ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ή τώρα ή ποτέ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλάνο σωτηρίας του Παναθηναϊκού, το μεγάλο βήμα για τον Βοτανικό και την επόμενη μέρα για τον Σύλλογο!

Ή τώρα ή ποτέ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλάνο σωτηρίας του Παναθηναϊκού, το μεγάλο βήμα για τον Βοτανικό και την επόμενη μέρα για τον Σύλλογο Μεγάλο!

Τώρα πλέον δεν υπάρχουν λόγια, παρά μόνο πράξεις. Ολοι υποφέρουμε από αυτό, που ζούμε με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και όλοι τόσα χρόνια λέμε, ας βγει κάποιος μπροστά και θα είμαστε μαζί του. Βγήκε και όχι κάποιος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που αυτός και η οικογένειά του έχουν φτιάξει την πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην ιστορία του αθλητισμού. Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Τα όσα είπε ο Γιαννακόπουλος στην σημαντική συνέντευξη Τύπου ήταν τίμια και ξεκάθαρα.

Ουσιαστικά είπε: «Μόνος μου δεν μπορώ. Είμαι εδώ, μπαίνω μπροστά για να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό και μετά η πάμε όλοι μαζί, η εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω». Δεν είναι απειλή, είναι πραγματικότητα. Τόσα χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου έβαλε εκατοντάδες εκατομμύρια, για να έχει την ομάδα μπάσκετ στην κορυφή της Ελλάδας και να ράψει έξι αστέρια στην φανέλα της. Τα εκατομμύρια πήγαιναν στον κουβά, αφού τα έσοδα ήταν μηδαμινά. Ελάχιστα σε σχέση με τα έσοδα, που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να το κάνει, αν δεν υπάρξει συσπείρωση, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Είναι ειλικρινής και το λέει. Οσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.313 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην πιο δύσκολη στιγμή του Παναθηναϊκού ο Γιαννακόπουλος βγαίνει μπροστά και προχωράει το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του συλλόγου. Τον Βοτανικό. Αν ολοκληρωθεί, θα τον γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα. Τι θέλει; Θέλει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για το γήπεδο χωρίς κίνδυνο για ΣΤΕ και προσφυγές να συνδράμουν αρχικά οι επώνυμοι και οι επιφανείς Παναθηναϊκοί και ο απλός κόσμος. Τα 20 εκ . ευρώ, που θέλει να μαζευτούν(για μία φορά) θα είναι η βάση, ώστε να τρέξει ο σύλλογος σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτέχνη την τριετία, που θα μεσολαβήσει μέχρι να μπει η ομάδα στον Βοτανικό. Μαζί με τα δικά του χρήματα, που θα βάλει και τα 20 εκ. ευρώ ο Παναθηναϊκός θα σταθεί και πάλι στα πόδια του, για να φθάσει να μπει στον Βοτανικό και μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Από κει και πέρα θα αναλάβει τα χρέη –που τώρα είναι 20 εκ. ευρώ- και θα πάρει την ΠΑΕ, αν ο Αλαφούζος συμφωνήσει.

Για μένα ο Βοτανικός και η συσπείρωση των φίλων του Παναθηναϊκού είναι το κύριο. Και για να σας είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πιστέψω, ότι ο επώνυμος και ανώνυμος κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θα συνεισφέρει οικονομικά μόλις μάθει, ότι ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και η ομάδα σε τρία χρόνια το πολύ θα έχει το δικό της γήπεδο. Και όσοι συγκρίνουν αυτή την προσπάθεια με αυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας πραγματικά είναι εκτός θέματος. Τότε ήταν ο Αλαφούζος, τώρα είναι ο Γιαννακόπουλος. Τότε δεν υπήρχε καμία προοπτική, για να γίνει σύγχρονο γήπεδο στην ομάδα, τώρα υπάρχει ο Βοτανικός. Πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ή προχωράει αυτό το σχέδιο ή ο Παναθηναϊκός θα σβήσει.

Πρίγκιπες και πριγκίπισσες, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Θα πρέπει όλοι μαζί να συσπειρωθούμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια ενός τρελού και παθιασμένου Παναθηναϊκού. Διότι μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με κάποιες αποφάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, κανείς, όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος του και την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα. Βγαίνει μπροστά στην δυσκολότερη στιγμή του συλλόγου και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ και για τον ερασιτέχνη. Το λιγότερο, που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τον στηρίξουμε. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Η τώρα, η ποτέ.

*Την ημέρα, που φυσικά όλος ο κόσμος μιλάει για την συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μάθαμε, ότι τηρήθηκαν οι νόμοι και ο Ολυμπιακός πέφτει στην Α2 στο μπάσκετ. Η ιστορία θα γράψει, ότι οι Αγγελόπουλοι έριξαν τον Ολυμπιακό στην Α2, διότι δεν άντεξαν να χάνουν από τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου και, ότι γράφει δεν ξεγράφει… Τώρα αν του χρόνου θα παίζει στην Α1 και λέγεται… Ολυμπιακός Κύμης είναι άλλο θέμα. Και θα έχει ενδιαφέρον και… πλάκα αν συμβεί.

*Τα 20 εκ. ευρώ που θα μαζευτούν, αν μαζευτούν θα πάνε στις ανάγκες της ομάδας, για τρία χρόνια. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για τον Βοτανικό. Για τον Βοτανικό η χρηματοδότηση έχει συμφωνηθεί και θα ανακοινωθεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου Μπακογιάννη- Γιαννακόπουλου.

*Επειδή πριν προλάβει να τελειώσει η συνέντευξη άρχισαν τα σενάρια καμία συμφωνία δεν έχει κάνει ο Γιαννακόπουλος με τον Βαρδινογιάννη για να μπει στην ΠΑΕ. Εξέφρασε απλά την επιθυμία να συνδράμουν οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι επώνυμοι και πρώην μέτοχοι της ομάδας και ανέφερε τα ονόματα των Νίκα, Βαρδινογιάννη. Δεν είπε πότε ότι συμφώνησε μαζί τους, για να μπουν στην ΠΑΕ.

*Στην ερώτηση αν του χρόνου τα χρέη της ΠΑΕ είναι 40 αντί για 20 εκ. ευρώ τι θα κάνει ο Γιαννακόπουλος, η απάντηση είναι απλή. Θα καλύψει τα 20, που είναι τώρα. Αλλά θα μοιάζει με τρέλα σε ένα χρόνο ο Αλαφούζος να κάνει άλλα 20 εκ. χρέη, ούτε φαίνεται, ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

*Ηδη και λίγες ώρες μετά το τέλος της συνέντευξης βλέπω πολλούς απλούς φίλους του Παναθηναϊκού να ρωτάνε που να βάλουν τα χρήματα και πως θα ενημερωθούν. Υπάρχει ήδη ανταπόκριση, αν και είναι νωρίς. Υπομονή όλοι παιδιά, να πέσουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό και όταν γίνει αυτό τότε θα υπάρξει ενημέρωση.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.