ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Οι μεταγραφικές προτεραιότητες και οι παίκτες που ψάχνει ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας «χτενίζει» την αγορά για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει τους στόχους και τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Οι μεταγραφικές προτεραιότητες και οι παίκτες που ψάχνει ο Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας «χτενίζει» την αγορά για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει τους στόχους και τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Μετά και τη χθεσινή συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιώργο Δώνη, στην οποία συζητήθηκαν τα πάντα για το «σήμερα» και το «αύριο» του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας «φορτσάρει» για τη μεταγραφική ενίσχυση. Προτεραιότητα, φυσικά, παραμένουν τα θέματα των ανανεώσεων. Παράλληλα, όμως, ο Νταμπίζας θέλει να προχωρήσει και τις μεταγραφικές υποθέσεις. Ο στόχος είναι μέχρι τα μέσα της προετοιμασίας (μέσα στον επόμενο μήνα δηλαδή) να έχουν αποκτηθεί τρεις ποδοσφαιριστές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι «πράσινοι» θέλουν να «καλύψουν» τρεις θέσεις. Αυτές αφορούν τον στόπερ, τον αμυντικό χαφ και τον εξτρέμ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενισχύσεις, όπως αυτή για τη θέση του σέντερ φορ δίπλα στον Μακέντα. Η προτεραιότητα, όμως, στο κομμάτι των μεταγραφών είναι οι θέσεις που αναφέραμε παραπάνω.

Παίκτες με γεμάτες χρονιές

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, υπάρχουν κάποιοι βασικοί άξονες που έχει στο μυαλό του ο Νταμπίζας. Αρχικά, θέλει οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να έχουν γεμάτες χρονιές την τελευταία τριετία. Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» βλέπει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι είχαν συμμετοχές στις ομάδες ή την ομάδα την οποία αγωνίστηκαν. Θέλει παίκτες – πρωταγωνιστές και όχι… κομπάρσους. Ο στόχος, άλλωστε, είναι αυτοί που θα έρθουν να ανεβάσουν το επίπεδο. Αποτελεί βασική προυπόθεση οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν να έχουν μίνιμουμ ένα 70 με 75% συμμετοχών στην πρώην ομάδα τους, μέσα στη χρονιά.

Επίσης, επιθυμία των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν να είναι μέχρι 30 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια εξαίρεση, αν κάποιος παίκτης έχει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που θέλουν στην ομάδα.

Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά

Αναφορικά με τον στόπερ, ο Νταμπίζας θέλει έναν ποδοσφαιριστή δεξιοπόδαρο με στόφα ηγέτη. Ψάχνει, επίσης, έναν κεντρικό αμυντικό με δυνατότητα να μπορεί να «φτιάχνει» παιχνίδι από πίσω και να βοηθάει την ομάδα σε αυτό το κομμάτι.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τον αμυντικό χαφ, θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά γρήγορου αθλητή με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αυτό το στυλ «εξαριού» ψάχνει το «τριφύλλι», προκειμένου ο νέος αμυντικός μέσος να δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή και να «κουμπώσει» στους Κουρμπέλη, Δώνη.

Τέλος, προϋπόθεση για τον εξτρέμ είναι, εκτός των άλλων, η καλή τεχνική και η δυνατότητα στο ένας εναντίον ενός. Αν μπορεί να βρεθεί παίκτης με 50% επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα, θα είναι ό, τι καλύτερο για τον Νίκο Νταμπίζα.

«Ταβάνι» οι 200.000 ευρώ και μπόνους στόχων

Στο οικονομικό κομμάτι, τα πράγματα είναι δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μέχρι 200.000 ευρώ, εκτός κι αν βρεθεί κάτι που θα αρέσει πολύ στον Νίκο Νταμπίζα κι εκεί θα μπορέσει να γίνει μια μικρή υπέρβαση το πολύ μέχρι 250.000 με 270.000 ευρώ. Επίσης, πλην των «καθαρών» χρημάτων στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ο τεχνικός διευθυντής βάζει και μπόνους στόχους της ομάδας, οι οποίοι αν επιτευχθούν θα ανεβάσουν τις απολαβές των παικτών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ