ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Φινάλε σε μια χρονιά – όνειρο: Πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό! (vids)

Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρωτάθλημα και "σφράγισε" το πρώτο triple crown.

Φινάλε σε μια χρονιά - όνειρο: Πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό! (vids)

Στα μέσα της δεκαετίας των 00’s, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη χτίσει την αυτοκρατορία του, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Ένα πράγμα έλειπε μόνο για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η κατάκτηση όλων των διαθέσιμων τροπαίων σε μία σεζόν, ή αν προτιμάτε, το triple crown. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και γι’ αυτό το ρεκόρ, το οποίο σφραγίστηκε και τυπικά μια ημέρα σαν σήμερα, στις 20 Ιουνίου του 2007.

Τότε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 89-76 του Ολυμπιακού και σήκωσε την τελευταία διαθέσιμη κούπα της σεζόν, αυτή του πρωταθλητή Ελλάδος. Είχε προηγηθεί εκείνη της Euroleague, με τους πράσινους να νικούν την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του F4 της Αθήνας (93-91), αλλά και εκείνη του Κυπέλλου, με το άνετο 87-48 επί του ΑΓΟ Ρεθύμνου.

Η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πράσινο triple crown:  Αλβέρτης, Ντελκ, Παπανικολάου, Μπετσίροβιτς, Μπατίστ, Σισκάουσκας, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Σάκοτα, Τομάσεβιτς, Βούγιανιτς, Ξανθόπουλος, Γιαφτόκας

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 49.735 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

(Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια αργότερα, στη σεζόν 2008-2009, ο Παναθηναϊκός επανέλαβε το κατόρθωμά του και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με δύο triple crown στη συλλογή της)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.