Τι λένε στον ΑΠΟΕΛ για τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για τον Ζαχίντ και ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Γκαγιάς Ζαχίντ αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους μεγάλους στόχους του Παναθηναϊκού για τη μεσοεπιθετική γραμμή. O 24χρονος Νορβηγός με πακιστανική καταγωγή αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Δώνη και οι «πράσινοι» προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους, έχοντας, όμως να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση. Κι όπου «δύσκολη κατάσταση», βάλτε τις λέξεις «συμβόλαιο» και «ρήτρα».

Ως γνωστόν, οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ποδοσφαιριστή. Συνεπώς, το γεγονός ότι ο Ζαχίντ δεσμεύεται με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2021, έχοντας μάλιστα ρήτρα 4 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο.

«Αν καλυφθεί το συμβόλαιο, το συζητάμε…»

Εδώ και μέρες Παναθηναϊκός και ΑΠΟΕΛ είναι σε συζητήσεις. Το τριφύλλι προσπαθεί να πάρει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού. Όμως, οι απολαβές του Νορβηγού (πάνω από 420.000 ευρώ) δεν είναι στα… μέτρα της ομάδας. Ετσι, λοιπόν, ο Νίκος Νταμπίζας προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα στις συζητήσεις που κάνει με τον τεχνικό διευθυντή του ΑΠΟΕΛ, Ντομένικο Τέτι, για να προχωρήσει το θέμα. Ένα ενδεχόμενο είναι να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ το μισό συμβόλαιο κι ένα άλλο να μπει ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης για την κυπριακή ομάδα. Στην παρούσα φάση, πάντως, από τον κυπριακό σύλλογο δε δέχονται κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, στέλεχος της κυπριακής ομάδας έλεγε σήμερα τα εξής: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο παίκτης ανήκει εδώ, αλλά τα συζητάμε όλα. Ακόμα και τον δανεισμό, αρκεί ο Παναθηναϊκός να καλύψει το συμβόλαιό του…».

Κρίνεται στα φιλικά

Ο Ζαχίντ δείχνει να θέλει να ντυθεί στα πράσινα, γνωρίζοντας άλλωστε πολύ καλά τον Γιώργο Δώνη από την κοινή τους θητεία στον ΑΠΟΕΛ. Το θέμα είναι ότι δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει πολύ τον ετήσιο μισθό του, κάτι που θα έκανε πολύ πιο εύκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν ότι ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετζάνι, δεν έχει στις πρώτες επιλογές του τον Ζαχίντ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μετά τα δυο φιλικά των Κύπριων με Ριέκα και Σαχτάρ, στις 9 και 11 Ιουλίου, αντιστοίχως, ο Ιταλός προπονητής να έχει αποφασίσει οριστικά αν θα υπολογίζει στον παίκτη ή όχι. Οι πιθανότητες, όπως αναφέρουν στην Κύπρο, για το δεύτερο ενδεχόμενο είναι αρκετές.

Αρα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι στο χέρι των ανθρώπων του «τριφυλλιού» η έκβαση της υπόθεσης, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Οι «πράσινοι» ελπίζουν ότι τα δεδομένα θα έρθουν στα μέτρα τους και θα προχωρήσουν στην απόκτηση του παίκτη. Απαιτούνται, όμως, οι ανάλογες κινήσεις και φυσικά, υπομονή…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου