Η υπόθεση ΠαναθηναϊκούΜπουζούκη επί της ουσίας ήταν “win – win” και για τους δύο, αν αποφάσιζαν να φτάσουν σε συμφωνία επέκτασης του συμβολαίου. Όπως και έγινε το πρωί του Σαββάτου, με την ανακοίνωση από πλευράς Παναθηναϊκού του deal έως και το 2022. Οι πράσινοι δεν έχουν κάνει ακόμα μεταγραφές, αλλά έχουν στο ενεργητικό τους δύο ανανεώσεις / επεκτάσεις που είναι σημαντικές για το μέλλον. Πρώτα ο Εμμανουηλίδης και τώρα ο Μπουζούκης, δύο παιδιά με ατόφιο ταλέντο, δύο διαμάντια που στο μέλλον μπορούν να προσφέρουν και αγωνιστικά και οικονομικά.

Είναι “win” για τον Παναθηναϊκό διότι ο Μπουζούκης είναι ένα παιδί που μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη της επόμενης μέρας. Το έδειξε τη σεζόν που πέρασε, στην οποία καθιερώθηκε αποδεικνύοντας πως μπορεί να σηκώσει από μικρή ηλικία ένα τέτοιο βάρος. Η ποιότητά του είναι δεδομένη, τα όσα μπορεί να κάνει με την μπάλα φαίνονται από… χιλιόμετρα, το πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού αποδείχτηκε κυρίως όταν απουσίαζε από το γήπεδο.

Ο Νταμπίζας διαπραγματεύτηκε σωστά, έπαιξε… επίθεση όταν έπρεπε και άμυνα όπου χρειάστηκε, έκανε υποχωρήσεις, έθεσε τις κόκκινες γραμμές και τα κατάφερε. Το deal αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές στον οικονομικό τομέα. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε λίγο από την αρχική του προσφορά, αφού από τα 90.000 ευρώ έφτασε στα 120.000 και άφησε ικανοποιημένο και τον παίκτη.

Μην ξεχνάμε πως ο Μπουζούκης πέρσι είχε πάγιες αποδοχές 35.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως στις πάγιες αποδοχές του παίρνει αύξηση που φτάνει το 250%! Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο.

Για τον ίδιο τον παίκτη είναι επίσης μια “win – win” απόφαση. Το να έφευγε για μια ομάδα του εξωτερικού που κανείς δε θα του έδινε εγγυήσεις πως θα αγωνίζεται, μόνο και μόνο για να πάρει 50-100 χιλιάδες παραπάνω απ’ αυτά που του δίνει ο Παναθηναϊκός, ίσως να αποτελούσε κίνδυνο για την καριέρα του. Τα χρήματα θα έρθουν και το ξέρει. Και θα είναι πολλά. Αυτό που προέχει στη συγκεκριμένη στιγμή της καριέρας του είναι μια ομάδα να τον εμπιστεύεται, να του δώσει τον ρόλο που του πρέπει, να είναι σημαντικός και όχι… κομπάρσος.

Ο Παναθηναϊκός του τα προσφέρει όλα αυτά και με το παραπάνω. Ο Μπουζούκης έχει στοιχεία που τον μετατρέπουν στον ηγέτη της επόμενης ημέρας. Και από αγωνιστικής πλευράς και από άποψη χαρακτήρα. Το πλούσιο όσο και σπάνιο ταλέντο του, συνοδεύεται από ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που όσο τα χρόνια θα περνάνε, θα ενισχύεται όλο και περισσότερο.

Το “happy end” της υπόθεσης Μπουζούκη είναι και μια πρώτη κίνηση για να φτιάξει λίγο η κακή ψυχολογία του κόσμου, που έβλεπε να μην κινείται τίποτα σε όλα τα επίπεδα. Από τις μεταγραφές, μέχρι τη διατήρηση στο ρόστερ των καλύτερων παικτών. Το ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό το “βάρος” της παραμονής του Μπουζούκη ευνοεί φυσικά και τις κινήσεις στο μεταγραφικό τομέα, υπό την έννοια πως πλέον ο Νταμπίζας θα συγκεντρωθεί 100% σε αυτές.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου