ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι: Μία προϊστορία πολυαθλητική…

Με αφορμή το αποψινό (3/8) φιλικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Γαλατασαράι, ο Αριστοτέλης Μπενόγλου θυμάται τις προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα στους «λευκοπράσινους» της Αθήνας και τους «ερυθροκίτρινους» της Κωνσταντινούπολης, σε όλα τα σπορ.

Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι: Μία προϊστορία πολυαθλητική...

«Εγώ Θεό κι εσύ Αλλάχ»! Παναθηναϊκός και Γαλατασαράι… Δύο σύλλογοι με σχεδόν ίδια ηλικία. Η «Τσιμ-Μπομ» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1905 με τους, τρόπον τινά «πράσινους» (που αρχικώς φόρεσαν λευκές φανέλες και μαύρα παντελονάκια), να ακολουθούν είκοσι οκτώ μήνες αργότερα (Φεβρουάριος 1908). Τα δύο σωματεία έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, κάποια εκ των οποίων είναι τα εξής:

– Πρόκειται για τους δύο πιο επιτυχημένους συλλόγους στις χώρες τους όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διακρίσεις και τους μοναδικούς παράλληλα που έχουν δώσει το «παρών» σε τελικούς διεθνών διοργανώσεων: το 1971 ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, ενώ το 2000 η Γαλατά κατέκτησε το Κύπελλο UEFA καθώς και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.476 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.