ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τζέιμς Γκιστ: Το έξυπνο trade, οι 11 κούπες και η ιαχή που δόνησε το ΟΑΚΑ (vids)

Το κεφάλαιο Γκιστ έκλεισε και τυπικά σήμερα για τον Παναθηναϊκό, μετά το ποστάρισμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο άνθρωπος που ήρθε το 2012 ως μέρος μιας έξυπνης ανταλλαγής, φεύγει σαν φίλος, έχοντας προσθέσει 11 τρόπαια στο παλμαρέ του και ακούσει το όνομά του να γίνεται σύνθημα από την εξέδρα.

Τζέιμς Γκιστ: Το έξυπνο trade, οι 11 κούπες και η ιαχή που δόνησε το ΟΑΚΑ (vids)

Τζέιμς Γκιστ… the end. Η φήμη για το φινάλε της κοινής πορείας του Παναθηναϊκού με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ είχε αρχίσει να φουντώνει τις τελευταίες ημέρες και εν τέλει, έγινε βεβαιότητα μέσω της ανάρτησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ αποχαιρέτισε τον “Γκιστόπουλο”, χαρακτηρίζοντας τον ως τον αγαπημένο του εντός και εκτός παρκέ από τότε που ανέλαβε τα ηνία του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο Γκιστ ήρθε στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2012, ως μέρος μιας πρωτότυπης ανταλλαγής μεταξύ Παναθηναϊκού και Μάλαγα. Οι “πράσινοι” βρίσκονταν τότε στη διαδικασία του rebuild, έχοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο τους μετά την εποχή Ομπράντοβιτς και στα μέσα της σεζόν βρήκαν την ευκαιρία να φέρουν στην ομάδα τον παίκτη που “γλυκοκοίταζαν” από το καλοκαίρι, αλλά εν τέλει είχε προτιμήσει να πάρει μεταγραφή για τη Μάλαγα. Ο “Γκιστόπουλος” τα είχε “σπάσει” με τον τότε προπονητή του, Γιασμίν Ρέπεσα, ο οποίος ήθελε να βρει τρόπο για να τον αποδεσμεύσει. Έτσι, δεν σκέφτηκε καθόλου την πρόταση που έγινε από τον Παναθηναϊκό για την ανταλλαγή του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ με τον Άντι Πάνκο.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την ανταλλαγή Γκιστ – Πάνκο, μαζί με την αποδέσμευση του Ντέργουιν Κίτσεν στην Τσεντεβίτα: “Ο Τζέιμς Γκιστ αποτελεί το νέο μέλος του Παναθηναϊκού. Η μετακίνησή του από την Ουνικάχα Μάλαγα στο «τριφύλλι» ολοκληρώθηκε, με τον Άντι Πάνκο να ακολουθεί την αντίστροφη πορεία προς την ισπανική ομάδα”, σημείωναν οι πράσινοι.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.366 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για το τι ακολούθησε; Πολλά όμορφα περιστατικά, απλωμένα στο φωτογραφικό άλμπουμ των “πρασίνων”, με τον Γκιστ να αναδεικνύεται σιγά – σιγά σε έναν εκ των πρωταγωνιστών. Συνέθεσε ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Στεφάν Λάσμε, εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ του Διαμαντίδη και πολύ γρήγορα, έφτασε να γίνει και σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Η ιαχή “Γκιστ, Γκιστ, Γκιστ”, δονούσε συχνά – πυκνά το ΟΑΚΑ. Αργότερα, με τον ερχομό του Καλάθη, αναπτύχθηκε μια εξαιρετική φιλία και αγαστή συνεργασία στο παρκέ, αποτελώντας την εξέλιξη του διδύμου “Διαμαντίδης – Μπατίστ”, όσον αφορά την επικοινωνία με κλειστά μάτια και την εκτέλεση θεαματικών συνεργασιών στο παρκέ.

Ο Γκιστ κλείνει το κεφάλαιο της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό και ετοιμάζεται να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Στις… βαλίτσες του θα προσθέσει 11 κούπες με τους “πράσινους” (5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα), χιλιάδες αναμνήσεις, εκατοντάδες καλές και κακές στιγμές (το διάστημα της τιμωρίας του) αλλά και την αγάπη που εισέπραξε αλλά και έδωσε στον κόσμο του τριφυλλιού, με τον οποίον έχτισε μια ιδιαίτερη σχέση.

O Γκιστ με την πράσινη φανέλα

https://www.youtube.com/watch?v=I8qrjqUmD18

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.