BLOG

Δεν μπορούσε να παίξει καλύτερα με τους Νέους και δύο ενδεκάδες!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ήττα από την Μπέρσχοτ και την κακή εικόνα της ομάδας, που δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική με τόσες αλλαγές , αλλά καταγράφει και την ανάγκη για καλές μεταγραφές.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα και του 0-3 με την Φέγενορντ και την στιγμή, που υπήρχε ενθουσιασμός στον κόσμο για το αποτέλεσμα, έγραφα από εδώ, ότι πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και ότι στα φιλικά δεν μετράει τόσο το αποτέλεσμα, όσο η εικόνα της ομάδας. Και έλεγα επίσης, ότι στο επόμενο παιχνίδι μπορεί να έρθει μία ήττα με τρία γκολ. Η ήττα ήρθε από την Μπέρσχοτ, αλλά με 2-1 και όχι με 3-0. Η εικόνα της ομάδας ήταν κακή.

Μία φάση έκανε και ένα γκολ έβαλε, ενώ πίσω θα μπορούσε να δεχθεί και άλλα γκολ. Όλα απόλυτα φυσιολογικά για μένα. Για 61 λεπτά ο Παναθηναϊκός έπαιζε με 9 παίκτες από την Κ-19 συν τους Καμπετσή, Βέργο. Ηταν δύσκολο να έχει καλύτερη εικόνα η ομάδα, διότι υπήρχε έλλειψη συνοχής, αλλά και διότι οι μικροί υστερούσαν σε ποιότητα κα εμπειρία από του αντιπάλους τους. Προσπάθησαν, έτρεξαν, πάλεψαν, αλλά κάποιες στιγμές δεν ήταν ομαδικοί, προκειμένου με ατομικές ενέργειες να δείξουν κάτι στον προπονητή και αυτό τους οδήγησε σε λάθη. Μία συμβουλή σε αυτά τα παιδιά.

Οι προπονητές προτιμούν τους παίκτες, που είναι ομαδικοί, παρά αυτούς, που προσπαθούν να φανούν ατομικά σε βάρος της ομάδας. Αρα μία πάσα για γκολ έχει μεγαλύτερη αξία από μία ντρίμπλα, που δεν έχει ουσία. Ακόμα και με αυτή την κακή εικόνα οι Νέοι ήρθαν 1-1. Το γκολ, που δέχθηκαν  το ισοφάρισαν με πέναλτι του Βέργου, που το κέρδισε ο ίδιος από πάσα του Θεοχάρη. Στη συνέχεια μπήκαν οι περισσότεροι βασικοί μαζί με τους νεαρούς Βαγιανίδη, Χριστογεώργο και τις μεταγραφές Κολοβό και Κόναν. Από αυτούς τους τέσσερις δεν υπήρχαν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ολοι έπαιξαν για πρώτη φορά στην ομάδα. Οι άλλοι βασικοί, όμως, μπήκαν στο γήπεδο με το μυαλό στο μεγάλο φιλικό με τον Αγιαξ που έρχεται. Εκεί ήταν το μυαλό τους και όχι στο φιλικό με τους Βέλγους. Οπότε δεν είχαν καλή απόδοση και δεν έκαναν φάση και δέχθηκαν το δεύτερο γκολ, που έδωσε τη νίκη στην Μπέρσχοτ. Μπήκε άλλη ενδεκάδα μετά το 61 και αυτό επίσης έπαιξε ρόλο σε ρυθμό.

Το ξαναλέω . Τα φιλικά είναι ΜΟΝΟ για τους προπονητές. Οποιοι έλεγαν μετά την Φέγενορντ, ότι η ομάδα δεν θα πιάνεται φέτος, θα τα σαρώσει όλα είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και αυτοί, που μετά τη σημερινή ήττα και εικόνα λένε, ότι είναι άχρηστοι και η ομάδα θα κινδυνεύσει. Εγώ συστήνω ψυχραιμία να κρίνουμε την ομάδα μετά τις μεταγραφές, που θα γίνουν. Και στόπερ χρειάζεται και χαφ χρειάζεται και ακραίο χρειάζεται και επιθετικό μαζί με Μακέντα, Βέργο. Περιμένουμε να δούμε ποιοι θα έρθουν και μετά θα κρίνουμε. Οπότε είτε η ομάδα κερδίσει τον Αγιαξ, είτε χάσει με πολλά γκολ δεν αλλάζει κάτι και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Το σωστό είναι να βλέπουμε συνολικά τα φιλικά και να περιμένουμε τα επίσημα να κρίνουμε την ομάδα.

*Ο Κολοβός την Παρασκευή έκανε την πρώτη προπόνηση με την ομάδα και σήμερα έπαιξε. Εχει μεγάλη όρεξη, δεν μπορούσε να δείξει κάτι άλλο από αυτό, που είδαμε στο φιλικό με τους Βέλγους. Επαιξε αρχικά αριστερά στην άκρη της επίθεσης στο 4-3-3 και στη συνέχεια αριστερός εσωτερικός μέσος

Exit mobile version