ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: Αγριεμένος Παναθηναϊκός και… ξεκίνημα με τριάρα!

Δυνατή η ανεπίσημη πρεμιέρα του Παναθηναϊκού. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και με αντεπιθέσεις - φαρμάκι, η ομάδα του Δώνη σκόραρε τρεις φορές στο Ντε Κάιπ (Μακέντα, Μπουζούκης και Βέργος), αρχίζοντας με νίκη τα φιλικά στην Ολλανδία.

Φέγενορντ - Παναθηναϊκός 0-3: Αγριεμένος Παναθηναϊκός και... ξεκίνημα με τριάρα!

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: Εμφατική η πρεμιέρα του τριφυλλιού στις φιλικές αναμετρήσεις της Ολλανδίας. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απέδωσε αρκετά καλά (τηρουμένων των αναλογιών και της εποχής) κατά διαστήματα και πετούσε φωτιές στις αντεπιθέσεις, πληγώνοντας τη γηπεδούχο Φέγενορντ με τρία τέρματα (5′ Μακέντα, 23′ Μπουζούκης, 72′ Βέργος). Πολύ καλοί οι πράσινοι στο πρώτο μέρος, έπεσε η απόδοση στο δεύτερο, ελέω και των μαζικών αλλαγών. Στα μείον -μιας κατά τ΄άλλα πολύ καλής βραδιάς- η αντίδραση της άμυνας στις στημένες φάσεις.

Το ματς

Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χρ. Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης, Μακέντα συνέθεσαν την πρώτη ενδεκάδα για τη νέα σεζόν στο όμορφο “Ντε Κάιπ” της Φέγενορντ. Ο Γιώργος Δώνης έδινε από νωρίς οδηγίες στους παίκτες του, θέλοντας να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα σε αγωνιστική δράση και πολύ γρήγορα, είδε την ομάδα του να μπαίνει μπροστά στο σκορ. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ όταν ο Χατζηθεοδωρίδης βρήκε τον Χατζηγιοβάνη και εκείνος με ωραίο γύρισμα στην περιοχή έδωσε… πάρε-βάλε πάσα στον Μακέντα, ο οποίος έκανε το 1-0. Το γκολ αφύπνισε τους Ολλανδούς που πίεσαν αρκετά την εστία του Διούδη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε “παρών”, δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Κι ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε παρατηρήσεις για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, ιδίως στις στατικές φάσεις, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης βγήκε στην αντεπίθεση, το πλασέ του αποκρούστηκε μεν, αλλά ο Μπουζούκης με κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα του Παναθηναϊκού (23′). Στα εναπομείναντα λεπτά, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι της Φέγενορντ ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις καλύτερες στιγμές, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπεργκούι, ένα λεπτό μετά το γκολ του Μπουζούκη, αλλά οι “πράσινοι” διατήρησαν ανέπαφη της εστία τους.

Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε σχεδόν τη μισή ενδεκάδα με την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Οι Διούδης, Γιόχανσον, Χρήστος Δώνης, Μπουζούκης και Μακέντα αποχώρησαν, δίνοντας τη θέση τους στους Κότσαρη, Εμμανουηλίδη, Βέργο, Θεοχάρη αλλά και τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Φέγενορντ έδειχναν να έχουν τα ηνία, όσον αφορά την κατοχή, με τον Παναθηναϊκό να επιλέγει τις αντεπιθέσεις, προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν, κάτι που κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο 62ο λεπτό, ο Νίκος Βέργος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βέρμεερ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε το δεύτερο σετ αλλαγών, περνώντας στο παιχνίδι τους Σερπέζη, Καμπετσή, Μαυρομμάτη και Αθανασακόπουλο, αντί των Χατζηγιοβάνη, Κολοβέτσιου, Χατζηθεοδωρίδη και Δώνη, με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-5-1. Οι Ολλανδοί αύξησαν την πίεσή τους και θέλησαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά εκεί που πίεζαν… είδαν το τριφύλλι να πετυχαίνει και τρίτο γκολ! Στο 72′, ο Εμμανουηλίδης έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νίκο Βέργο, ο οποίος έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά “σφράγισε” τη φιλική νίκη για την ομάδα του.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 87.246 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Φέγενορντ: Βέρμεερ, Ζούστε, Μποτέγκιν, Βαν ντε Χέιντερ, Μαλάσια, Κέλι, Τόορνστρα, Κόκσου, Μπεργκούι, Βέντε, Χάνσον

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (46′ Αλεξανδρόπουλος), Κολοβέτσιος (61΄Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (75′ Αποστολάκης), Ινσούα (75′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46′ Θεοχάρης), Δώνης (61′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (61′ Αθανασακόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Καμπετσής), Μπουζούκης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (46′ Βέργος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...