ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Βόβορας: “Αυτές είναι οι πιθανότητες για την επιστροφή του Πιτίνο”

Ο Γιώργος Βόβορας έκανε τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε και παράλληλα έκανε τη δική του πρόβλεψη, όσον αφορά το θέμα Πιτίνο.

Βόβορας:

Ο Γιώργος Βόβορας, ανέφερε τα εξής στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6″

Για το αν θα παραμείνει ο Ρικ Πιτίνο: «Αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει είναι ο τρόπος που τον προσέγγισε ο κόσμος. Όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά γενικότερα η συμπεριφορά των Ελλήνων. ά -όπως τον έζησα- ήταν πολύ σημαντικό για να βρει ένα κίνητρο να μείνει. Τον βλέπω πολύ θετικό. Θεωρώ ότι είναι πάνω από 50% οι πιθανότητες να γυρίσει. Μακάρι, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να μας βοηθήσει να καταλάβουμε αυτή την κουλτούρα. Είναι μάθημα που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να κάνει βήματα προόδου. Έχουμε την τύχη να μιλάμε κάθε μέρα μαζί του και να μας περνάει μηνύματα, αλλά αυτό θα περάσει συνολικά στην κουλτούρα. Από τον απλό φίλαθλο, μέχρι διοικήσεις και παίκτες».

Για τον Γουάιλι που έχει ακουστεί πως έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό: «Έχουν γίνει συζητήσεις. Ταιριάζει στα χαρακτηριστικά. Βέβαια, υπάρχει ο Παπαγιάννης, τον οποίο ο Πιτίνο θεωρεί επένδυση και πιστεύει ότι θα είναι ο ψηλός που θα κάνει τη διαφορά. Ουσιαστικά ένας αθλητικός ψηλός θα υπάρχει σίγουρα. Δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά ένας παίκτης που έχουμε ασχοληθεί σοβαρά».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.642 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ότι ο Πιτίνο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για αυτόν: «Και μόνο που λέει, όχι μόνο δημόσια αλλά και σε προσωπικές συζητήσεις, ότι τον βοηθήσαμε να συγκεντρωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, είναι μεγαλύτερο παράσημο για εμένα και από ένα πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει την ίδια αγάπη και εκτίμηση από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στο σταφ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ζητάνε προπονητές να δουν την προπόνηση του και δεν έχει πει ποτέ όχι. Μιλάει με όποιον του το ζητήσει».

Για την απουσία από το Final-4 της Ευρωλίγκας: «Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι εύκολο για τις ελληνικές ομάδες να ακολουθήσει τις τρεις ομάδες που είναι μόνιμα στα final-4. Τα μπάτζετ αυτών των ομάδων έχουν ανέβει πάρα πολύ, έχουν φτιάξει κορμό που είναι δυνατός. Πάντα παλεύεις για μια θέση που απομένει. Το σημαντικό είναι ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει ο ελληνικός κορμός. Όταν δεν υπάρχει το μπάτζετ της Φενέρ που διαλέγει όποιον παίκτη θέλει από Ελλάδα και ΝΒΑ, είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν παίκτες με ταλέντο, που παίζουν χρόνια μαζί και μπορούν να έχουν χημεία με Αμερικανούς. Περιμένουμε την απόφαση για τον προπονητή και ελπίζω να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα παλεύει κάθε ματς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ και όταν βλέπει μια ομάδα που παλεύει 40 λεπτά, με αρχές και ένταση, θα τη χειροκροτήσει. Μόνο έτσι θα υπάρχουν πιθανότητες να διεκδικήσουμε το Final-4. Κάθε ματς να είναι σαν τελικός και με πολύ δυνατά αποδυτήρια, όπως είχαμε φέτος».

Για το αν ήταν το πιο εύκολο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός: «Ήταν ένα πρωτάθλημα μεγάλης διάρκειας και ψυχολογίας, λόγω του ενός μήνα διακοπής. Ήταν δύσκολο να διατηρήσουμε την ομάδα συγκεντρωμένη. Σίγουρα, όλα αυτά που έγιναν δεν ευχαριστούν κανέναν. Νομίζω ότι η ομάδα έμεινε συγκεντρωμένη. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως έχει πάθος με τους τίτλους,. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Ξεκινήσαμε πέρυσι 20 Αυγούστου και τελειώσαμε χθες. Θέλαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό αλλά ήταν δική τους απόφαση, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ο Προμηθέας άξια βρέθηκε στον τελικό. Εμείς ήμασταν πολύ φρέσκοι μετά τη διακοπή και παίξαμε καλό μπάσκετ στα πλέι οφ».

Για το κίνητρο που είχαν οι παίκτες σε αυτούς τους τελικούς: «Ο Ρικ Πιτίνο είναι motivator, είναι εξαιρετικός στο να δίνει κίνητρο. Τους δίνει κάθε μέρα στην προπόνηση, κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα που πήραμε από αυτό. Ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ζήσει το υψηλότερο επίπεδο του κολεγιακού πρωταθλήματος, που είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Αμερικανών. Μας δίδαξε ότι κάθε μέρα που μπαίνεις στο γήπεδο, πρέπει να βρεις τρόπο να βελτιώνεις μικρές λεπτομέρειες. Πολλοί προπονητές το λένε, αλλά αυτός καταφέρνει να το περάσει στους παίκτες».

Για το αν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ο Πιτίνο στην ελληνική πραγματικότητα: «Το πολύ δύσκολο για τον Ρικ Πιτίνο ήταν το εξωαγωνιστικό. Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα και αυτός αδιανόητα, όπως μια προπόνηση σε κρύο γήπεδο. Έχει συνηθίσει σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι ιδιοφυία και κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής για την ομάδα, αλλά ειδικά στη διακοπή που είχε χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του, φάνηκε πολύ μεγάλη διαφορά».

Για το αν κλείνει με θετικό πρόσημο η σεζόν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στην Ευρωλίγκα και βρεθήκαμε να κυνηγάμε. Στη φετινή Ευρωλίγκα δεν έχεις δικαίωμα να μην βλέπεις κάθε ματς στον τελικό. Αυτό το συνειδητοποίησαν οι παίκτες, που έβλεπαν κάθε ματς σαν τελικό, σαν να μην έχουμε ζωή μετά το επόμενο ματς. Βοήθησε να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια. Το ταλέντο είναι δεδομένο. Σίγουρα υπήρχαν τραυματισμοί και πρόβλημα στο σουτ, αλλά το αντισταθμίσαμε με ενέργεια, πάθος και τη δύναμη της έδρας μας».

Για το αν σκέφτεται να αναλάβει σύντομα ως πρώτος προπονητής: «Όταν έχεις την ευκαιρία να συνεργάζεσαι με προπονητές όπως ο κόουτς Πασκουάλ, ο Πιτίνο και ο Πεδουλάκης με τον οποίο συνεργάστηκα για χρόνια, θέλεις να μείνεις σε αυτό το επίπεδο. Χωρίς βιαστικά βήματα, όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία, θα θελήσω να αναλάβω μια ομάδα με υψηλές βλέψεις. Ο κόουτς Πιτίνο μπορεί να σε βοηθήσει να εκτοξευτείς και να κερδίσεις πολλά από τη συνεργασία μαζί του».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...