ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση σωτηρίας για ΠΑΕ με εταιρεία λαϊκής βάσης α λά… Μπαρτσελόνα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε την πρότασή του για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τι ανέφερε για το μέλλον του συλλόγου, για την ΚΑΕ, τον Ερασιτέχνη και το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Πρόταση σωτηρίας για ΠΑΕ με εταιρεία λαϊκής βάσης α λά... Μπαρτσελόνα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άρχισε την τοποθέτησή του λίγο μετά τις 11:00. Αρχικά, έκανε τον απολογισμό της σεζόν για το μπασκετικό τμήμα, αναφέροντας τα εξής:

“Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ και ελπίζω να μην υπάρχουν απορίες στο τέλος της συνέντευξης Τύπου. Θα είμαι ξεκάθαρος. Είναι γεγονός ότι βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος επιτυχιών και νέων φιλάθλων. Η κατάσταση στην ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι καλή. Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης ο σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να οδηγείται στον αφανισμό. Με τα σημερινά δεδομένα στο χώρο του μπάσκετ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Οι παλιές εποχές ανήκουν στο παρελθόν. Κατά το υφιστάμενο μοντέλο διοίκησης δεν μπορούμε να έχουμε επιτυχίες. Πρέπει ο σύλλογος να είναι αυτάρκης, αυτόνομος. Γι αυτό έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην εξαρτάται η ομάδα από έναν τρελό που βάζει λεφτά. Η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί. Προέχει να δούμε την κατάσταση για τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να κάνω έναν μικρό απολογισμό. Στο μπάσκετ η ομάδα έκανε το νταμπλ και συμπλήρωσε 24 χρόνια με τίτλο. Άλλο επίτευγμα τέτοιο στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Μάθαμε πολλά από τον Ρικ Πιτίνο και νιώθουμε ότι έχουμε έναν σημαντικό φίλο.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.410 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εμείς περιμέναμε την απόφασή του. Η οικογένεια όμως είναι πάνω απ όλα και αυτό το απέδειξε και ο ίδιος στην πράξη. Κάπου εδώ το επίτευγμα να φέρουμε στην Ελλάδα έναν μύθο όπως τον Πιτίνο γίνεται πιο δύσκολο λόγω Ολυμπιακού. Κανένας δεν δέχεται να βλέπει ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο και να παρανομούν. Ο Ολυμπιακός είχε απαίτηση να παρανομήσουν όλοι. Το μπάσκετ μικραίνει λόγω των… κυρίων Αγγελόπουλων και τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2.

Η μοναδική επιλογή για εμάς ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, ήταν ένας γνήσιος μάγκας. Οι γνώσεις, το ένστικτο και ο δυναμισμός του κόουτς με κάνουν αισιόδοξο για την παρουσία του Αργύρη στο τιμόνι. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει περήφανο τον κόσμο του για μία ακόμα φορά. Το 2012-13 δεν πήγαμε στο Φάιναλ Φορ για ένα σουτ. Τώρα με μεγαλύτερο μπάτζετ το σουτ θα μπει.”

Για τον Ερασιτέχνη: “Πάμε στον Ερασιτέχνη. Σήμερα έχουμε αποπληρώσει και ρυθμίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών και παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις, πετύχαμε πολλά παρά την απογοητευτική παρουσία του κόσμου για δημιουργία μελών. Θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν δίπλα και με σταθερά βήματα θα βαδίσει στον ίδιο τρόπο με φέτος”.

Για τον Βοτανικό: “Η λύση στο πρόβλημα, για να περάσουν στη νέα εποχή, χρειάζονται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελεί την μόνη μεγάλη ομάδα χωρίς δικό της γήπεδο. Πόσω μάλλον όταν έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ και καιρό άρχισα προσπάθεια ώστε η αδικία να αποκατασταθεί. Για εμένα το Athens Alive ήταν η καλύτερη λύση σε όλα τα επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί και ξένοι επενδυτές, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας η προσπάθεια ματαιώθηκε. Όταν μάθαμε τον υπόγειο πόλεμο εξετάσαμε τη λύση Βοτανικός. Συνεχίζω τις επαφές με τον πρωθυπουργό ώστε η αποκατάσταση της αδικίας είναι το μόνο σενάριο. Όλα αυτά μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε.

Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα γι αυτό το έργο. Και ο κύριος Μπακογιάννης είναι ένθερμος υποστηρικτής του έργου. Με το πέρας των εκλογών θα στήσουμε ομάδα εργασίας για το γήπεδο. Ο,τι εισηγηθεί η ομάδα θα γίνει. Επίσης, σύντομα θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο για την οικονομική στήριξη του έργου. Θέλουμε να μπούμε στο νέο γήπεδο και κάθε μέρα που περνάει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις δικές του εγκαταστάσεις αυτό είναι η απόλυτη ανισονομία. Και αυτό δεν το θέλει κανείς. Βρισκόμαστε τόσο κοντά στη λύση του μεγαλύτερου προβλήματος και όλοι το θέλουμε. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μπούμε στο νέο σπίτι μας και είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε πολλά για να ,μπούμε στο νέο γήπεδο.

Ο,τι εισηγηθεί η ομάδα θα γίνει. Επίσης, σύντομα θα παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο για την οικονομική στήριξη του έργου. Θέλουμε να μπούμε στο νέο γήπεδο και κάθε μέρα που περνάει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις δικές του εγκαταστάσεις αυτό είναι η απόλυτη ανισονομία. Και αυτό δεν το θέλει κανείς. Βρισκόμαστε τόσο κοντά στη λύση του μεγαλύτερου προβλήματος και όλοι το θέλουμε. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μπούμε στο νέο σπίτι μας και είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε πολλά για να ,μπούμε στο νέο γήπεδο”.

Για το μέλλον του συλλόγου:

“Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει πως ο σύλλογος πρέπει να στηριχτεί και να ανήκει στον κόσμο. Έτσι μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον. Είναι αδύνατον να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο η ομάδα, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχει. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόλυπτοι και πολλά τμήματα ήταν στην Α2. Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή. Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάται να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής: Η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό.
Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ. στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη. Θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκατ. και αποτελεί μεγάλο brand name και όχι μια χρεοκοπημένη ομάδα που ζει το δικό της brexit. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Δεν υπάρχει κανείς. Βλέποντας το σύλλογο να μικραίνει δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνω. Ελπίζω αυτά να είναι επαρκή κίνητρα για να αναστηθεί ο σύλλογος μέσα από την παρουσία του κόσμου. Οι άνθρωποι δεν ζουν για πάντα ούτε πρέπει να είμαστε δέσμιοι. Μέχρι να διασφαλιστεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία θα ηγούμαι της προσπάθειας. Στη συνέχεια θα προκηρύξω εκλογές. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα εκλέγεται στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Θα σας παρουσιάσουμε πώς κάθε Παναθηναϊκός θα μετέχει σε αυτό.
Τα 20 εκατ. θα είναι τα μεταβατικά χρήματα για να μπούμε στο σπίτι μας. Πρέπει ο κόσμος της κάθε ομάδας να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της στην πράξη. Έχουμε δει πολλά. Δεν μπορούν συμπεριφορές να γίνονται δεκτές επειδή υπάρχει ένα γεμάτο πορτοφόλι. Ο κόσμος πρέπει να εκλέγει τον πρόεδρο. Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα για έναν αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου:

Για το αν υπάρχει αίσθηση αποδοχής της πρότασης από τον Γιάννη Αλαφούζο:  «Με τον κύριο Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από ένα χρόνο. Ο κύριος Αλαφούζος έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται να μείνει. Εδώ είναι η λύση. Ουσιαστικά θα μπουν στην τσέπη του 20 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το έργο, θα πρέπει ο κόσμος της ομάδας να κινητοποιηθεί και το τρίτο θα είναι να παραλάβουμε τις μετοχές του Αλαφούζου».

Για τα βήματα του πλάνου του: “Το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Θα πρέπει να μαζευτούν τα χρήματα για να μπω. Υπάρχει σειρά προτεραιότητας, θωρακίζεται το γήπεδο, γίνεται κάλεσμα στον κόσμο και μετά γίνεται η πρόταση”.

Για το πως “αγκάλιασε” το πρότζεκτ του Βοτανικού: “Δεν ήμουν υπέρ του Βοτανικού γιατί θεωρούσα και θεωρώ πως στο ΟΑΚΑ θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και ο σύλλογος θα είχε μεγαλύτερα ΄έσοδα. Λόγω γραφειοκρατίας δεν προχώρησε το Athens Alive. Δεν ήταν και δεν είναι η πρώτη επιλογή ο Βοτανικός, αλλά είναι η μόνη λύση και είμαι υπέρ. Ο κύριος Μπακογιάννης δεν ήταν εκλεγμένος πρόεδρος και εμείς δεν θέλαμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να είναι πολιτικό παιχνίδι ο Βοτανικός. Έχω δεσμεύσει και τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη, ώστε να μην κάνει κανένας κωλοτούμπα”.

Για το τι έφταιξε και οι προηγούμενες διοικήσεις δεν βοήθησαν: “Πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που σπατάλησε τα χρήματα. Ακόμα και τώρα πληρώνουμε αυτή την κακοδιαχείριση”.

Για το αν οι απαιτήσεις του Πιτίνο υπήρξαν η αιτία για το τέλος της συνεργασίας τους: “Αυτό είναι στα πλαίσια της φαντασίας. Εμείς είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Ήμασταν βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε. Όμως όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ είχε κάποια οικογενειακά θέματα που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει και είναι απόλυτα σεβαστό αυτό”.

Για το γήπεδο στο Βοτανικό και το γήπεδο μπάσκετ: “Ο κύριος Μπακογιάννης ήταν πολύ ένθερμος με το έργο. Αν θα γίνει με διπλανό οικόπεδο ή με την τωρινή κατάσταση, η ομάδα εργασίας που ασχολείται θα μας πει ποιο είναι το καλύτερο πλάνο. Και αυτό θα ακολουθηθεί. Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πάει στις 38 χιλιάδες, το γήπεδο μπάσκετ στις 15,5 και θα υπάρχουν εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα”.

Για το πως θα ζητηθούν χρήματα από τον κόσμο: “Θα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες και διάφοροι τρόποι. Αυτά θα παρουσιαστούν σε ένα μεγάλο πλάνο όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσουν και αυτοί”.

Για τα χρήματα του γηπέδου: “Τα 20 εκατ. είναι για να λειτουργήσει η ομάδα μέχρι να μπει στις δικές της εγκαταστάσεις. Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι κανονισμένη. Θα σας τα πούμε με τον κύριο Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου”.

Για τον Ερασιτέχνη: “Ο Ερασιτέχνης θα είναι η μάνα του λόχου. Θα υπάρχουν υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ. Και θα κρίνονται και κάθε δύο χρόνια θα γίνονται εκλογές”.

Για το αν σκοπεύει να μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο: “Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη οφείλω να μιλήσω μα΄ζι του. Όταν μαζευτούν τα προαπαιτούμενα θα μιλήσουμε για την μεταβίβαση των μετοχών. Δεν θα πρέπει να είμαστε στα όρια του υποβιβασμού, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε Ευρώπη. Στην τελική αυτό που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να είναι ομάδα που θα την σέβονται σε όλη την Ευρώπη”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.