ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΤΣ

Μπρέντα – Παναθηναϊκός 0-0: Κυριάρχησε, αλλά δε σκόραρε

Πολύ καλή η εικόνα του τριφυλλιού στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Οι πράσινοι κυριάρχησαν στο ματς, είχαν τις ευκαιρίες τους (με κυριότερη το δοκάρι του Κολοβού στο 53'), αλλά δεν κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη επί της Μπρέντα (0-0). Ακυρώθηκε -λανθασμένα- γκολ του Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο, ράμματα αποκόμισαν οι Πούγγουρας και Κολοβέτσιος από τους Ολλανδούς.

Μπρέντα - Παναθηναϊκός 0-0: Κυριάρχησε, αλλά δε σκόραρε

Μπρέντα – Παναθηναϊκός 0-0: Πολύ καλός ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, ωστόσο του έλειψε το γκολ. Ακυρώθηκε -κακώς- γκολ του Μακέντα στο πρώτο μέρος, μεγάλη στιγμή με τον Κολοβό στο 53′, όταν η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι, απαντώντας σε αντίστοιχη φάση από τη Μπρέντα. Τρεις νίκες (κόντρα σε Φέγενορντ, Άγιαξ και Φένλο), μία ισοπαλία (η σημερινή) και μία ήττα (με τη Μπίρσχοτ) ο απολογισμός των φιλικών ματς που έδωσαν οι πράσινοι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μια ενδεκάδα που περιείχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους παίκτες που ξεκίνησαν το προηγούμενο ματς κόντρα στη Φένλο. Ο Κόναν μπήκε στην ενδεκάδα, πλαισιώνοντας τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη στην τριπλέτα της επίθεσης, με τον Κότσαρη να παίρνει φανέλα βασικού κάτω από τα γκολπόστ, τους Κολοβέτσιο και Πούγγουρα δίδυμο στα στόπερ, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Γιόχανσον. Η τριάδα των Δώνη – Χατζηθεοδωρίδη – Κολοβού κάλυψε τη μεσαία γραμμή.

Στα πρώτα λεπτά, οι «πράσινοι» έφτιαξαν δύο φάσεις, αν και σε γενικές γραμμές έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης έκανε την πρώτη τελική, ενώ στο 10ο λεπτό, ο κίπερ της Μπρέντα μπλόκαρε την κεφαλιά του Κόναν έπειτα από σέντρα του Μακέντα.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.162 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές στην απόδοσή του, με τη Μπρέντα να βάζει περισσότερη σκληράδα στο παιχνίδι της, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε σε αντιαθλητικά όρια. Οι Πούγγουρας και Κολοβέτσιος για παράδειγμα χρειάστηκε να κάνουν… ράμματα, ενώ στο 13ο λεπτό, ο Κόναν είχε βρεθεί για λίγο στο έδαφος έπειτα από σκληρό φάουλ.

Με εξαίρεση τη φάση του 36ου λεπτού (σουτ του Στόκερς άουτ, έπειτα από ασθενή επέμβαση του Κότσαρη), οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν με αξιώσεις τους «πράσινους». Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μακέντα, αλλά το γκολ (κακώς) δεν μέτρησε γιατί ο Ιταλός φορ καλυπτόταν στην προβολή που έκανε μετά την προσπάθεια του Κολοβού.

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του. Ο Ζοάο Νούνες πέρασε στη θέση του Χρήστου Δώνη, ως αμυντικό χαφ, ενώ ο Γκάιας Ζαχίντ αντικατέστησε τον Κόναν. Η Μπρέντα ήταν εκείνη που “χτύπησε” πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ελ Αλουτσί να βλέπει τον Κότσαρη να ακουμπά όσο χρειάζεται τη μπάλα μετά το σουτ του, στέλνοντάς τη στο δοκάρι.

Η ευκαιρία της Μπρέντα “αφύπνισε” τους παίκτες του Δώνη που απάντησαν με δύο καλές στιγμές και ένα δοκάρι. Στο 56ο λεπτό, ο Χατζηθεοδωρίδης ανάγκασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ μετά από προσπάθειά του. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ινσούα έκανε μονοκόμματο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα, στο 63′ έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Κολοβός έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι της Μπρέντα.

Σταδιακά, ο Γιώργος Δώνης άρχισε να αλλάζει όλη την υπόλοιπη ενδεκάδα, περνώντας στο 65ο λεπτό τους Χριστογεώργο, Μαυρομμάτη, Ζαχαρίτη, Αποστολάκη και Καμπετσή, στο 73′ τους Εμμανουηλίδη, Αλεξανδρόπουλο και Βέργο, κλείνοντας με τον Θεοχάρη στο 77′. Οι μαζεμένες αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό των “πρασίνων”, πράγμα λογικό, με τα εναπομείναντα λεπτά να κυλούν δίχως κάτι το αξιοσημειώτο. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε νικήσει στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, αλλά η προσπάθεια του Μακέντα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, το σουτ του Κολοβού κατέληξε στο δοκάρι (όπως συνέβη λίγο νωρίτερα και με αντίστοιχη φάση της Μπρέντα) και το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης (65′ Χριστογεώργος), Πούγγουρας (77′ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (65′ Μαυρομμάτης), Ινσούα (65′ Ζαγαρίτης), Γιόχανσον (65′ Αποστολάκης), Δώνης (46’ Νούνες), Χατζηθεοδωρίδης (65′ Καμπετσής), Κολοβός (73′ Αλεξανδρόπουλος), Κόναν (46’ Ζαχίντ), Χατζηγιοβάνης (73′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (73′ Βέργος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.