ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια Η εικόνα είναι καλύτερη από νωρίτερα που εκκενώθηκαν οικισμοί στο Μακρυχώροι και τα Θαρρούνια - Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα

Η εικόνα είναι καλύτερη από νωρίτερα που εκκενώθηκαν οικισμοί στο Μακρυχώροι και τα Θαρρούνια – Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή

Καλύτερη ήταν το βράδυ η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε περίπου στις δυόμιση το μεσημέρι της Πέμπτης στα Μανίκια της Εύβοιας. Ωστόσο, οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν επί τόπου και δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Οι καιρικές συνθήκες θα κρίνουν την εξέλιξη της φωτιάς. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα σε δασική έκταση, όμως λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα η πορεία της άλλαξε δραματικά, λόγω της αλλαγής φοράς των ανέμων. Τότε δόθηκε και η εντολή εκκένωσης των οικισμών Μακρυχώρι και Θαρρούνια, με μέριμνα του δήμου Κύμης, για προληπτικούς λόγους.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτα και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής είχε εκκενωθεί προληπτικά το Μακρυχώρι με μέριμνα του δήμου Κύμης, ενώ τελικά η φωτιά δεν έφτασε στο χωριό και δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή όλο το απόγευμα έπνεαν άνεμοι περίπου έξι μποφόρ, ενώ επιστρατεύτηκαν και εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ, για την κατάσβεση.

Αναλυτικά, στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, ενώ επιπρόσθετα κινητοποιήθηκαν μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς Μπακογιάννης – Σπανός

Στο χωριό Θαρρούνια βρέθηκε το απόγευμα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τον νεοεκλεγέντα Φάνη Σπανό. Και οι δύο ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τις τοπικές πυροσβεστικές αρχές και σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Ταφύλλη, ενώ η Περιφέρεια έστειλε ήδη 9 υδροφόρες και 4 ερπυστριοφόρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...