Ο Παναθηναϊκός επιλέγει ή αναγκάζεται να περιμένει να περάσει ο χρόνος για να πέσουν οι τιμές, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν παίκτες, όπως συμβαίνει ήδη. Και να αναγκαστεί να αποκτήσει τις «εναλλακτικές» του λύσεις. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η σεζόν ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό να προετοιμάζεται για την πρώτη του προπόνηση και η αμηχανία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι μεγαλύτερη και από την περσινή. Κανείς δεν περίμενε πως μετά το περσινό καλοκαίρι θα υπάρξει κάποιο έστω… όμοιο, αλλά είναι αλήθεια πως ο πρώτος μήνας του φετινού πέρασε αφήνοντας πίσω έντονο προβληματισμό, κατήφεια, σύννεφα και μια «παγωμάρα» για το που βαδίζει η ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει… σεφτέ ακόμα στα μεταγραφικά, οι συζητήσεις για επεκτάσεις συμβολαίων με τους πιο σημαντικούς παίκτες είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, είτε έχουν «κολλήσει», ο Δώνης περιμένει ενίσχυση σε ένα ρόστερ που ναι μεν έχει χάσει μόλις δύο παίκτες (Κάτσε, Κουλιμπαλί), αλλά χρειάζεται αρκετές «ενέσεις» και οι διαπραγματεύσεις με μεταγραφικούς στόχους έχουν πέσει έως τώρα στο κενό. Δε γνωρίζω αν ο Νταμπίζας τα περίμενε όλα αυτά να συμβούν έως και μερικούς μήνες πριν.

Μπορεί οι πράσινοι να βγάζουν προς τα έξω πως δε λειτουργούν υπό πίεση, ωστόσο είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως ο χρόνος πιέζει. Και η ομάδα έχει ανάγκες που πρέπει να καλύψει για να είναι ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν. Χρειάζεται χαφ (τουλάχιστον δύο), χρειάζεται στόπερ, χρειάζεται 1-2 εξτρέμ, χρειάζεται σέντερ φορ. Είναι προφανές πως στον Παναθηναϊκό περιμένουν να περάσει ο καιρός για να ρίξουν κάποιοι παίκτες τις απαιτήσεις τους ή να είναι πιο διαλλακτικοί κάποιοι σύλλογοι στο ενδεχόμενο δανεισμού, όμως αυτό το σκεπτικό έχει και την άλλη όψη. Εκείνη που λέει πως όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο περισσότερο ρισκάρεις να χάσεις κάποιον ποδοσφαιριστή.

Συνέβη με τον Κατελάρη, που ανανεώνει, συνέβη με τον Φετφατζίδη, που μένει στον Άρη, θα συμβεί και με άλλους παίκτες που έχει κυκλώσει ψηλά στη λίστα του ο Νταμπίζας και θα αναγκαστεί να πάει σε δευτερεύουσες επιλογές. Κάτι που σημαίνει πως αυξάνεται και το ρίσκο της μεταγραφής και πόσο αυτή θα σου «βγει». Και μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί και το θέμα των ανανεώσεων / επεκτάσεων που επίσης φέρνει μπόλικη αμηχανία από πλευράς συλλόγου και αρκετή ανησυχία στον κόσμο. Σε όσο κόσμο έχει ακόμα τη δύναμη να ρίχνει μια ματιά και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου