ΘΕΜΑ PANATHINAIKOS24.GR

Μπουζούκης – Χατζηγιοβάνης: Αναζητείται happy end (Pics/Vids)

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί η ανανέωση των συμβολαίων των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη, με το Panathinaikos24.gr να αναλύει τους λόγους για τους οποίους το happy end πρέπει να επιτευχθεί.

Ανοιχτές παραμένουν οι υποθέσεις ανανέωσης των συμβολαίων των Τάσου Χατζηγιοβάνη και Γιάννη Μπουζούκη. Τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι, με τους πράσινους να θέλουν να τους… δέσουν και για το μέλλον.

Αν αυτό δεν συμβεί σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο και μετά οι δύο ποδοσφαιριστές θα μπορούν να υπογράψουν ως ελεύθεροι για το καλοκαίρι σε όποια ομάδα θέλουν. Με λίγα λόγια, αν δεν ανανεώσουν όχι μόνο η ομάδα θα χάσει τους δυο πιο ποιοτικούς παίκτες της, αλλά θα χάσει και την ευκαιρία να βγάλει κάποιο σημαντικό ποσό από μία ενδεχόμενη πώληση τους. Αυτό σε μία δύσκολη περίοδο, που οποιοδήποτε χρηματικό ποσό  και αν έρθει αποτελεί σημαντική βοήθεια για τη βιωσιμότητα του συλλόγου.

Αξίζει όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τι έκαναν οι δύο ποδοσφαιριστές φέτος και έγιναν τόσο αναγκαίοι για τον πράσινο ρόστερ.

Οι δρόμοι τους παράλληλοι. Αποτελούσαν βασικούς λόγους για να δει κανείς τον Παναθηναϊκό φέτος, αλλά και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή πράσινη πορεία τις πρώτες αγωνιστικές.

Μπήκε δυνατά και έδειξε χαρακτήρα ο Μπουζούκης!

Ας πάρουμε αρχικά την περίπτωση του Γιάννη Μπουζούκη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής συστήθηκε ουσιαστικά πέρυσι στο πράσινο, αλλά και στο ελληνικό κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι πράσινοι αντιμετώπιζαν την Ξάνθη εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχανε ευκαιρίες, με τον Μπουζούκη να λυτρώνει το τριφύλλι στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο νεαρός εξαπέλυσε μία οβίδα στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του τέρματος της Ξάνθης.

Η παρουσία του ήταν καθοριστική σε πολλά παιχνίδια, ενώ συνολικά τη φετινή σεζόν πέτυχε 4 τέρματα σε 27 αναμετρήσεις σ΄ όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι στα 24 παιχνίδια του πρωταθλήματος που αγωνίστηκε ξεκίνησε σ΄όλα βασικός παίζοντας συνολικά 1.972 λεπτά.

Από την άλλη στο Κύπελλο έπαιξε σε τρία παιχνίδια, ξεκινώντας βασικός μόλις σ΄ένα ενώ συμπλήρωσε 195 αγωνιστικά λεπτά. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν την μείζουσα σημασία που είχε η παρουσία του Μπουζούκη στο πράσινο κέντρο. Πολλές φορές οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους…

Χατζηγιοβάνης: Η πιο ώριμη χρονιά

Αντίστοιχη ήταν και η πορεία του έτερου νεαρού, που δεν είναι άλλος από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο ακραίος χαφ βοήθησε τον Παναθηναϊκό σε αρκετά παιχνίδια φέτος. Το ποδοσφαιρικό του θράσος ξελάσπωσε ουκ ολίγες φορές το τριφύλλι, ενώ την ίδια στιγμή απέδειξε ότι ωρίμασε αρκετά. Ο Χατζηγιοβάνης φέτος έπαιζε για την ομάδα, ενώ σε κάθε κίνηση του διέκρινε κανείς το πάθος για να πετύχει το καλύτερο.

Το highlight της σεζόν ήταν το γκολ του απέναντι στον Άρη στις καθυστερήσεις της εκτός έδρας αναμέτρησης. Ο λόγος φυσικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο το εκτέλεσε ( α λα Πανένκα) δείχνοντας την τρομακτική ηρεμία που τον διέκρινε.

Την φετινή σεζόν ο «Χάτζη» αγωνίστηκε συνολικά σε 29 παιχνίδια (2.248 λεπτά) σ΄ όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 4 γκολ ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Αξίζει να τονιστεί ότι από τα 29 παιχνίδια τα 27 ξεκίνησε βασικός και μόλις σε 2 μπήκε ως αλλαγή. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι αποτέλεσε βασικότατο γρανάζι την ομάδα του Γιώργου Δώνη τη σεζόν που μας πέρασε.

Η ανάγκη για happy end…

Οι δυο τους έδωσαν και την ψυχή τους και απέδειξαν σ΄ όλους ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί πάνω τους για να φτιάξει κάτι καλό ή τουλάχιστον αν δεν καταστεί αυτό εφικτό είναι δεδομένο ότι θα μπορεί να τους… μοσχοπουλήσει και να γεμίσει τα ταμεία του.

Φυσικά και τα δύο αυτά σενάρια προϋποθέτουν ότι θα ανανεώσουν  και οι δύο τους.

Exit mobile version