ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο αναγκαίος αμυντικός χαφ και η σωστή απόφαση Χατζηγιοβάνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τον Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί η απόκτηση «εξαριού» θα… απογειώσει την ομάδα και αναφέρεται στο μέλλον του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Ο αναγκαίος αμυντικός χαφ και η σωστή απόφαση Χατζηγιοβάνη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τον Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί η απόκτηση «εξαριού» θα… απογειώσει την ομάδα και αναφέρεται στο μέλλον του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

*Τρεις νίκες σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό. Σαφώς και το ζητούμενο δεν είναι αυτό στα τεστ που αφορούν πολύ περισσότερο από τον καθέναν μας, τον προπονητή Γιώργο Δώνη. Όμως, όπως και να το κάνουμε, για μια ομάδα η οποία δε βγαίνει εκτός συνόρων και που θα προσπαθεί να χτίσει ένα χαρακτήρα νικητή, τα θετικά αποτελέσματα μόνο θετικά είναι. Επιδρούν σημαντικά στην ψυχολογία και «φτιάχνουν» τους ποδοσφαιριστές ενόψει της συνέχειας.

*Οι «πράσινοι», στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν δείξει δυνατά σημεία και αδυναμίες. Μια φυσιολογική εικόνα, δηλαδή. Η ομάδα δείχνει εξαιρετική στην κόντρα. Αν της δώσει ο αντίπαλος χώρο, είναι ικανή να κάνει πολλές ζημιές. Η ταχύτητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές παίζει κυρίαρχο ρόλο. Αυτό, νομίζω, ότι θα το δούμε και μέσα στη χρονιά. Βέβαια, στο σετ παιχνίδι, παρατηρείται πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Αν το «τριφύλλι» βρει απέναντί του μια οργανωμένη άμυνα, δυσκολεύεται πολύ. Η λογική λέει ότι η έλευση Ζαχίντ – και όχι μόνο – θα βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι. Όπως και να ‘χει, ο Γιώργος Δώνης καλείται να βρει τις λύσεις σε αυτό το ζήτημα, ενόψει και των πρώτων επίσημων αγώνων στο πρωτάθλημα.

*Ο Γκίας Ζαχίντ είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Φαίνεται στην κάθε του επαφή με την μπάλα αυτό. Βλέπει γήπεδο, μοιράζει, έχει ικανότητα στην κάθετη πάσα και σκοράρει. Χρειάζεται, φυσικά, χρόνο. Όχι μόνο αυτός, αλλά και όλοι οι νεοφερμένοι, όπως ο Κολοβός, ο Μολό, ο Νούνες και όσοι ακόμα έρθουν. Οι… παλιοί έχουν μια ομοιογένεια. Γνωρίζουν, πλέον, ο ένας καλά το παιχνίδι του άλλου. Συνεπώς, με την είσοδο κάποιων από τους «νέους» στο βασικό σχήμα, μια δυσκολία στην αρχή θα υπάρχει. Κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. Απαιτείται, λοιπόν, υπομονή μέχρι να δούμε όλοι μας αυτά που θέλει να κάνει η ομάδα έχοντας πλέον μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της και περισσότερη ποιότητα.

*Η απόκτηση αμυντικού χαφ είναι επιτακτική ανάγκη για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί διαθέσιμοι είναι οι Δώνης και Κουρμπέλης. Από εκεί και πέρα, υπάρχει θέμα. Κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με τη Φένλο, όταν η ομάδα ήταν… κομμένη στα δυο (ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος, όσο σπουδαίο ταλέντο κι αν είναι, ακόμη δε βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για να αντέξει ένα τόσο μεγάλο βάρος). Ο ερχομός ενός καλού «εξαριού», με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους χαφ που έχει τώρα το «τριφύλλι», θα λύσει πολλά προβλήματα. Και ανασταλτικά και δημιουργικά. Πιθανότατα, αυτή η μεταγραφή να είναι και η πιο κρίσιμη, κάτι που θα φανεί μέσα στη χρονιά.

*Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μετράει ήδη 3 ασίστ στα φιλικά του Παναθηναϊκού. Έχει, επίσης, κάποιες εξαιρετικές ενέργειες, όπως η πρόσφατη… ποδιά σε αμυντικό της Φένλο και το πέναλτι που έπρεπε να καταλογιστεί υπέρ των «πράσινων». Το ζητούμενο για τον ποδοσφαιριστή είναι η διάρκεια. Αν την αποκτήσει, τότε μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Το καλύτερο για όλους, και για την ομάδα και για τον ίδιο, είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο στο κλαμπ που τον έχει αναδείξει και σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν  περιβάλλον. Ας μη βιαστεί, ας μην κάνει το λάθος που έκαναν κι άλλοι στο παρελθόν. Το εξωτερικό… δε φεύγει και μπορεί να περιμένει. Με μια – δυο χρονιές ακόμη στο «τριφύλλι», ο «Χάτζη» και καλύτερος θα γίνει και μεγαλύτερο συμβόλαιο θα βρει στην Ευρώπη…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ