ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Flashback: Όταν ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε τον Βέλιμιρ Ζάετς (vids)

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, ο Γιουγκοσλάβος παιχταράς πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι του 1984, ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία του. Οι “πράσινοι” έφεραν στην Ελλάδα τον τεράστιο Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος σε ηλικία 28 ετών άφηνε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Οι συστάσεις που τον συνόδευαν ήταν… εκτός ελληνικής πραγματικότητας, με τα τότε δεδομένα, δίνοντας στη μεταγραφή Ζάετς τον χαρακτηρισμό της “βόμβας”, όπως θα λέγαμε και σήμερα. Πως θα μπορούσε να ήταν άλλωστε, καθώς ο Ζάετς είχε φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της κραταιάς τότε Γιουγκοσλαβίας, καταγράφοντας συμμετοχές στο Μουντιάλ του 1982.

Ο Ζάετς έμεινε στους πράσινους για τέσσερα χρόνια (1984-1988), μετρώντας 67 συμμετοχές, σκοράροντας 11 φορές και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1986, τα κύπελλα του 1986 και του 1988 και φυσικά, να πραγματοποιήσει μια ονειρική ευρωπαϊκή πορεία το 1985, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Όλο το story, άρχισε μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, στις 4 Ιουλίου του 1984, όταν ο Ζάετς αφίχθη στην Ελλάδα για λογαριασμό του “συλλόγου μεγάλου”.

Exit mobile version