ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Διούδης «κατέβασε τα ρολά» και οι μικροί… καθάρισαν!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία επί της Φένλο, τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό του Μπουζούκη ,τον Διούδη, τους νέους και την αντίδραση της ομάδας στο καλό δεύτερο ημίχρονο.

Ο Διούδης «κατέβασε τα ρολά» και οι μικροί... καθάρισαν!

Το φιλικό με την Φένλο ήταν τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα, που έδωσε ο Παναθηναϊκός. Εγινε πάνω σε πλαστικό χορτάρι και αυτό δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες σε όλους τους παίκτες της ομάδας, σε αντίθεση με αυτούς της Φένλο, που έχουν συνηθίσει. Και πάλι ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να κερδίσει 1-0 με ένα εξαιρετικό γκολ του Καμπετσή, λίγο πριν το τέλος. Πολύ ωραία εκτέλεση μετά από πάσα του Χατζηγιοβάνη. Η ομάδα ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, όπου φαινόταν κομμένη στα δύο και πολύ καλύτερη στο δεύτερο. Τι κρατάμε από αυτό το φιλικό; Πάμε να τα δούμε.

*Πρώτα από όλα το γεγονός, ότι ο Μπουζούκης από αυτό το δολοφονικό τάκλιν του αντιπάλου του, την γλίτωσε με ένα διάστρεμμα, που θα τον αφήσει δύο εβδομάδες εκτός, ενώ αρχικά υπήρχαν φόβοι και για κάταγμα . Απαράδεκτη η συμπεριφορά του παίκτη της Φένλο, που έλεγε, κιόλας, ότι βρήκε μπάλα…. Πάλι καλά, για τον Γιάννη, μικρό το κακό.

*Πολύ καλή η απόδοση του Σωκράτη Διούδη. Σε τρεις καθαρές ευκαιρίες της Φένλο είπε όχι με εξαιρετικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου αν δεν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός θα είχε δεχθεί γκολ.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.410 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Η απόδοση του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλή για τον Παναθηναϊκό και αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ο Δώνης σαν αμυντικό χαφ αντί του νεαρού κι ανέτοιμου Αλεξανδρόπουλου και την θέση του κράτησε και είχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Ετσι μαζί του ο Σερπέζης και ο Κολοβός μέχρι που έγινε αλλαγή έφτιαξαν ένα κέντρο, που ήταν πιο συμπαγές και συμμετείχε και στην ανάπτυξη της ομάδας.

*Με Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή, Εμανουηλίδη, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο πιο γρήγορος ο Παναθηναϊκός στην επίθεση και αυτό το δείχνουν οι φάσεις.

Ο Χατζηγιοβάνης δημιούργησε και ο Καμπετσής σκόραρε στο 0-1. Ο Χατζηγιοβάνης είχε μία ωραία ενέργεια και ένα καθαρό πέναλτι, που έγινε πάνω του και δεν δόθηκε στο 72. Ο Εμανουηλίδης από κάθετη πάσα του Δώνη, για λίγο δεν πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και χάθηκε η ευκαιρία στο 79.

*Ο Νούνες μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν δεξί στόπερ. Ηταν απλός στο παιχνίδι του, έβγαινε πρώτος στην μπάλα ,κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες και μαζί με τον Πούγγουρα έκαναν ένα πολύ καλό δίδυμο, λες και ο Πορτογάλος παίζει χρόνια στην ομάδα.

*Ο Ζαχίντ έπαιξε στο κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού. Ζήταγε μπάλα, προσπάθησε να βοηθήσει δημιουργικά και από τις επαφές του με την μπάλα καταλάβαινε κανείς την τεχνική του. Το έχω πει από τότε που έγινε η μεταγραφή, ότι ο Ζαχίντ μεσοεπιθετικά θα κάνει την διαφορά σε αρκετά παιχνίδια.

*Η νίκη σε άλλο ένα φιλικό βοηθάει ψυχολογικά αυτά τα παιδιά να δουλέψουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία στη συνέχεια. Κατά τα άλλα το έχω πει, ότι στα φιλικά τα αποτελέσματα για μένα δεν παίζουν ρόλο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.