριών.

Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ακολουθούν, αριθμημένες και με χρονολογική σειρά, 160 ιστορίες, οι οποίες εξετάζουν από μία διαφορετική οπτική την υπεραιωνόβια πορεία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στον χρόνο. Μικρά και μεγάλα μυστικά του Μεγάλου Συλλόγου, αναδύονται, για πρώτη φορά, στην επιφάνεια, και αποκαλύπτονται στον αναγνώστη της έκδοσης.

Οι 160 ιστορίες ποικίλλουν, τόσο στη θεματολογία τους όσο και στο ύφος της συγγραφής τους. Ωστόσο, όλα τα κείμενα –από τα αμιγώς ιστορικά έως και τα χρονογραφήματα– αποτελούν προϊόντα πολυετούς έρευνας σε δεκάδες αρχειακές πηγές και σέβονται στο απόλυτο την ιστορική πραγματικότητα, ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτή είναι δυσάρεστη για τον Παναθηναϊκό. Οι ιστορίες είναι εμπλουτισμένες τόσο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό όσο και με… εκατοντάδες άλλες μικρότερες ιστορίες, σε ξεχωριστά πλαίσια και με τον γενικότερο τίτλο «γνωρίζατε ότι».

Το Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160 είναι διαθέσιμο σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, στο καφέ του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (εντός της θύρας 7Α), ενώ επίσης πωλείται με έκπτωση στο e-shop www.vivliapao.gr

Τίτλος Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160

Σειρά Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια

Τόμος 02                             

ISBN 978-618-84090-1-9

Σελίδες 496

Τιμή 25 ευρώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ