Στα μέσα της δεκαετίας των 00’s, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη χτίσει την αυτοκρατορία του, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Ένα πράγμα έλειπε μόνο για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η κατάκτηση όλων των διαθέσιμων τροπαίων σε μία σεζόν, ή αν προτιμάτε, το triple crown. Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και γι’ αυτό το ρεκόρ, το οποίο σφραγίστηκε και τυπικά μια ημέρα σαν σήμερα, στις 20 Ιουνίου του 2007.

Τότε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 89-76 του Ολυμπιακού και σήκωσε την τελευταία διαθέσιμη κούπα της σεζόν, αυτή του πρωταθλητή Ελλάδος. Είχε προηγηθεί εκείνη της Euroleague, με τους πράσινους να νικούν την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του F4 της Αθήνας (93-91), αλλά και εκείνη του Κυπέλλου, με το άνετο 87-48 επί του ΑΓΟ Ρεθύμνου.

Η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πράσινο triple crown:  Αλβέρτης, Ντελκ, Παπανικολάου, Μπετσίροβιτς, Μπατίστ, Σισκάουσκας, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Σάκοτα, Τομάσεβιτς, Βούγιανιτς, Ξανθόπουλος, Γιαφτόκας

(Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια αργότερα, στη σεζόν 2008-2009, ο Παναθηναϊκός επανέλαβε το κατόρθωμά του και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με δύο triple crown στη συλλογή της)

➡️ Γράψε το σχόλιο σου