ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πράσινα… προεόρτια τίτλου στην Πάτρα!

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 80-92: Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε αυτό που έπρεπε στο "Δημ. Τόφαλος", έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-0 και έδωσε το σύνθημα για πάρτι τίτλου την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Μία νίκη μακριά από το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους οι "πράσινοι", φοβερή παρουσία από τους οπαδούς του τριφυλλιού στην Πάτρα.

Πράσινα... προεόρτια τίτλου στην Πάτρα!

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 80-92: Η ομάδα του Πιτίνο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο Game 2 της σειράς των τελικών, παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Προμηθέα. Με τον Νικ Καλάθη σε εξαιρετική βραδιά (17π, 14ασ), τον Ντεσόν Τόμας on fire (14π) και τους Παπαπέτρου – Γκιστ διψήφιους (13 και 10π), ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0, δίνοντας το σύνθημα για πάρτι στην πράσινη εξέδρα στο “Δημ. Τόφαλος”. Πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος βρίσκονται μία νίκη μακριά από το ντάμπλ και έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους την Παρασκευή (14/6, 21:00), στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση να “φορτώσει” από νωρίς το καλάθι του Προμηθέα. Οι αξιόλογοι γηπεδούχοι, πάντα πιο δυνατοί στην έδρα τους, προέβαλαν αντίσταση στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε “χέρι-χέρι”, ή αν προτιμάτε καλάθι-καλάθι στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε σε υψηλό σκορ (22-22, 10′). Σταδιακά, οι “πράσινοι” έδειχναν πιο αποφασισμένοι στην άμυνα και ορμώμενοι από τη δυναμική στήριξη της εξέδρας στο “Δημήτρης Τόφαλος”, άρχισαν να χτίζουν διαφορά, η οποία έφτασε σε διψήφιο επίπεδο. Μέσα από την άμυνά της, η ομάδα του Πιτίνο θεμελίωσε τη δυναμική της στην Πάτρα. Παρά τις προσωρινές απαντήσεις του Προμηθέα, η απόσταση των δύο ομάδων είχε παγιωθεί για το 39-49 του ημιχρόνου.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι αν στο πρώτο μέρος ο Καλάθης είχε κυρίως εκτελεστική ευθύνη, στο δεύτερο ημίχρονο, το… χρίσμα πήγε στον Ντεσόν Τόμας. Ο Πιτίνο έδωσε εντολή για “τάισμα” του Ντεσόν στο χαμηλό πόστ, με τον Νικ να τον τροφοδοτεί με εξαιρετικό τρόπο. Ο Αμερικανός φόργουορντ πήρε τον Παναθηναϊκό από το “χέράκι” και τον κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από τον μαχητικό Προμηθέα, ο οποίος μέσω του Μπράουν προσπαθούσε να κρατηθεί στο ματς, μειώνοντας προσωρινά μέχρι και στους έξι, προτού ανοίξει εκ νέου η “ψαλίδα”. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας έκανε την τελική αντεπίθεσή του, φτάνοντας ξανά τη διαφορά στα δύο σουτ, αλλά… μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να “ξεκόψει” κάθε διάθεση για έκπληξη, τελειώνοντας τη δουλειά και κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Την Παρασκευή (14/6) το Game 3, όπου εάν οι πράσινοι νικήσουν, θα σηκώσουν το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-49, 57-69, 80-92

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.