ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ

Μπίρσχοτ – Παναθηναϊκός 2-1: Φιλική ήττα στην Αμβέρσα, ντεμπούτο ο Κολοβός

Φιλική ήττα από τη Μπίρσχοτ γνώρισε στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός (2-1), που έπαιξε για 60 λεπτά με πολλούς νεαρούς. Σκόρερ ξανά ο Βέργος (55' με πέναλτι), άλλαξε όλη την ενδεκάδα ο Δώνης, περνώντας μέσα και τους Κολοβό - Κόναν, οι οποίοι έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τα πράσινα.

Μπίρσχοτ – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε για 60 λεπτά μια ενδεκάδα με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, κάνοντας μαζικό… λίφτινγκ με έντεκα μαζεμένες αλλαγές στη συνέχεια και βάζοντας στο ματς της Αμβέρσας τους παίκτες της πρώτης γραμμής. Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί κόντρα στη Μπίρσχοτ, κρατώντας μόνο τη φάση του πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Νίκος Βέργος στο 55ο λεπτό, ισοφαρίζοντας προσωρινά το ματς. Οι γηπεδούχοι (που είχαν αρκετές καλές στιγμές στην εστία του Κότσαρη και έπειτα του Χριστογεώργου) άνοιξαν το σκορ στο 33′ με τον Σεν Λουί, σημειώνοντας δεύτερο τέρμα στο 68′ με τον Πλακά, λίγο μετά την είσοδο της… νέας ενδεκάδας. Ανεπίσημο ντεμπούτο με το τριφύλλι για τους Δημήτρη Κολοβό και Κόναν, που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή.

Το ματς

Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μια ενδεκάδα με το ίδιο σύστημα μεν (4-3-3), αλλά με πάρα πολλά νέα πρόσωπα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Φέγενορντ. Οι Κότσαρης, Αποστολάκης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, οι νεαροί Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης και οι Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Βέργος, αποτέλεσαν την πράσινη ενδεκάδα στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αμβέρσας.

Οι “πράσινοι” θέλησαν να πιέσουν ψηλά και να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά δεν απείλησαν σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους την εστία των Βέλγων, αν και τακτικά ήταν καλά στημένοι. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτιαξαν φάσεις μπροστά στην εστία του Κότσαρη, δοκιμάζοντας τον νεαρό πορτιέρε. Ο Κότσαρης έσωσε στο 16′ την προσπάθεια του Μπρόνιο, είδε στο 32ο λεπτό το σουτ του Σεν Λουί να σταματά στο δοκάρι, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης, μετά από ταχύτατη εκδήλωση αντεπίθεσης μπήκε στην περιοχή και άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους (1-0, 33′). Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Μπίρσχοτ ήταν εκείνη που συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, απειλώντας με το σουτ του Βάνκαμπ (43′).

Στο δεύτερο μέρος, αν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν νωθρά, αφήνοντας χώρους στη Μπίρσχοτ, κατάφεραν να βρουν γκολ στην πρώτη τους σημαντική στιγμή του ματς. Ο Νίκος Βέργος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων, έπειτα από βαθιά μπαλιά, και ο Σέγκερς τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και ισοφάρισε για το τριφύλλι (1-1, 55′). Λίγα λεπτά αργότερα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να αλλάξει όλη την ενδεκάδα της ομάδας. Έτσι από το 61ο λεπτό και μετά, η ενδεκάδα αποτελούταν από τους: Χριστογεώργο, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Ινσούα, Κολοβό, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Δώνη, Κόναν, Κουρμπέλη και Βαγιαννίδη.

Το σύστημα παρέμεινε ως έχει (4-3-3), με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, οι Πούγγουρας και Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Ινσούα, δεξιά ο Βαγιαννίδης, με τους Κουρμπέλη – Δώνη – Μπουζούκη στον άξονα και τους Χατζηγιοβάνη, Κολοβό και Κόναν να αποτελούν την τριάδα στην επίθεση. Οι πολλές αλλαγές βοήθησαν τους πράσινους στο να πιέσουν, χάνοντας ευκαιρία με τον Δώνη, αλλά στο 68′ από λάθος του Μπουζούκη, η Μπίρσχοτ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Πλακά έκανε το 2-1 για τους Βέλγους. Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, καθώς η ομάδα του Δώνη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης (61′ Χριστογεώργος), Αποστολάκης (61′ Ινσούα), Θεοχάρης (61′ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (61′ Κολοβέτσιος), Ζαγαρίτης (61′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος (61′ Κουρμπέλης), Αθανασακόπουλος (61′ Δώνης), Σερπέζης (61′ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (61΄Κολοβός), Καμπετσής (61′ Χατζηγιοβάνης), Βέργος (61′ Κόναν)

Exit mobile version