Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι. Στα δικά μου τα μάτια, ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η ακαδημία του Παναθηναϊκού από τον καιρό του Σωτήρη Νίνη. Και για να μην καταλήξει να θεωρείται ένα χαμένο ταλέντο, όπως ο Σωτήρης, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε κάθε του κίνηση. Τώρα, που η αξία του ανέβηκε απότομα και που το όνομά του έγινε… εν μία νυκτί γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί, ο Δώνης τον εμπιστεύτηκε, ο ίδιος το εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό. Δικαίως ζητάει πολλά περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που έπαιρνε πέρσι. Άλλωστε το καλοκαίρι του 2018 ελάχιστοι γνώριζαν το τι μπορεί να κάνει ο Γιάννης Μπουζούκης στο γήπεδο. Πλέον το γνωρίζουν όλοι. Και ο μικρός θέλει να το εξαργυρώσει αυτό, έχοντας στα χέρια του υπαρκτό ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους. Ελληνικούς και ξένους. Που όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνουν γνωστοί, αλλά δεν είναι της παρούσης…

Της παρούσης είναι η διαπραγμάτευση του Μπουζούκη με τον Παναθηναϊκό για την επέκταση του συμβολαίου του. Που σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες θα είχε λήξει απ’ την πρώτη μέρα. Όμως εδώ η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και καθόλου βέβαιο πως θα έχει θετική κατάληξη. Και το θέμα δεν είναι οικονομικό, τουλάχιστον από πλευράς Παναθηναϊκού.

Δεν είναι το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό τα 30-40 χιλιάρικα. Υπάρχει οικονομικό θέμα, αλλά όχι για τέτοια ποσά. Θα του ήταν εύκολο του Νταμπίζα να πει στον Αλαφούζο πως για να μείνει ο Μπουζούκης χρειάζονται 40 χιλιάρικα περισσότερα. Θα έπαιρνε έγκριση. Το θέμα είναι το “μυαλό” του παίκτη. Οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Το πως αξιολογεί κάποιος τον εαυτό του για το σήμερα και το αύριο, με γνώμονα το… χθες.

Ο Μπουζούκης θα έχει ένα λαμπρό μέλλον, βάσει των στοιχείων που έχει δείξει. Δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής ποδοσφαίρου για να καταλάβεις που μπορεί να φτάσει αυτό το παιδί. Μιλάμε για ταλεντάρα. Όμως έως τώρα έχει 8-9 μήνες καλού ποδοσφαίρου. Που σε αυτούς τους μήνες έδειξε πολλά, αλλά η διάρκεια είναι εκείνη που μετράει περισσότερο. Και που σου χαρίζει και τα μεγάλα συμβόλαια.

Για τον Μπουζούκη αυτό δε θα είναι το πιο σημαντικό συμβόλαιο της καριέρας του. Θα ακολουθήσουν πολλά και μεγάλα. Όμως είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία του. Για το αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει και να εξελιχθεί μέσα από μια διαδικασία συνεχόμενων συμμετοχών σε μια ομάδα που τον εμπιστεύεται και του δίνει χώρο να ξεδιπλωθεί και να λάμψει.

Είναι προτιμότερο να έχει για τα επόμενα 1-2 χρόνια λιγότερα χρήματα, από το να… γυρνοβολάει σαν δανεικός εδώ κι εκεί. Το πρώτο του δίνει μια παράταση για ακριβό συμβόλαιο. Το δεύτερο μπορεί να του καταστρέψει την καριέρα…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου