ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δημήτρης Κολοβός: Μια ιστορία που δε μοιάζει με τις άλλες… (vids)

Ο Δημήτρης Κολοβός έρχεται στον Παναθηναϊκό κουβαλώντας -μαζί με το ταλέντο του και την ενδεδειγμένη ποιότητά του- μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, απογοητεύσεις, τραυματισμούς, απώλειες, που διαμόρφωσαν το "παζλ" της ζωής του και της ίδιας του της νοοτροπίας. Το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει...

Δημήτρης Κολοβός: Μια ιστορία που δε μοιάζει με τις άλλες... (vids)

Η ιστορία του Δημήτρη Κολοβού μπορεί άνετα να χωρέσει σε μια φράση που αν μη τι άλλο τη βλέπουμε παντού. Από πραγματικούς τοίχους, έως εκείνον του facebook και από τα βιβλία μέχρι τα ανθρώπινα σώματα, με τη μορφή tattoo. To “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”, αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά, αν και πολυπαιγμένα, ρητά αυτοβελτίωσης, με ρίζες από την πραγματική ζωή και εφαρμογή στις καταστάσεις που φέρνουν τα ζόρια. Στο εξωτερικό, η αντίστοιχη φράση πάει κάπως έτσι: “When the goin’ gets tough, the tough gets goin'”. Όποια από τις δύο φράσεις κι αν επιλεγεί, θα έχει μέσα της, ως παράδειγμα τον νέο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει κληθεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει καταστάσεις δύσκολες, οι οποίες ωριμάζουν απότομα έναν άνθρωπο. Αρκεί, να αποδείξει ότι είναι δυνατός…

Ο Δημήτρης Κολοβός άρχισε να κλωτσά τη μπάλα στον Ωρωπό και από την εφηβεία του φανέρωσε ότι έχει τα φόντα για να διακριθεί. Όταν ο Πανιώνιος του “χτύπησε” την πόρτα και τον ενέταξε στις τάξεις του, τα πράγματα είχαν αρχίσει να πλέκονται με την “ορθή φορά” για τον 16χρονο παίκτη, ο οποίος πέραν της “καψούρας” για το ποδόσφαιρο, το έβλεπε και ως μια ευκαιρία να βοηθήσει τους δικούς του, έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια: “Ήμασταν μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Υπήρχαν ημέρες που δεν είχαμε ούτε για ψωμί. Ήμασταν όμως πολύ δεμένοι και αγαπημένοι. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου”, είχε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξή του στα “Νέα”.

Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, φαινόταν αρχικά ότι θα τον “πήγαινε”. Ο Πανιώνιος τον “τσίμπησε” βλέποντάς τον να διαπρέπει στη Μικτή Ανατολικής Αττικής. Το 2010 εντάσσεται στην ομάδα Νέων των “κυανέρυθρων” που έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι συμμετοχές στην ανδρική ομάδα δεν άργησαν, όπως και τα πρώτα του επίσημα ποδοσφαιρικά βήματα. Τι καλύτερο για έναν παίκτη, πριν καν γίνει 18 χρονών. Κι όταν έφτασε δε η περίοδος της ενηλικίωσης, τα πράγματα “σκούρυναν” απότομα. Τον Ιανουάριο του 2012 τραυματίζεται στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και η διάγνωση ήταν ξεκάθαρη: ρήξη χιαστού. “Έλεγα στους φίλους μου ότι ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί…”, τόνισε μιλώντας στη Χριστίνα Βραχάλη στο πρόσφατο παρελθόν.

Παρά την απογοήτευση, ο Κολοβός δούλεψε, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και δεν του πήρε παρά λίγος καιρός για να καταλάβει ότι η ρήξη χιαστού, δεν είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να του συμβεί. Έπειτα από λίγους μήνες, έχασε τον πατέρα του και αίφνης έπρεπε να γίνει προστάτης οικογενείας. Μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, η οικογένεια επέστρεψε στον Ωρωπό και μέσα στη νύχτα, η μητέρα του τον ξυπνά για να τον ειδοποιήσει ότι ο πατέρας του θα πάει στο νοσοκομείο. Όταν επέστρεψε, άκουσε τα κακά νέα. “Όταν πέθανε ο πατέρας μου σταμάτησα τη μητέρα μου από τη δουλειά για να είναι μαζί με τα αδέλφια μου. Είμαι πλέον αυτός που συντηρεί οικονομικά την οικογένεια. Και το κάνω πραγματικά επειδή το θέλω”.

“Σε ηλικία 19-20 ετών κλήθηκα να διαχειριστώ πράγματα που δεν φανταζόμουν. Έβλεπα τη μητέρα μου στενοχωρημένη και τα μικρότερα αδέρφια μου να ρωτάνε εμένα, που ήμουν μόλις 20, ‘που είναι ο μπαμπάς;’. Ήταν μια περίοδος που τα παιδιά, ιδίως τα πιο μικρά, χρειάζονταν την πατρική παρουσία. Δεν είχα χρόνο όμως για να τα σκεφτώ όλα αυτά. Έπαιξα μπάλα την επόμενη εβδομάδα. Στα 20 χρόνια μου μεγάλωσα απότομα κι έπρεπε να διαχειριστώ πρωτόγνωρες καταστάσεις Δυστυχώς όμως έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, μαθαίνεις, γίνεσαι δυνατός και συνεχίζεις”…

Το 2013, ο Δημήτρης Κολοβός υπογράφει στον Ολυμπιακό και ακολουθεί μια τετραετία με συνεχόμενους δανεισμούς, τόσο εντός (Πανιώνιος) όσο και εκτός συνόρων. Επόμενη στάση… Βέλγιο. Το 2016, η Μαλίν τον αποκτά με τη μορφή δανεισμού και έπειτα από μία γεμάτη σεζόν σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα (27 ματς – 5 γκολ), ο σύλλογος προχωρά στην απόκτηση των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν βγει η επόμενη σεζόν, η ατυχία “χτυπά” ξανά την πόρτα. Άθελά του, ο αντίπαλός του στο ματς με τη Λόκερεν, Γιώργος Γκαλίτσιος “εμπλέκεται” στον τραυματισμό του. Δεύτερη φορά η ίδια ιστορία για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό. Αναμονή, απογοήτευση, χειρουργείο και αποθεραπείες. Όμως ο Δημήτρης επέστρεψε…

Η Μαλίν όμως, είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό, επιλέγοντας τη Βίλεμ. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά σε αγωνιστικό επίπεδο και έπειτα από μερικές συμμετοχές, λιγότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν δίστασε να πει το “ναι” στην κρούση του Γιάννη Αναστασίου. Ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού, δεν έχασε την ευκαιρία και προσέφερε στον ποδοσφαιριστή ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούσε να καθιερωθεί αγωνιστικά. Αν και η Ομόνοια δεν τα πήγαινε καλά, ο ίδιος ξεχώρισε. Κάτι που τον έβαλε στα “ραντάρ” του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος τον κάλεσε ξανά στην Εθνική, με την οποία είχε κάνει ντεμπούτο λίγα χρόνια νωρίτερα, στο φιλικό με τη Σερβία, που ακολούθησε το αλησμόνητο ματς με τα Φερόε.

Όλα αυτά, συνέβησαν πριν από λίγους μήνες. Στις 4 Μαρτίου, έλαβε το προσκλητήριο του Αναστασιάδη και στις 26 του μηνός έκανε όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί του, για καλό σκοπό. Ο παίκτης ο οποίος έδειξε να πατά γερά στα πόδια του αγωνιζόμενος στο τριφύλλι της Κύπρου, υπό τις οδηγίες του πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού, δέχθηκε… μετά χαράς τη σέντρα του πρώην αρχηγου των “πρασίνων”, Κάρλος Ζέκα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 το ματς με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα. Πολλές… συμπτώσεις για να περάσουν απαρατήρητες, με κοινό παρονομαστή τον… Παναθηναϊκό. Εν τέλει, Κολοβός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν… οριστικά.

Το βράδυ της Τρίτης, 16 Ιουλίου, έγινε γνωστή η συμφωνία του συλλόγου με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ομόνοια. Αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και μάλιστα θα μεταβεί το συντομότερο δυνατόν, όταν διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, στην Ολλανδία, για να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Στα 26 του, έπειτα από αρκετές φορτούνες, οι οποίες θέλησαν να του “φράξουν” τον δρόμο, αλλά τελικά τον δυνάμωσαν, έρχεται στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει και συνάμα να βοηθηθεί. Να βρει ένα μέρος όπου θα μπορέσει να ξεδιπλώσει με άνεση το -αποδεδειγμένο- ταλέντο του, καθώς μέχρι τώρα, έπρεπε να αποδεικνύει κυρίως ότι είναι δυνατός, αποκρούοντας τα αρνητικά γεγονότα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...