ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ανάλυση: Τετράδα στην άμυνα και κατοχή της μπάλας

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο panathinaikos24.gr για τις πρώτες σκέψεις του Δώνη εν όψει της νέας σεζόν που αφορούν σχηματισμό και τρόπο παιχνιδιού.

Ανάλυση: Τετράδα στην άμυνα και κατοχή της μπάλας

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο panathinaikos24.gr για τις πρώτες σκέψεις του Δώνη εν όψει της νέας σεζόν που αφορούν σχηματισμό και τρόπο παιχνιδιού.

Από τη στιγμή που μεταγραφικά η ομάδα συνεχίζει να παρουσιάζει μια πρωτόγνωρη δυστοκία και σε πιάνει σχεδόν… αμηχανία όταν μιλάς για τα συγκεκριμένα θέματα, ίσως θα είναι καλό να ασχοληθούμε λίγο με το τι Παναθηναϊκό αναμένεται να δούμε τη σεζόν που έρχεται. Με πολλούς αστερίσκους φυσικά, μιας και οι μεταγραφές που νομοτελειακά θα γίνουν κάποια στιγμή θα αφορούν βασικούς ποδοσφαιριστές. Τουλάχιστον οι περισσότερες.

Από τις πρώτες πληροφορίες και τις πρώτες δοκιμές του Δώνη, όλα δείχνουν πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα αφήσει πίσω του την τρίαδα στην άμυνα. Στα περισσότερα παιχνίδια θα δούμε τους «πράσινους» με τέσσερις στην ευθεία, με τα ¾ να είναι ήδη γνωστά. Ο Γιόχανσον δεξιά, ο Ινσούα αριστερά, ο Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας. Μένει ο παρτενέρ του Κολοβέτσιου, που θα είναι ένας δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Μόνο σε ειδικές περιστάσεις και αυτό υπό προϋποθέσεις μπορεί να δούμε τριάδα στην άμυνα από τον Παναθηναϊκό.

Για παράδειγμα σε παιχνίδια όπως στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη μπορεί να δούμε τριάδα. Να δούμε έναν πιο «σφιχτό» και μαζεμένο Παναθηναϊκό. Θα μας δείξουν πολλά και τα φιλικά που περιμένουμε και τα οποία αρχίζουν αύριο κόντρα στη Φέγενορντ. Είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Δώνης επιλέγει τόσο δυνατά φιλικά. Είναι ξεκάθαρο πως θέλει να βάζει τους παίκτες του σε διαδικασία να αντιμετωπίζουν πολύ καλούς αντιπάλους ώστε να είναι πιο έτοιμοι όταν τόσο δυνατά παιχνίδια θα έρθουν στις επίσημες υποχρεώσεις. Και με λίγο το μυαλό στο… μέλλον, όταν με το καλό η ομάδα γυρίσει στην Ευρώπη.

Αυτό που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο φέτος ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι να δει μια ομάδα 100% στα δικά του γούστα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού. Και ο τρόπος που αρέσει στον Δώνη είναι η ομάδα του να έχει μεγάλη κατοχή μπάλας. Ανεξαρτήτως αντιπάλου και γηπέδου. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ οι μεταγραφές. Στον Παναθηναϊκό θέλουν παίκτες με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, που θα υποδέχονται καλά την μπάλα. Από τον κεντρικό αμυντικό, έως τον επιθετικό που θα πάρουν, όλοι θα έχουν αυτά τα στοιχεία. Ο Ζαχίντ, για παράδειγμα, που είναι ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού, ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη λογική. Μπορεί να υποδεχτεί, να κουβαλήσει, να πασάρει καλά, να αγωνιστεί σε 2-3 θέσεις.

Είναι νωρίς ακόμα, θα πρέπει να περιμένουμε τις μεταγραφές, αλλά περισσότερο απ’ όλους μας τις περιμένει ο προπονητής. Ωστόσο, μια πρώτη γεύση για το τι Παναθηναϊκό θα δούμε στη σκέψη τουλάχιστον και στον τρόπο που θα προσπαθήσει να αγωνιστεί, θα την πάρουμε από αύριο, που ξεκινούν τα φιλικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...