ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Μικάελσεν: «Δεν έπρεπε να είχαμε παίξει στη Ριζούπολη – Αξίζουν τα καλύτερα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Ο Γιαν Μικάελσεν μίλησε στο Panathinaikos24.gr για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, το double του 2004, τη Ριζούπολη και τις πορείες του τριφυλλιού στην Ευρώπη. Τι είπε για τον Ρενέ Χένρικσεν αλλά και τι ευχήθηκε στο τριφύλλι.

Μικάελσεν: «Δεν έπρεπε να είχαμε παίξει στη Ριζούπολη - Αξίζουν τα καλύτερα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το κέντρο του Παναθηναϊκού, ο Γιαν Μικάελσεν, μίλησε στο Panathinaikos24.gr.

O Δανός ποδοσφαιριστής κατέκτησε ένα double με το τριφύλλι, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στις ευρωπαϊκές πορείες του Παναθηναϊκού.

Στη συνέντευξη του στο Panathinaikos24.gr αναφέρθηκε στο πως ήρθε στους πράσινους, περιέγραψε και τα όσα έζησε στην Ριζούπολη, μίλησε για όσα έζησε στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ρενέ Χένρικσεν, ενώ ευχήθηκε και στο τριφύλλι.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.312 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πως ήρθες στον Παναθηναϊκό;

«Είχαμε παίξει φιλικό με τον Παναθηναϊκό στην Παιανία, όταν ήμουν στην AB. Εκεί με είδε ο Γιάννης Κυράστας. Του άρεσα σαν ποδοσφαιριστής και όταν επέστρεψε με αγόρασε. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για μένα τότε και φυσικά από τα σημαντικότερα της καριέρας μου».

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή ως παίκτης του Παναθηναϊκού και γιατί;

«Η καλύτερη μου στιγμή ως παίκτης του Παναθηναϊκού είναι φυσικά η κατάκτηση του double του 2004. Είχα μία φοβερή ομάδα τότε και δίκαια το κατακτήσαμε. Όλοι οι παίκτες ήμασταν μία γροθιά. Ήταν πολύ σημαντικό για τους οπαδούς μας, μιας και η ομάδα είχε χρόνια να κατακτήσει τίτλους. Τους δώσαμε χαρά και ήταν ουσιαστικά μια ανταμοιβή γι΄αυτούς, καθώς ήταν συνέχεια στο πλευρό μας. Βέβαια δεν θα ξεχάσω ποτέ και την τρομερή πορεία μας στους «8» του Champions League, μιας και παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο κόντρα σε μεγάλες ομάδες».

Μικάελσεν

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός τότε θα μπορούσε να φτάσει σ΄ έναν ευρωπαϊκό τελικό;

«Κοίτα, αν γινόταν αυτό θα αποτελούσε μία τεράστια έκπληξη. Κοντά φτάσαμε το 2002, που ήμασταν μία ανάσα από το να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα και να φτάσουμε στους «4» του Champions League. Είχαμε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 1-0 και στο δεύτερο είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Βέβαια, ακόμα και να περνούσαμε θα βρίσκαμε την Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι μας, όποτε τα πράγματα θα ήταν και πάλι πολύ δύσκολα. Ήταν δύσκολο να πετύχουμε κάτι τέτοιο, παρόλο που είχαμε τρομερή ομάδα, όπως και την επόμενη χρονιά στο ΟΥΕΦΑ».

Θεωρείς ότι η διαιτησία στέρησε τίτλους από τον Παναθηναϊκό;

«Αυτό δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά. Ηταν περίεργα. Είναι μία υπόθεση και κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί».

Τι ακριβώς συνέβη στη Ριζούπολη; 

«Έχω μιλήσει γι΄ αυτό αρκετές φορές. Δεν έπρεπε να παίξουμε ποτέ αυτό το παιχνίδι. Στην προθέρμανση ο Νικοπολίδης και ο Καραγκούνης χτυπήθηκαν από φωτοβολίδες. Αν ήταν παιχνίδι του Champions League είμαι σίγουρος ότι θα είχε ματαιωθεί. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και έτσι ηττηθήκαμε».

Μικάελσεν

Πιστεύεις ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού σας άφησε ξεκρέμαστους;

«Είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ο διαιτητής του αγώνα έπρεπε να είναι πιο γενναίος, ώστε να διακόψει το παιχνίδι. Βέβαια μία τέτοια απόφαση ενδεχομένως να είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους οπαδούς και τα πράγματα να γινόντουσαν χειρότερα».

Πως αντιμετώπισες εσύ όλη αυτή την κατάσταση; Πως την βίωσες;

«Προσπαθούσα να μείνω συγκεντρωμένος, ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια όταν σκάνε φωτοβολίδες δίπλα σου είναι δύσκολο να μην αποσπαστεί η προσοχή σου. Περάσαμε δύσκολες στιγμές στη Ριζούπολη».

Μικάελσεν

Τι έχεις να πεις για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Οι οπαδοί μας ήταν φοβεροί. Ήταν δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι και με τη φωνή τους μας βοηθούσαν να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Αυτά που έζησα στη Λεωφόρο από τους οπαδούς μας, δεν τα έχω ζήσει πουθενά αλλού στην ζωή μου».

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα σου;

«Αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση. Δεν είναι μόνο ένας. Οι αγαπημένοι μου ήταν οι Όλσεν, Άντερσεν και ο Μαρκαριάν».

Τι έχεις να πεις για τον σημερινό Παναθηναϊκό;

«Ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός να γίνει σύντομα ένα μεγάλο κλαμπ πάλι. Να κατακτήσει ξανά τίτλους και να κάνει καλές πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι οπαδοί της ομάδας αξίζουν τα καλύτερα».

Τι νέα έχεις για τον Ρενέ Χένρικσεν, σχετικά με το θέμα υγείας που αντιμετώπισε;

« Ο Ρενέ είναι μία χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε μαζί έναν αγώνα, απέναντι στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας. Είναι μία χαρά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄αυτό»

Μικάελσεν

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.