ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Παναθηναϊκός της λιτότητας, οι δυσκολίες και η υπομονή…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξαιρετικές δυσκολίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός της λιτότητας, οι δυσκολίες και η υπομονή...

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξαιρετικές δυσκολίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα.

Το ημερολόγιο δείχνει Δευτέρα 24 Ιουνίου του 2019. Σχεδόν 10 μέρες πριν από την έναρξη της θερινής προετοιμασίας και 20 πριν από το βασικό στάδιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει ανακοινώσει τρεις συμφωνίες για ανανεώσεις συμβολαίων, που αφορούν τους Μαυρομμάτη, Εμμανουηλίδη και Θεοχάρη. Όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι ανοικτά και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να κλείσουν σύντομα.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις άλλες επεκτάσεις συνεργασίας με τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Ινσούα, θα πρέπει να περιμένουμε για τους δυο πρώτους κάποιες μέρες ακόμα και αρκετά περισσότερο για τον Αργεντινό, ο οποίος ακόμα δεν έχει πρόταση στα χέρια του. Πιο αργά πάνε και οι υποθέσεις των αποχωρήσεων των Μουνιέ, Οικονόμου, Άλτμαν και όχι μόνο. Άλλωστε, δε μιλάμε για προχωρημένες περιπτώσεις. Το αντίθετο. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει προτάσεις για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του Νίκου Νταμπίζα, ενώ μην ξεχνάμε ότι περιμένουν μια ακόμη δόση, αυτή του Μαΐου, για να εξοφληθούν. Συνεπώς, μέχρι να συμβεί αυτό, μοιάζει απίθανο να συμφωνήσουν για λύση συνεργασίας, μπαίνοντας μετά σε μια διαδικασία ρίσκου.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, μπορεί να τα πράγματα να είναι δεδομένα, αλλά αυτό που «βγαίνει» και από την ομάδα είναι ότι η γενική λογική για την ενίσχυση «λέει» ότι δεν μπαίνουν χρονικά ορόσημα. Όπως λένε στο «τριφύλλι» αυτό που μετράει είναι η ουσία και όχι χρόνος για τις μεταγραφές που θα γίνουν και με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο κλαμπ.

Βέβαια, ποιος δε θα ήθελε η ομάδα να είχε προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις που αφορούν το μεταγραφικό παζλ… Δυστυχώς, όμως, τα λίγα χρήματα, η αδυναμία του Παναθηναϊκού να προσφέρει λεφτά σε μια ομάδα για αγορά ενός παίκτη και η συγκεκριμένη σφικτή οικονομική πολιτική, δεν επιτρέπουν στο «τριφύλλι» να κινηθεί ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι κι ενώ βρισκόμαστε σχετικά νωρίς την καλοκαιρινή περίοδο. Φυσικά, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει. Και το 2013, ξανά με τον Νίκο Νταμπίζα, η ομάδα άργησε να… φορτσάρει στις μεταγραφές. Το ζητούμενο, εδώ που βρισκόμαστε, είναι να γίνει σωστά η δουλειά. Οι δυσκολίες είναι πολλές.  Απαιτείται, λοιπόν, υπομονή. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και σκληρές. Οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να ζουν με… λιτότητα, η οποία απαιτεί έξυπνες κινήσεις, στοχευμένες και συζητήσεις μέχρι ακόμα και τον Αύγουστο (για κάποιες περιπτώσεις) προκειμένου το κασέ ενός παίκτη που ενδιαφέρει να πέφτει, με την ελπίδα βέβαια να μη βρει κάτι καλύτερο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν ο κόσμος γκρινιάζει και ζητάει μεταγραφές ή… ειδήσεις και ονόματα από τους δημοσιογράφους, η κατάσταση είναι δεδομένη και θα πρέπει άπαντες να είναι οπλισμένοι με υπομονή, κρίνοντας στο τέλος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ