ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Αλβέρτης στο Panathinaikos24.gr: «Όλοι δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Ευκαιρία να δούμε πόσοι Παναθηναϊκοί πραγματικά είμαστε»

Ένας εκ των εμβληματικών αρχηγών του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, μίλησε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr για την περσινή χρονιά και τον Ρικ Πιτίνο, για τον νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δουλειά που γίνεται στις πράσινες ακαδημίες. Τι είπε για το PAO Alive και το κάλεσμα του στον κόσμο του τριφυλλιού!

Αλβέρτης στο Panathinaikos24.gr: «Όλοι δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Ευκαιρία να δούμε πόσοι Παναθηναϊκοί πραγματικά είμαστε»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας του τριφυλλιού. Ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ που συνέδεσε το όνομα του με τεράστιες πράσινες επιτυχίες. Ο παλαίμαχος Έλληνας μπασκεμπολίστας είναι πλέον διευθυντής στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού OΠΑΠ, στις μεγαλύτερες ακαδημίες της χώρας μας.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Panathinaikos24.gr μίλησε για την περσινή χρονιά και για το πόσα έμαθαν όλοι στο τριφύλλι από τον θρύλο του Παγκόσμιου μπάσκετ. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στον Αργύρη Πεδουλάκη και στις μέχρι τώρα σημαντικές προσθήκες της ομάδας.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν παρέλειψε να σταθεί στην τρομερή δουλειά που γίνεται στις πράσινες ακαδημίες ενώ μίλησε και για το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να σταθεί δίπλα στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο PAO Alive, για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλβέρτης στο Panathinaikos24.gr: 

Για τον περσινό Παναθηναϊκό: «Την περσινή χρονιά έγινε μια κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, μιας και είχαμε την τιμή να βρεθεί στο τιμόνι του συλλόγου ο Ρικ Πιτίνο, ένας πραγματικός θρύλος του Παγκόσμιου μπάσκετ. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον είχαμε ανάμεσα μας, μιας και μάθαμε πολλά πράγματα. Πράγματα όχι μόνο τεχνικά, αλλά και πως προσεγγίζει ένας άλλος κόσμος, όπως είναι αυτός του NBA και του NCAA, το μπάσκετ. Παρόλο που έκατσε μόλις έξι μήνες άφησε πράγματα παρακαταθήκη, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον.

Με τον Ρικ Πιτίνο η ομάδα έκανε μία τρελή πορεία από ένα σημείο και μετά, γεγονός το οποίο μας έκανε όλους χαρούμενους».

Αλβέρτης

«Πάντα στόχος το Final – 4 – Μάθαμε πράγματα από τον Πιτίνο»

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά και για τις μεταγραφικές κινήσεις τόνισε ο Αλβέρτης: «Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει κάνει κάποιες, τολμώ να πω, σημαντικές προσθήκες. Έχει στον πάγκο του τον Αργύρη Πεδουλάκη, έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που την αναλαμβάνει. Έχουμε παίκτες οι οποίοι συνδυάζουν και ικανότητα αλλά και εμπειρία.  Είναι παίκτες αναγνωρισμένης αξίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο και μία αξιόμαχη ομάδα που θα πάει ψηλά»

Για το αν φέτος είναι εφικτός στόχος η πρόκριση στο Final -4: «Πάντα υπάρχουν αυτοί οι στόχοι για τον Παναθηναϊκό, με βάση το πως έχει γαλουχηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει σημαντικά πράγματα αυτά τα 20 χρόνια. Η ομάδα έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα, κύπελλα και Ευρωλίγκες, όπως και ουκ ολίγες φορές έχει προκριθεί σε Final – 4. Γι΄αυτό το λόγο και οι στόχοι αυτοί πάντα υπάρχουν. Βέβαια τα οικονομικά δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχουν αλλάξει, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί και να παλεύουμε για το καλύτερο».

Αλβέρτης

Για το ποια είναι η συνταγή για να φτάσει μία ομάδα σ΄ένα Final -4: «Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αλλά ούτε και δύσκολα βέβαια. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή της Ευρώπης για πάρα πολλά χρόνια. Όπως και είπα νωρίτερα τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Το ιδανικό θα ήταν, όπως είπε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να υπάρχει (όπως και στο ποδόσφαιρο) ένα Financial Fair Play. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσθήκες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Τρομερή δουλειά στις ακαδημίες – Τα παιδιά μπορούν να φτάσουν στο 100% τους»

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το αν μπορούμε να πούμε ότι οι πράσινοι θα βγάλουν ένα παιδί μέσα από τα… σπλάχνα τους τα επόμενα χρόνια: «Κατ΄ αρχήν έχω την τύχη και την τιμή να λέω ότι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Όλοι όσοι εργάζονται στις ακαδημίες της ομάδας αγαπούν τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τα παιδιά. Το τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που καταδεικνύει την επαγγελματική δουλειά που γίνεται.

Έχουμε δημιουργήσει κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και δεν είναι άλλο από το τμήμα για παιδιά που έχουν αυτισμό. Στόχος μας είναι να γίνει το τμήμα αυτό όσο πιο μεγάλο γίνεται. Μέσα απ΄ αυτό όλοι μας νιώθουμε ότι επιτελούμε κοινωνικό έργο και γινόμαστε αρωγοί στην καλύτερη και πιο ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Το γεγονός αυτό τιμάει όλους όσους ασχολούνται.

Από την άλλη όσον αφορά το αν θα βγει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας και θα παίξει, ακόμα και εδώ τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και οι απαιτήσεις έχουν ανέβει, γεγονός που δεν σου επιτρέπει να πεις με σιγουριά ότι κάτι τέτοιο σίγουρα μπορεί να συμβεί. Αυτό που είναι δεδομένο όμως είναι ο Παναθηναϊκός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να εξελίξει το ταλέντο του στο 100%. Με λίγα λόγια το τριφύλλι δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στο … top της απόδοσης που μπορούν. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του κάθε παιδιού το αν θα παίξει σε Top επίπεδο και πόσο γρήγορα θα το καταφέρει».

«Σημαντική η παρουσία των Ελλήνων – Με το PAO Alive θα δούμε πόσοι είμαστε σαν Παναθηναϊκός λαός»

Για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία Ελλήνων παικτών στο ρόστερ της ομάδας: « Είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι ομάδα με αρκετούς Έλληνες μπορεί να πετύχει πάρα πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει ελληνικό κορμό. Να έχει δηλαδή παιδιά που να καταλαβαίνουν τι γίνεται και να μπορούν να τα μεταδώσουν πιο άμεσα στους καλούς ξένους που έρχονται. Με τον τρόπο αυτό φτιάχνεται ένα πολύ καλό σύνολο».

Για την εμπειρία του ως πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού: «Ήταν μία πολύ σημαντική περίοδος για μένα. Ήταν πολύ ενδιαφέροντα τα όσα έζησα ως προπονητής της ομάδας. Είναι σημαντικό ότι αυτή η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο(σ.σ. κατάκτηση πρωταθλήματος).  Είναι κάτι το οποίο θα θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου».

Αλβέρτης

Για τη νέα προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το PAO Alive: «Είναι κάτι πολύ θετικό. Εύχομαι να κάνει αυτό το εγχείρημα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πραγματικότητα. Έναν Παναθηναϊκό δηλαδή ενιαίο και αδιαίρετο. Στο κάτω κάτω είναι μία ευκαιρία να μετρηθούμε πόσοι πραγματικά είμαστε σαν Παναθηναϊκός κόσμος και κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στο να γίνει η ομάδα μία και αδιαίρετη. Είναι ένα πολύ καλό στοίχημα να δούμε πόσοι είμαστε πραγματικά».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς σχετικά με το νέο αυτό πρότζεκτ: «Αξίζει να είμαστε δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και να συμβάλλουμε σ΄ αυτή την προσπάθεια διότι είναι κάτι που μας αφορά όλους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ