ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλάθης: “Θέλουμε ένα μετάλλιο – Δεν φοβόμαστε κανέναν”

Ο Νικ Καλάθη μίλησε για το φετινό challenge της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Καλάθης:

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη στο ΑΠΕ:

– Ποιοι είναι οι στόχοι στο παγκόσμιο Κύπελλο; «Ο μεγάλος μας στόχος είναι το μετάλλιο. Πρέπει όμως να το πάρουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει πρώτα να “χτίσουμε” χημεία στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο».

– Αυτή η ομάδα είναι ικανή να φτάσει έως και το χρυσό μετάλλιο; «Ναι, το πιστεύω. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα, ίσως και την καλύτερη από αυτές που έχω συμμετάσχει. Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν και έχουμε την ποιότητα παικτών, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχουμε υψηλές απαιτήσεις».

– Πως βλέπεις τη συνεργασία σου με τον Γιάννη; Μια συνεργασία που ενδεχομένως να είναι καταλυτική για την ομάδα; «Πιστεύω ότι θα ταιριάξουμε. Είμαστε γενικότερα ένα πολύ έξυπνο γκρουπ παικτών και δεν είμαστε ιδιαίτερα νεανική ομάδα. Επομένως έχουμε την εμπειρία να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είναι πολύ εύκολο να παίξεις με παίκτες όπως οι Γιάννης, Σλούκας, Πρίντεζης, Παπαπέτρου. Συνεργαζόμαστε καλά, παίζουμε καλά μεταξύ μας και ο ένας βοηθάει τον άλλον τόσο μέσα, όσο και εκτός γηπέδου».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.147 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις ένας από τους ηγέτες της ομάδας; «Το σημαντικό στην ομάδα είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να γίνουν ηγέτες. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς μπορούν να βοηθήσουν πολλοί νέοι. Ολοι στην ομάδα έχουν τεράστια εμπειρία που μπορούν να ηγηθούν μέσα κι έξω από το γήπεδο».

– Η Ελλάδα δείχνει ότι έχει ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον. Ποια είναι η άποψή σου; «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, ο οποίος είναι 24-25 χρονών. Επομένως, όταν έχεις τον καλύτερο παίκτη σε αυτή την ηλικία, μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα γύρω του. Πιστεύω ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλο μέλλον».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.