ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαγιάννης: “Φάιναλ φορ του χρόνου- Μακάρι με Πιτίνο”!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε στο... θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την παραμονή του Ρικ Πιτίνο.

Παπαγιάννης:

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε στο… θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την παραμονή του Ρικ Πιτίνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το πότε μπαίνει στο πρόγραμμά του: «Στο πρόγραμμά μου μπαίνω από Δευτέρα. Δεν θέλω να το αφήσω πάρα πολύ, γιατί δεν πάρει πολύς χρόνος. Είναι περίπου ένας μήνας η ξεκούραση».

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 35.910 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την Εθνική φέτος στο Παγκόσμιο: «Υπάρχουν προσδοκίες και θα είναι από τις πιο σημαντικές χρονιές. Θα έχουμε μία βελτιωμένη ομάδα φέτος. Αν είμαι και εγώ, είχα μία μεγάλη χρονιά από εμπειρίες. Θα έχουμε και μία γεμάτη ομάδα με Γιάννη, Νικ κλπ. Στο τουρνουά θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όπου εκτός από τις ΗΠΑ, είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία με καλά ρόστερ. Σημαντικό καλοκαίρι για όλες τις ομάδες».

Για την επιστροφή στον Παναθηναϊκό: «Είχαμε πάνω-κάτω στην αρχή της χρονιάς. Χρειάστηκε χρόνος για να μπω στο κλίμα και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ξανά. Αλλά, ήταν μία πολύ καλή εμπειρία φέτος για μένα και είχα σημαντικό ρόλο, που ήταν το πιο καλό για μένα».

Για τη φετινή προσαρμογή του: «Ήταν πιο εύκολη η φετινή προσαρμογή. Γύρισα σε μία ομάδα που αγαπάω και με αγαπά. Μου πήρε ένα 3μηνο με 4μηνο, αλλά με τη βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών, που ξέρουν τι θέλουν από μένα, αυτό βγήκε».

Για το αν ήταν εύκολη απόφαση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Είχα πει από μέσα μου ότι ήθελα να γυρίσω στον Παναθηναϊκό. Δεν το σκέφτηκα καν και πήρα αμέσως την απόφαση».

Για τη διαδικασία του ντραφτ: «Υπάρχει κούραση με συνεντεύξεις κλπ. Όταν έχεις πετύχει αυτή την τεράστια στιγμή, σου φεύγουν μετά αυτά. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση όταν επιλέγεσαι από νούμερο 1 μέχρι το 60. Κάνεις μεγάλη προσπάθεια και ανταμείβεσαι στο τέλος».

Για το αν μπορεί να μην σου αρέσει η ομάδα που σε επιλέγει: «Εκείνη την ώρα δεν το συζητάει κανείς, αλλά όταν πηγαίνει στην πόλη, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να έχουν παράπονα μετά».

Για τις διαφορές ΝΒΑ και Ευρώπης: «Στον αριθμό αγώνων, που είναι παραπάνω στο ΝΒΑ. Το επίπεδο της Ευρωλίγκας έχει ανέβει πολύ και μπορεί να φτάσει το επίπεδο του ΝΒΑ, κάποια στιγμή. Η διαφορά μετά είναι στο αθλητικό κομμάτι. Στο ΝΒΑ παίζουν πιο πολύ οι αθλητικοί παίκτες, σε σχέση με την Ευρώπη που παίζουν πιο πολύ με το μυαλό και την εμπειρία τους. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ΝΒΑ. Παράδειγμα ο Ντουράντ. Δεν χρειάζεται σύστημα, γιατί το δημιουργεί μόνος του. Σε σχέση με την Ευρώπη δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί σκόρερ. Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ένας παίκτης που δημιουργεί καταστάσεις μόνος του. Λογικά θα είναι MVP και άξια θα το πάρει το βραβείο. Πολλοί παίκτες δεν κάνουν και επίθεση και άμυνα. Αυτό τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και για το βραβείο, γιατί ήταν και βασικό κομμάτι της ομάδας του και εκεί που έφτασε φέτος».

Για τον Νικ Καλάθη: «Οι πάσες του είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα. Αλλά, υπάρχει και η εξυπνάδα του. Θα σου βγάλει ασίστ και θα σου βγάλει πάσες που θα σου φτιάξουν την ψυχολογία, ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά. Αλλά και στην άμυνα, θα σε βοηθήσει πολύ καλά και σε κάνει πολύ καλύτερο και σε πολλά άλλα κομμάτια στο γήπεδο».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: «Δύσκολος αντίπαλος ο Ταβάρες. Ένας πολύ καλός αντίπαλος. Προσωπικά τον ξέρω από την G-League. Έχει βελτιωθεί στη γρηγοράδα. Εκτός από το ύψος του, έχει και εξυπνάδα, γιατί όταν κλειστεί μπορεί να πασάρει και έξω. Αυτό ήταν και το κλειδί της Ρεάλ στη μεταξύ μας σειρά. Είχε την πάσα από μέσα-έξω».

Για τον αγαπημένο του παίκτη: «Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον χαρακτήρα του. Είμαι του ’97 και μεγάλωσα με ΛεΜπρόν, γιατί Τζόρνταν δεν τον πρόλαβα».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Τα επιτεύγματα που έχει πετύχει τα λένε όλα. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας που θα σε βοηθήσει για τα πάντα. Μακάρι να μείνει και του χρόνου για τα υπόλοιπα χρόνια. Μεγάλη βοήθεια για την ομάδα γιατί τον θέλουν οι παίκτες κι ο κόσμος».

Για τη διαφορά του: «Πριν από κάθε προπόνηση θα δουλέψουμε ατομικά. Το ζέσταμα μας είναι αυτό. Θα κοιτάξει την κάθε λεπτομέρεια σε αγώνα και προπονήσεις. Η νοοτροπία και το ένστικτο της νίκης που φέρνει στην ομάδα. Ήταν μία τεράστια βοήθεια για εμάς».

Για το ματς με την Νταρουσάφακα και τη σιγουριά του Πιτίνο ότι θα κάνει νταμπλ-νταμπλ σε εκείνο το ματς: «Ξεκίνησε αυτό με την Γκραν Κανάρια, που πρώτη φορά ξεκίνησα βασικός. “Πήγες καλά”, μου είπε και: “Θέλω πολύ καλύτερα”. Μετά Ρέθυμνο που δεν πήγα πολύ καλά και μου λέει “Δεν θα ξαναγίνει αυτό, θα πρέπει να είναι σταθερός και όχι με σκαμπανεβάσματα για να γίνεις επιτυχημένος. Σήμερα στόχος προσωπικός είναι το νταμπλ-νταμπλ”. Μετά το ματς με την Νταρουσάφακα μου είπε: “Είμαι περήφανος για σένα”. Έτσι χτίζεται μία σχέση εμπιστοσύνης με τον προπονητή».

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για τον Ίαν. Εξαιρετικός συμπαίκτης. Θα σε βοηθήσει για το κάθε πρόβλημα που έχεις. Τον ευχαριστώ πολύ. Ένας άλλος ψηλός θα προσπαθήσει να σε… φάει. Τον ευχαριστώ για την εικόνα και τη συμπεριφορά του. Για το αγωνιστικό, μόνο και μόνο να τον δεις στην προπόνηση, μαθαίνεις από εκείνον, σε όλα τα μέρη του γηπέδου».

Για το που επιμένει ο Πιτίνο για βελτίωση: «Μου είχε πει ότι πρέπει να κρατήσω το σώα μου όσο καλύτερα γίνεται. Όπως τελείωσα τη χρονιά, αυτή να είναι η αφετηρία του χρόνου. Αμυντικά να βελτιωθώ, αλλά το πιο σημαντικό που έλεγε και σε όλους ήταν το θέμα του μυαλού. Να παίζεις σαν να έχεις μία ημέρα συμβόλαιο».

Για το πώς είναι ο κόουτς μετά από μία σκληρή ήττα: «Δεν θα κράξει μετά τον αγώνα. Θα το αφήσει να περάσει και την επόμενη μέρα στο βίντεο, θα δείξει στον κάθε παίκτη τα λάθη του».

Για την επόμενη χρονιά: «Είναι πολύ νωρίς. Μακάρι να φτάσουμε στο Final Four και σίγουρα θα είναι μία ενδιαφέρουσα χρονιά για όλους. Για μένα, για τον Ιωάννη, τον Νικ… Μακάρι να έχουμε και τον Πιτίνο. Του χρόνου πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην πηγή και θα πιούμε… νερό».

Για το τι θα ήθελε να γίνει εάν δεν έπαιζε μπάσκετ: «Αν δεν έπαιζα μπάσκετ, θα ήθελα να γίνω δικηγόρος».

Για τα μπάτζετ των ομάδων στην Ευρωλίγκα και αυτά των ελληνικών: «Είναι το κίνητρο του παίκτη και της ομάδας. Δεν παίζει ρόλο το μπάτζετ. Μπορεί να υπάρχουν παραπάνω καλύτεροι παίκτες, όπως ΤΣΣΚΑ και Φενέρ. Αλλά αυτό είναι νούμερο και τα υπόλοιπα φαίνονται στο γήπεδο».

Για τον Τζέικομπ Γουάιλι: «Ένας καλός παίκτης, που έκανε τη διαφορά στο ματς με την Γκραν Κανάρια. Εκρηκτικός, που βοηθάει και στην άμυνα».

Για τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, που ήταν συμπαίκτες στους Κινγκς:«Καταπληκτικό παιδί και χαρακτήρας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...