ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Όταν ο Παναθηναϊκός “σημείωσε” το όνομα του Ουάιλι… (vids)

Στις 20 Φεβρουαρίου υπέγραψε στη Γκραν Κανάρια. Λίγες ημέρες αργότερα έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον, σύμφωνα με τους Ισπανούς, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του, το οποίο θα έχει προορισμό την Αθήνα.

Όταν ο Παναθηναϊκός

Το πρωί της Πέμπτης, ο Ισπανός δημοσιογράφος Τσέμα Ντε Λούκας παρουσίασε ως… done deal τη μεταγραφή του Τζέικομπ Ουάιλι στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τον Ντε Λούκας, οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 24χρονο Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο, αλλά δυναμικό πέρασμα από τα Κανάρια, το οποίο όμως έφτανε και περίσσευε για να τον φέρει στη λίστα του Παναθηναϊκού.

Ο Ουάιλι πήρε την απόφαση να αφήσει την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όπου έπαιζε μπάσκετ με τους 36ers και να μεταβεί στα Κανάρια. Στις 20 Φεβρουαρίου έβαλε την υπογραφή του και οκτώ ημέρες αργότερα (28/2) έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, αντιμετωπίζοντας την ομάδα που οι Ισπανοί θεωρούν ως την επόμενη της καριέρας του, τον Παναθηναϊκό.

Αν και τα δεδομένα είχαν ήδη διαμορφωθεί για τους «κίτρινους», (οι οποίοι εκείνη την περίοδο έπαιζαν για το ονόρε στη Euroleague, τερματίζοντας εν τέλει 14οι με ρεκόρ 8-22), ο Ουάιλι βρήκε τον χρόνο και το χώρο να αναδειχθεί. Μάλιστα, το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στην ομάδα του Πιτίνο, ήταν και το πιο παραγωγικό του, όσον αφορά την Ευρώπη.

Τότε, ο 26χρονος είχε σημειώσει 16 πόντους (6/10 δίποντα, 4/4 βολές σε 27’ συμμετοχής) και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της ομάδας του πίσω από τον Ραμπασέδα. Η εμφάνισή του δεν στάθηκε ικανή για να ανακόψει τη φόρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρισκόταν τότε στην αρχή της αντεπίθεσής του για μια θέση στην οκτάδα.

Οι «πράσινοι» έφυγαν θριαμβευτές από τα Κανάρια, επικρατώντας με 99-80 στο ματς της 24ης αγωνιστικής, αλλά, απ’ ότι φαίνεται δεν… ξέχασαν τον Ουάιλι, τοποθετώντας τον στη λίστα τους, με τους Ισπανούς να θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Συνολικά, ο γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου του 1994 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, κατέγραψε επτά συμμετοχές στη Euroleague με μέσο όρο 10 πόντων (63% στα δίποντα, 80% στις βολές και μόλις μια – και άστοχη- προσπάθεια για τρεις) και 2.6 ριμπάουντ. Στην ACB, o Ουάιλι είχε πιο «γεμάτη» στατιστική. Στις 14 συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα, είχε κατά μέσο όρο 16.5 πόντους ανά ματς και 5.2 ριμπάουντ.

Ο Τζέικομπ Ουάιλι στη Euroleague

O Τζέικομπ Ουάιλι στην ACB

Ο Ουάιλι εν δράσει

https://www.youtube.com/watch?v=xYOojKZjZDQ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.