ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΤΣ

Γαλατασαράι – Παναθηναϊκός 2-1: Panathinaikos στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός "κοίταξε στα μάτια" τη Γαλατασαράι, έκανε αρκετές φάσεις (σκοράροντας τελικά στις καθυστερήσεις με τον Κόναν) και παρά την ήττα, οι πράσινοι αποκόμισαν πολλά θετικά στοιχεία από το ματς. Μπουγιούκ (11') και Ντονγκ (61') σκόραραν για τη Γαλατά.

Γαλατασαράι - Παναθηναϊκός 2-1: Panathinaikos στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Πόλη χωρίς τον ανέτοιμο Μολό και τους τραυματίες Μπουζούκη και Κουρμπέλη. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε μία ενδεκάδα αποτελούμενη από τους: Διούδη, Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Ινσούα, Δώνη, Χατζηθεοδωρίδη, Ζαχίντ, Κολοβό, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα. Αν και το ματς ήταν φιλικό, οι δύο ομάδες φάνηκε να το αντιμετωπίζουν ως επίσημο, μπαίνοντας δυνατά στις φάσεις. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να βγάλει κάποιες επικίνδυνες στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η Γαλατά ήταν εκείνη που “μίλησε” πρώτη. Στο 11ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Ντουρμάζ, η μπάλα έφτασε στον Μπουγιούκ (ο οποίος είχε τεστάρει τον Διούδη ένα λεπτό νωρίτερα) που με σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντουρμάζ είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι των “πράσινων”.

Το διάστημα πίεσης για την άμυνα του Παναθηναϊκού πέρασε και σιγά σιγά από το 25ο λεπτό και έπειτα, οι παίκτες του Δώνη άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, θέλοντας να φανούν απειλητικοί στην εστία της Γαλατά. Στο 32′ έπειτα από αντεπίθεση, ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ινσούα είδε τον Οκάν να αποκρούει την κεφαλιά του. Στο 40ο λεπτό, οι παίκτες του Δώνη προσπάθησαν ξανά με τον Μακέντα να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την ωραία πάσα του Ζαχίντ και στη συνέχεια τον Κολοβό να πλασάρει αδύναμα, ενώ στις καθυστερήσεις, ο γκολκίπερ της Γαλατά “έβγαλε” το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός στεκόταν καλά στην Τουρκία, έχοντας ανεβάσει την απόδοσή του από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές, αν και υπήρξε “θέμα” στην τελική πάσα. Οι “πράσινοι”, (με μία αλλαγή στη σύνθεσή τους, τον Κότσαρη αντί του Διούδη κάτω από τα γκολπόστ) μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος, απειλώντας με τον Μακέντα στο 47, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Γαλατά να διώξει σε κόρνερ, έπειτα από κλέψιμο του Κολοβού και πάσα προς τον Ιταλό, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η προσπάθεια του Κολοβού πέρασε εκτός εστίας.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 20.341 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας ματς, ο Δώνης αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Νούνες στη θέση του Κολοβέτσιου. Ο Πορτογάλος είδε τη Γαλατά να εκμεταλλεύεται τη λάθος ενέργειά του και βγαίνοντας στην αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0, με τον Μαριάνο να σεντράρει και τον Ντονγκ με κεφαλιά να νικάει τον Κότσαρη (2-0, 62′) σε μια φάση κόντρα στη ροή του ματς. Παρά το δεύτερο γκολ, ο Παναθηναϊκός βρήκε τα αποθέματα να απαντήσει, φτάνοντας μία “ανάσα” από το 2-1, όταν ο Μακέντα άδειασε με εκπληκτική ενέργεια τον Λουινταμά και πλάσαρε, με τον κίπερ της Γαλατά να διώχνει σωτήρια.

Μετά από αυτή τη φάση, οι δύο ομάδες άρχισαν σιγά – σιγά να αποσύρουν μαζικά τους παίκτες οι οποίοι ξεκίνησαν το παιχνίδι, Μέχρι το 80ο λεπτό, ο Γιώργος Δώνης είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα. Ο ρυθμός έπεσε και οι παίκτες που μπήκαν προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, με τους “πράσινους” να καταγράφουν ως φάση το σουτ του Βέργου στο 83ο λεπτό, που πέρασε εκτός εστίας. Κι ενώ το 2-0 φαινόταν ότι θα μείνει μέχρι τέλους, ο Παναθηναϊκός βρήκε, έστω και αργά στο ματς, ένα γκολ, με τον Βέργο να κάνει τη σέντρα και τον Κόναν με κεφαλιά να γράφει το τελικό 2-1.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αρκετά καλά στην Πόλη, είχε την κατοχή, δημιούργησε τις φάσεις του, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε περισσότερα από ένα γκολ τις ευκαιρίες του, χάνοντας την ευκαιρία να φύγει από το ματς με το κάτι παραπάνω.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (73′ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (59′ Νούνες), Πούγγουρας (76′ Μαυρομμάτης), Ινσούα (80′ Ζαγαρίτης), Δώνης (80′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ (73′ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (80′ Κόναν), Χατζηγιοβάνης (63′ Καμπετσής), Μακέντα (73′ Βέργος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.