ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2: Killer Μακέντα, αψεγάδιαστος… Panathinaikos!

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο Άμστερνταμ και με τον Φεντερίκο Μακέντα σε φοβερή μέρα (δύο γκολ, στο 10' και το 48') επικράτησαν του Άγιαξ με 2-1. Ισοφάρισαν προσωρινά οι Ολλανδοί με τον Φαν Ντε Μπεκ στο 25ο λεπτό.

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 1-2: Killer Μακέντα, αψεγάδιαστος... Panathinaikos!

ΆγιαξΠαναθηναϊκός 1-2: Στο πιο δυνατό φιλικό ματς του καλοκαιριού, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε… τύπος και υπογραμμός, απέναντι σε μία ομάδα όπου πριν από λίγους μήνες έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί σε τακτικό επίπεδο και είχαν σε μεγάλη μέρα τον Κίκο Μακέντα, ο οποίος σκόραρε δύο φορές (στο 10ο και το 48ο λεπτό), περνώντας από το Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ ισοφάρισε με τον Φαν Ντε Μπεκ στο 25ο λεπτό, με τον ίδιο παίκτη να τεστάρει τον Κότσαρη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί! Για άλλο ένα παιχνίδι, κόντρα σε δυνατό αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός έδειξε κυνικότητα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Το ματς

Με… συνταγή Φέγενορντ παρέταξε την ομάδα ο Γιώργος Δώνης, επιλέγοντας ξανά το 4-3-3 και τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια, Πούγγουρα – Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, με τον Ινσούα αριστερά και τον Γιόχανσον δεξιά. Οι Δώνης, Κουρμπέλης και Μπουζούκης τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τον Μακέντα σέντερ φορ και τους Χατζηγιοβάνη – Χατζηθεοδωρίδη να πλαισιώνουν τον Ιταλό από τα “φτερά”. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να δείξει τις δυνατότητές του στο πιο δυνατό φιλικό του καλοκαιριού. Τακτικά, η ομάδα του Δώνη ήταν καλά στημένη και προσπαθούσε να βγάλει φάσεις μέσω των αντεπιθέσεων. Στο 10ο λεπτό, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με εξαιρετική σέντρα από τ’ αριστερά βρήκε τον Μακέντα και εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι (0-1, 10′).

Οι “πράσινοι” κατάφεραν να βρουν ένα γκολ, έχοντας ισορροπήσει το ματς, με τους γηπεδούχους να απειλούν ουσιαστικά στο 14ο λεπτό με τον Φαν Ντε Μπεκ να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Διούδη, αστοχώντας από κοντά. Ό,τι δεν κατάφερε ο παίκτης του Άγιαξ στο 14′, το έκανε στο 25′. Από λάθος υπολογισμό της άμυνας και δη του Χατζηθεοδωρίδη, ο Ντεστ πήρε τη μπάλα από τον παίκτη των “πρασίνων” (υπήρχε υποψία φάουλ) και τη γύρισε στον Φαν Ντε Μπεκ ο οποίος αυτή τη φορά βρήκε στόχο (1-1, 25′). Στα επόμενα λεπτά, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γιώργος Δώνης συνέχιζε να δίνει οδηγίες για καλύτερη αλληλοκάλυψη, ο Άγιαξ είχε τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Διούδη, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου στο Άμστερνταμ.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.297 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν και στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά, σε τακτικό επίπεδο, δεν είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τη μπάλα. Κάτι που ο Δώνης εντόπισε και έδωσε εντολή στους παίκτες του ώστε να μπουνε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας για τη μπάλα. Οι πράσινοι το κατάφεραν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα σκόραραν ξανά, αιφνιδιάζοντας τους Ολλανδούς. Στο 48ο λεπτό, μετά από φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μακέντα, με τον Ιταλό να μη συγχωρεί, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι (1-2, 48′). Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Κότσαρης -που αντικατέστησε τον Διούδη- δήλωσε “παρών”, με αποκορύφωμα την απόκρουση του 80ου λεπτού στην προσπάθεια του Φαν Ντε Μπεκ.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να κάνει τις κινήσεις του, περνώντας στο ματς τους Μαυρομμάτη, Βέργο, Κολοβό, Αλεξανδρόπουλο, Αποστολάκη και Εμμανουηλίδη, την ώρα που ο Άγιαξ πίεζε όλο και περισσότερο, με στόχο να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο διάστημα πίεσης των Ολλανδών, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαραβάλλει την ευκαιρία στην αντεπίθεση με τους Κολοβό και Βέργο να βγαίνουν στην αντεπίθεση, αλλά το τελείωμα του δεύτερου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Βαρέλα.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Πούγγουρας (72′ Μαυρομμάτης), Κολοβέτσιος (84′ Θεοχάρης), Ινσούα (84′ Ζαγαρίτης), Γιόχανσον (79′ Αποστολάκης), Δώνης (89′ Καμπετσής), Κουρμπέλης (78′ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης (78′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (89′ Σερπέζης), Χατζηθεοδωρίδης (64΄Βέργος), Μακέντα (62′ Κολοβός)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.